Η γαλλική κολεκτίβα ήρθε στη Θεσσαλονίκη πλήρως οργανωμένη, έχοντας μαζί μέχρι και το δικό της support. Είχαν σκοπό να μας προσφέρουν μια αξέχαστη βραδιά κι, απ' ό,τι φάνηκε, τα κατάφεραν...

38aChnsm_2.jpg

Τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί από το Fix Factory Of Sound, οι Scratch Bandits Crew εμφανίστηκαν στις 9. Καθώς ανήκουν στην «οικογένεια» της Chinese Man Records, στάθηκαν ιδανικό άνοιγμα για τους Γάλλους (συμμετείχαν άλλωστε και στο Shikantaza, το τελευταίο τους άλμπουμ). Η παρουσία τους εξαιρετική, κράτησε μάλιστα μέχρι και λίγο μετά τις 10, ίσα-ίσα αφήνοντας λίγο χρόνο για να στηθεί ξανά η σκηνή για τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

38aChnsm_3.jpg

Στις 10.30 εμφανίστηκαν αρχικά οι High Ku, Sly & Ze Mateo παίζοντας το ομώνυμο κομμάτι του τελευταίου δίσκου ("Shikantaza"), όσο εμείς βλέπαμε στην οθόνη πίσω τους το βιντεοκλίπ. Γενικά, όποιο τραγούδι τους διέθετε βίντεο, έπαιζε στην οθόνη, αλλιώς έμπαινε κολλάζ από κλιπ, ανάλογα τον ρυθμό της μουσικής –κίνηση που μ' άρεσε πολύ αισθητικά. Επίσης, οι Chinese Man ταίριαξαν πολύ ωραία και τα 4 χάρτινα φαναράκια αριστερά και δεξιά από το τραπέζι με τις κονσόλες.

38aChnsm_4.jpg

Λίγο μετά, επί σκηνής βρέθηκαν και οι MCs της βραδιάς, ο Youthstar (βασικός συνεργάτης του τρίο) και οι A State Οf Mind (Green & FP), οι οποίοι απογείωσαν αμέσως το κλίμα. Παίζοντας μεταξύ στίχων και αυτοσχεδιασμών, έμπαιναν κι έβγαιναν με τρόπο τέτοιον ώστε αφενός να υπάρχει ροή στο live, αφετέρου να μην κουράζονται, για να μη χαλάσει ούτε στιγμή ο κεφάτος ρυθμός της εμφάνισής τους. Με τους «μαέστρους» λοιπόν από πίσω να δημιουργούν τη μουσική βάση, οι Chinese Man έκαναν μπροστά τα δικά τους, όπως βέβαια και παιχνίδι με τον κόσμο (ενίοτε μας έκαναν και πάσα κάποιους στίχους), δίνοντας στο κοινό αυτό ακριβώς που ήθελε. Δεν κρατούσαν φυσικά τους τόνους πάντα στο τέρμα: έριχναν κι ανέβαζαν τακτικά τον ρυθμό της συναυλίας.

38aChnsm_5.jpg

Η setlist πάτησε αρκετά στο τελευταίο και πιο πολυσυλλεκτικό (καταπώς φάνηκε) άλμπουμ. Ξεχώρισαν τα "Shikantaza", "Liar", "Escape", "Wolf" και "Golden Age", ενώ από τα παλιότερα και πλέον γνωστά τους κομμάτια ακούσαμε τα "Washington Square", "I’ve Got Τhat Tune", "Miss Chang", "Get Up" και "Skank Ιn Τhe Air". Μεταξύ αυτών, ακόμα και μέσα στα ίδια τραγούδια, είχαμε και αρκετά κομμάτια σε old school χιπ χοπ στυλ, γνωστά και μη. Έπιασα λ.χ. κάτι από Grandmaster Flash, Public Enemy, ακόμα και Beastie Boys, σίγουρα δε έπαιξαν και πολλά ακόμα, τα οποία δεν κατάλαβε το δικό μου, απαίδευτο στο είδος, αυτί.
 
Το βασικό set ολοκληρώθηκε μεσάνυχτα, αλλά ήταν ζήτημα αν οι Γάλλοι άφησαν για 2 λεπτά (με το ρολόι) τη σκηνή του Fix Factory Of Sound. Στο encore μπήκε μάλιστα μαζί τους και ο δικός μας 12ος Πίθηκος, πράγμα που ενθουσίασε μεγάλη μερίδα του κόσμου –εμένα προσωπικά, όχι ιδιαίτερα... Οι MCs παρέμειναν μέχρι περίπου τη 1, από εκεί και πέρα συνέχισαν μόνο οι 3 Chinese Man, ρίχνοντας ελαφρώς την ένταση και προσφέροντας απλά ένα DJ set. Εκεί άρχισε να αποχωρεί και μεγάλη μερίδα του κοινού, μιας και αυτό το οποίο ήρθαμε να δούμε, είχε πρακτικά τελειώσει. Παρέμεινα προσωπικά στον χώρο μέχρι 01.30, αν και θα ήθελα να κάτσω μέχρι τέλους. Το μεν πνεύμα πρόθυμο, το δε σώμα όχι.

38aChnsm_6.jpg

Ο κόσμος αυτήν τη φορά ήταν κατά κύριο λόγο μικρότερης ηλικίας, με κυρίαρχη μερίδα τις ηλικίες 18-25. Απ’ όσο μάλιστα κατάλαβα παρατηρώντας τις πρώτες ειδικά σειρές, όλοι ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, αφού ο χορός δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση που δεν άνοιξε και το πατάρι του Fix, αφού με το ζόρι χωρούσαμε στο ισόγειο (αν και μάλλον θα υπήρχε λόγος).

Ήταν μια βραδιά που πραγματικά χρειαζόμουν: ένα live έξω από τα συνηθισμένα, καλοστημένο, με φρέσκιες μουσικές και νέο κόσμο. Τις ευχαριστίες μου στη διοργάνωση και κυρίως τους ίδιους τους Chinese Man!

{youtube}i7P_bq3e1G8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured