Εδώ και 4 μέρες η Αθήνα φιλοξενεί το 30ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ζογκλέρ υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Ονόματα όπως Erik Aberg, Alessi Emiliano, Jean Daniel Fricker, Markus Furtner, Maksim Komaro, Marco Paoletti, Pol & Freddy, Stefan Sin, Ville Wallo kai Oskar Wrango, μπλέκονται καθημερινά με τους χιλιάδες ζογκλερ στα Ολυμπιακά Ακίνητα του Ελληνικού και παρασέρνουν τους πάντες σε ένα ξέφρενο παιχνίδι μέχρι πρωιας!



Η εικόνα που αντικρίσαμε την πρώτη φορά που πατήσαμε το πόδι μας εκεί ήταν απλά μαγική! Πολύχρωμα σκηνικά και ένα στάδιο ασφυκτικά γεμάτο από διαφόρων ειδών αντικείμενα να ίπτανται. Κορίνες, κοντάρια, devil sticks, jugglers...ακροβάτες, ξυλοπόδαρα, κλόουν και ημίψηλα καπέλα και ξυπόλητα πατουσάκια παντού, όταν την ίδια ώρα κόσμος κάθε ηλικίας συνωστιζόταν στον υπαίθριο χώρο γύρω από μία μικρή σκηνή για τις συναυλίες που θα ακολουθούσαν.



Λίγο αργότερα άρχισαν και οι επιδείξεις ασύλληπτης δεξιοτεχνίας στο γήπεδο του μπάσκετ ακριβώς δίπλα. Ιάπωνες, Γάλλοι, Βέλγοι, Φινλανδοί, Νορβηγοί, Ολλανδοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Ιταλοί συνέθεταν το πολυεθνικό παζλ της βραδιάς στο οποίο αν και πέρασα -χωρίς να το καταλάβω- αισίως 9 ονειρικές ώρες, δεν άκουσα ούτε μία φορά ελληνικά. Από τους εκπροσώπους της διοργάνωσης στην είσοδο, μέχρι και τις κοπέλες στο μπαρ κανένας μα κανένας δεν ήταν από Ελλάδα -και ίσως γι' αυτό και να κύλησαν όλα ρολοι.



Άνετο και φθηνό μπαρ, πολλές και καθαρές τουαλέττες, ούτε ίχνος σκουπιδιού στο πάτωμα. Δυστυχως το βρίσκω πραγματικά πολύ δύσκολο να μεταφέρω όλα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στο Ελληνικό. Ελπίζω να πάρετε μία καλή ιδέα από τις φωτογραφίες της Έφης.



Το συνέδριο θα λήξει πανηγυρικά την Κυριακή με το καθιερωμένο parade, έπειτα από το μαγευτικό gala που θα λάβει χώρα το Σάββατο το βράδυ. Με μόλις 20 ευρώ είσοδο νομίζω ότι μπορείτε και οφείλετε όλοι να δώσετε στους καλύτερους jugglers του κόσμου την ευκαιρία να σας μαγέψουν και -γιατί όχι- να σας μυήσουν στον παραμυθένιο τους κόσμο. Βάλτε λοιπόν ότι πιο άνετο και πολύχρωμο κρύβετε και στη ντουλάπα σας εδώ και καιρό, πετάξτε τα παπούτσια σας και παρασυρθείτε από το μεθυστικό γαιτανάκι μιας στάσης ζωής που αποδέχεται μόνο χαμόγελα και παιχνίδια...



Για περισσότερες πληροφορίες www.ejc2007.org.







 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured