«The Handsome Family –as funny as fuck, as sweet as love, and as serious as death» είχε γράψει παλιότερα το Uncut για να χαρακτηρίσει τη μπάντα από το Σικάγο, που ευτυχώς(;) λίγοι έχουν ανακαλύψει και απολαμβάνουν έτσι όπως της αξίζει.

Βράδυ Παρασκευής, οδηγώντας από τα δυτικά προς Αθήνα η κίνηση στους δρόμους ήταν ελάχιστη· με έκανε να αναρωτιέμαι για το πολύ χαλαρό και ήρεμο βράδυ γύρω μου. Φτάνοντας δε στο Piraeus Academy, η έκπληξή μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη, καθώς με ξάφνιασε η μικρή προσέλευση. Το soundtrack του True Detective (2014) δεν έπρεπε να έχει κάνει τους Handsome Family κάπως δημοφιλείς; Εδώ, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με άλλα συγκροτήματα που κάνουν επιτυχία χάρη σε μια τυχαία συγκυρία: η alternative country/americana των Handsome Family δεν κολλάει στη βιτρίνα του υποτιθέμενου «ανεξάρτητου» και «εναλλακτικού» κοινού, που –ως γνωστόν– αποτελείται κατά βάση από φασέους και όχι μουσικόφιλους.

88Hnds_2.png

Η βραδιά ξεκίνησε κατά τις 9 με την Αμερικανίδα τραγουδοποιό Laura Gibson να παρουσιάζει τον νέο της δίσκο Tenderness, μόνη, με μια ακουστική κιθάρα και μια βελούδινη φωνή στα χνάρια της Karen Dalton. Δεν ήμασταν παρά περίπου 200 άτομα στον χώρο, ωστόσο δημιουργήθηκε κλίμα απόλυτου σεβασμού, καθώς δεν ακούστηκε κιχ ώσπου να ολοκληρωθεί το support set της.

88Hnds_3.png

Στη συνέχεια υποδεχτήκαμε επί σκηνής τους Handsome Family, τον Brett Sparks δηλαδή και τη γυναίκα του Rennie (που φορούσε ένα ...Motörhead t-shirt!), τους οποίους πλαισίωσαν 2 ακόμα μουσικοί. Θα έπαιζαν συνολικά 16 τραγούδια ως το τέλος της βραδιάς, ανάμεσα στα οποία δέσποσε φυσικά το "Far From Any Road" από το προαναφερόμενο soundtrack του True Detective –το οποίο είναι βέβαια αρκετά παλιότερο της σειράς, αφού προέρχεται από το άλμπουμ Singing Bones του 2003. Κάλυψαν όμως το σύνολο της δισκογραφίας τους, όπως μπορείτε να δείτε και στη setlist στο τέλος του κειμένου.

88Hnds_4.png

88Hnds_5.png

Συνολικά, οι Handsome Family παρήγαγαν έναν πολύ ζεστό ήχο, ο οποίος έγινε βάση για μια πραγματικά φοβερή συναυλία, γεμάτη συναίσθημα, ειρωνεία και χιούμορ. Ο Brett Sparks δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από μικροφώνου τους λίγους που έσπευσαν να τους προϋπαντήσουν σε αυτόν τον πρώτο τους ερχομό στην Ελλάδα και εγώ έμεινα για μερικά λεπτά να αναρωτιέμαι αν έπρεπε να χαρώ για την εμπειρία ή να λυπηθώ για την απογοητευτική προσέλευση, σκεπτόμενος ότι μάλλον έπρεπε να εμφανιστούν σε έναν μικρότερο χώρο, ώστε όλα αυτά να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα.

88Hnds_6.png

88Hnds_7.png

Οι Handsome Family μας θύμισαν λοιπόν με τις μελωδίες τους και με τις φοβερές ιστορίες που εκτυλίσσονται στους στίχους τους ότι η Αμερική είναι περισσότερα πράγματα απ' όσα νομίζουμε, μένοντας στην επιφάνεια των ειδησεογραφικών ανταποκρίσεων. Έδωσαν επίσης μία από τις πιο αντι-χίπστερ συναυλίες των τελευταίων ετών, σίγουρα την πιο αντι-χίπστερ απ' όσες έχω προσωπικά παραβρεθεί.

88Hnds_8.png

88Hnds_9.png

Setlist

My Sister's Tiny Hands
So Much Wine
Play Video
Weightless Again
Octopus
Tesla's Hotel Room
Little Sparrows
Far From Any Road
Back in my Day
Gold
Frogs
The Bottomless Hole
The Loneliness of Magnets

encore

In the Air
When That Helicopter Comes
No One Fell Asleep Alone

{youtube}ogFkFocTwHU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured