Για ακόμη μία φορά, το ηλεκτρονικό καμπαρέ του Chris Corner επισκέφτηκε τη χώρα όπου ξέρει ότι έχει πολλούς πιστούς φίλους. Και τα Παιδιά της Νύχτας (όπως ο ίδιος ο Corner αποκαλεί τους fans) έδωσαν και πάλι το παρών, ώστε να ξαναζήσουν την εμπειρία μιας ζωντανής IAMX εμφάνισης.

Λίγο μετά τις 10, μια ανθρώπινη καρδιά άρχισε να χτυπά στο videowall και ο Chris Corner με την τετραμελή παρέα του παρουσιάστηκαν σε ένα ασφυκτικά ζεστό Gagarin. Εκείνος με το φτερωτό του καπέλο και το βαρύ make-up και τα υπόλοιπα μέλη με τις δικές τους εμφανίσεις, έμοιαζαν λες και ξεπήδησαν από φουτουριστική gothic ταινία. Μπροστάρισα –όπως πάντα άλλωστε– η  Janine Gezang, το μόνο σταθερό μέλος των IAMX στα live μα και «μυστικό όπλο» του Corner, με τον οποίον έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη επί σκηνής σχέση, σαν αφέντη κι ενός (πολύ άτακτου) σκλάβου, που ζει για το χειροκρότημα του κοινού.

Iamxgag_2

Η αρχή ήρθε με το “Animal Impulses” και το “Sorrow”, από το καινούργιο άλμπουμ The Unified Field, η συνέχεια είχε όμως ένα αγαπημένο από τα παλιά –το “Kiss & Swallow”. Χαρισματικός performer, πιστός ακόλουθος του David Bowie μα και λάτρης των βερολινέζικων καμπαρέ, ο Corner πάντα καταφέρνει να σε βάζει μέσα στον κόσμο του και να σε κλειδώνει εκεί. Έτσι, μπαλαρίνες, τρομακτικά δάση και απόκοσμες μορφές έντυναν το κάθε τραγούδι στο videowall. Το κοινό εκστασιάστηκε εντωμεταξύ ακούγοντας τα “My Secret Friend”, “Spit It Out” και “The Alternative”, ενώ χαμός έγινε και στο encore, με το πολύ καλό νέο single “I Come With Knives” και φυσικά με το “Nightlife”.  

Iamxgag_3

Πέρα από ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα με δυνατά τραγούδια κι έναν συχνά συγκλονιστικό frontman, οι IAMX είναι μια μπάντα την οποία αξίζει να δεις ζωντανά. Όσοι τους είδαν πρώτη φορά ένιωσαν τι σημαίνει να παρασύρεσαι στον σκοτεινό τους κόσμο, ενώ όσοι τους γνωρίζουμε επιβεβαιώσαμε ξανά πόσο καλοί είναι σ' αυτό που κάνουν –βελτιώνονται μάλιστα συνεχώς.

Από το μικρό stage του Underworld, όπου τους είδαμε για πρώτη φορά αισθανόμενοι ότι βλέπουμε επιτέλους κάτι πρωτότυπο, μέχρι τη μεγάλη σκηνή του Gagarin, η IAMX μαγεία και ο σχετικός αισθησιασμός που ασκούν πάνω μας ο Corner και τα ξωτικά του παραμένουν πράγματα αναλλοίωτα.

Iamxgag_4_Neurotic_Mass_Movement

Υ.Γ.: Η αναπάντεχη κίνηση την οποία συνάντησα ώσπου να φτάσω στο μετρό της περιοχής από όπου ξεκίνησα για το λάιβ, μου κόστισε την παρακολούθηση του σχήματος που άνοιξε τη βραδιά, των Neurotic Mass Movement.

{youtube}vYISET2y-50{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured