Προβλεπόταν μια ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, βραδιά στο Bios την Πέμπτη. Βλέπετε, ο Supernatural αποτελεί έναν από τους καλύτερους –αν όχι τον καλύτερο– εκφραστή αυτού που λέμε «τέχνη του freestyle» στο hip hop. Τουτέστιν, αυτοσχέδιες ρίμες οι οποίες περιλαμβάνουν λέξεις και εικόνες από τον χώρο του εκάστοτε live, αλλά και διάφορα τρικ του συγκεκριμένου καλλιτέχνη που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο.

Η βραδιά ξεκίνησε αργά, όπως άλλωστε γίνεται συνήθως στα events του Bios –όχι τόσο λόγω μαγαζιού και διοργανώσεων, αλλά λόγω της καθυστερημένης έλευσης του κοινού σε τέτοιες εκδηλώσεις. Αρχή πάντως με τον DJ Booker και ένα σετ βασισμένο στον ήχο του underground hip hop, με τις πάντα επίκαιρες πινελιές επιτυχιών του παρελθόντος να βάζουν στο κόλπο και τους λιγότερο υποψιασμένους. Όπως πάντα, ο Booker κάνει καλές εισαγωγές για άλλους καλλιτέχνες κι αυτό έκανε και στην έναρξη της συγκεκριμένης βραδιάς.

Supernatural_2_Elephant_Phinix

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Pad Trio, δηλαδή οι J Melik, Billa Qause και Kill Emil. Με samplers, scratches και laptops να έχουν απλωθεί κατά μήκος του πάγκου, οι τρεις τους κάνανε «παπάδες», αναμειγνύοντας δικά τους εξαιρετικά instrumentals μαζί με a capella στίχους από πολύ γνωστά hip hop anthems. Πράγμα που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, δίνοντας κι ένα πολύ ενεργητικό αποτέλεσμα, το οποίο «ανάγκασε» πολλούς από το κοινό να αρχίσουν να κουνιούνται νωρίς-νωρίς στον χώρο. Όταν μετά από λίγο αντάμωσε τους Pad Trio και ο Elephant Phinix επί σκηνής, τα πράγματα στο Bios γίνανε ακόμα πιο έντονα. Μανιασμένο MCing, ρίμες σε ρυθμό οπλοπολυβόλου και εξαιρετικό flow είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του Ελληνοκαναδού rapper, ο οποίος δε γινόταν να μην σου τραβήξει τη προσοχή με το στυλ και την άνεση του πίσω από το μικρόφωνο. Τον ήξερα μέχρι στιγμής ως συμμετέχοντα σε κάποια projects της Cast-a-Blast αλλά από ότι φαίνεται ο εν λόγω πιτσιρικάς θα με αναγκάσει να γνωριστώ καλύτερα μαζί του (δισκογραφικά).

Για το τέλος, ο Supernatural μας έδωσε αυτό που περιμέναμε από μεριάς του. Μια γερή δηλαδή δόση σφιχτοδεμένων στίχων από τα album tracks του και φυσικά τα φημισμένα freestyles του. Το κόλπο να ζητήσει από το κοινό να βγάλει από τις τσέπες του οποιοδήποτε αντικείμενο θέλει κι αυτός θα το εντάξει στις ρίμες είναι παλιό πλέον. Δεν παύει όμως να είναι εντυπωσιακότατο όταν το βλέπεις μπροστά σου, ειδικά όταν μια κοπέλα σου βγάζει από την τσάντα ένα... κρουασάν με σοκολάτα! Για τον Supernatural βέβαια πλέον μπορεί να αποτελεί ρουτίνα, για όλους τους υπόλοιπους ωστόσο αποτέλεσε πηγή ενθουσιασμού και γέλιων. Αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το ότι έκανε freestyle με βάση τον φωτεινό πίνακα του Bios, ο οποίος προέβαλε το σενάριο μιας ταινίας του George Lucas. Όταν μάλιστα βλέπεις τον Supernatural να αλλάζει τη ρίμα του μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου –κυριολεκτικά επειδή ο πίνακας «γύρισε σελίδα» στο σενάριο– τότε δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς όχι μόνο στην ικανότητα, μα και στην ευφυΐα αυτού του ανθρώπου.

Supernatural_3

Είδαμε ακόμη το φημισμένο κομμάτι του σόου του, όπου μιμείται γνωστούς MCs από το παρελθόν: τον Notorious BIG, τον Slick Rick και τον Busta Rhymes. Προς το τέλος μάλιστα δεν έλειψε και το ραπάρισμά του πάνω από beats-anthems της σκηνής, όπως τα “Full Clip”, “Real Hip Hop” και “Deep Cover”, στα οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, θερμά. Και κάπου εκεί, σε μια μικρής έκτασης οφείλουμε να ομολογήσουμε live, η βραδιά τελείωσε. Αρκετοί γκρίνιαξαν για τη διάρκεια –και δικαιολογημένα κατ’ εμέ– προσωπικά πάντως ευχαριστήθηκα τόσο πολύ σε αυτή τη μικρή διάρκεια ώστε δεν μπορώ να πω ότι έφυγα απογοητευμένος. Το κάθε άλλο, είδα μπροστά μου έναν ζωντανό θρύλο του freestyle σε μεγάλα κέφια. Θα μπορούσα όντως να τον είχα δει και λίγο παραπάνω αλλά προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο...


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured