Θα μπορούσε να είναι η σέξι, ψαγμένη, λίγο weird συμμαθήτρια ή η αυστηρή δασκάλα του πιάνου που είχες πιτσιρικάς. Πάντως το βράδυ της Τρίτης, στη μικρή σκηνή του An Club, η Angel Olsen ήταν διφορούμενη, πολυσχιδής, μέτρια για τα 2/3 της συναυλίας και συγκλονιστική στο τελευταίο τέταρτο

Μια κλασικού τύπου indie folk singer/songwriter, με γατίσιο βλέμμα και με έναν από τους καλύτερους δίσκους της προηγούμενης χρονιάς στο ενεργητικό της (Burn Your Eyes For No Witness), προσπάθησε να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στον αμφιλεγόμενο κόσμο του μουσικού της είδους. Κι ακόμα δεν μπορούμε να πούμε αν τα κατάφερε. 

Angelo_2.jpg

Τη βραδιά άνοιξαν οι –όπως οι ίδιοι δηλώνουν– folk rock 'n' rollers Mani Deum, διόλου ευνοημένοι από φωτισμό, ήχο, μα και από τη χαμηλή προσέλευση. Κατάφεραν ωστόσο να δώσουν ένα δείγμα της δυναμικής που ενυπάρχει στα δύο LPs τα οποία μετρούν μέχρι σήμερα.

Angelo_3.jpg

Η Olsen τους διαδέχθηκε στη σκηνή περιστοιχισμένη από πλήρη μπάντα, ακροβατώντας μεταξύ μειδιάματος και στείρας επαγγελματικότητας. Διαλύοντας τη γοητεία που προσέδιδε το σχήμα της στις πιο δυναμικές garage συνθέσεις (“Fogrigen/Forgotten”, “High & Wild”), με παραινέσεις προς το προσωπικό του An για αλλαγή στα φώτα ή στον ήχο –επανερχόμενη κατόπιν στο κοινό της με χιούμορ, ζητώντας του να της προτείνει μάρκα μπίρας, μεταξύ Fix και Alpha. 

Angelo_4.jpg

Angelo_5.jpg

Η ενορχήστρωση ήταν αρκετά έξυπνη, αναδεικνύοντας τη δυναμική των κομματιών και η βραδιά κύλησε ευχάριστα/χλιαρά για το πρώτο και πλέον μισό του live, ευαρεστώντας τον κόσμο, ο οποίος αποτελούνταν κυρίως από ψαγμένους και nerds της indie, κάποιους εξουθενωμένους μουσικόφιλους εργαζόμενους και τους σεσημασμένους συναυλιάκηδες. Έως ότου η γύμνια της μουσικής ανέλαβε δράση και η Angel Olsen –μόνη, με την κιθάρα της– πήρε να ξεναγεί τους μύστες της στα πιο μύχια μονοπάτια των συνθέσεών της. Η κορυφαία στιγμή του τελευταίου της δίσκου, το "White Fire", αποζημίωσε τους πάντες για το χαλαρό κούνημα στον αποπνικτικό χώρο του An σε ένα ξενέρωτο βράδυ καθημερινής, καλώντας σε μια καταβύθιση χωρίς προηγούμενο. Σε μια νύχτα που «μας ρούφηξε ο ήχος». 

Angelo_6.jpg

«Everything is tragic, it all just falls apart/But when I look into your eyes, it pieces up my heart», η προμετωπίδα και η κατακλείδα του πολυαναμενόμενου live της Angel Olsen στο An Club το βράδυ της Τρίτης. Όσοι δεν την είδαν ενδέχεται να ψάξουν τις ιστορίες της στις μουσικές βιβλιοθήκες του διαδικτύου και να κοινωνήσουν τη γοητεία μίας και μόνης κιθάρας και μίας και μόνης φωνής, φτιαγμένων να πλάθουν ερωτικά, σκοτεινά, μελωδικά, τρυφερά αφηγήματα και να τα εξιστορούν με νότες. Φτιαγμένων να ανήκουν σε μια γνήσια singer/songwriter, όσο παρεξηγημένος και αν έχει πια καταντήσει αυτός ο όρος. 

{youtube}1wmJbwSvWdI{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured