To stage που πρέπει να χαρακτηρίζει το Synch κάθε χρόνο, είναι αυτό που γεμίζει με τις πιο ‘περίεργες’ μουσικές. Μπορεί τα δυνατά live να γίνονται στην κεντρική σκηνή αλλά οι εκπλήξεις αναμένονται από τα πιο άγνωστα ονόματα. Άλλωστε ο χαρακτήρας του Synch είναι ηλεκτρονικός και έτσι νομίζω ότι πρέπει να μείνει. Γι’αυτό και πάντα προτιμώ την πιο ‘κουλτούρα’ σκηνή, αν και ξέρω ότι αργά ή γρήγορα τα κοροϊδευτικά μηνύματα (‘άσε την κουλτούρα, έλα για ποτό’) θα αρχίσουν να έρχονται.

Φέτος, δυστυχώς, το experimental line up δεν ήταν τόσο δυνατό, γέμισε όμως με την αφρόκρεμα της αντίστοιχης ελληνικής σκηνής αλλά και με λίγα και ευτυχώς ενδιαφέροντα ονόματα από το εξωτερικό. Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν ξεπέρασε την εμφάνιση των !!!, αλλά αυτά τα έχουν πει ήδη άλλοι.

Το πρώτο live που παρακολουθήσαμε στο Αμφιθέατρο, εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα ολόκληρου του τριημέρου σε αυτό τον χώρο. Οι παλιοκαραβάνες της πειραματικής/αυτοσχεδιαστικής σκηνής της χώρας, Φλωρίδης και Μουρτζόπουλος παρέα με το πιο φρέσκο αίμα του χώρου, τον Σπύρο Πολυχρονόπουλο aka Spyweirdos, μας έδειξαν ένα δείγμα της δουλειάς που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Αν λοιπόν αυτό που ακούσαμε ζωντανά, μεταφερθεί στο στούντιο τότε μάλλον θα μιλάμε για ένα μικρό διαμαντάκι. Jazz αυτοσχεδιασμοί από το σαξόφωνο και το κλαρίνο του Φλωρίδη, λούπες και σκόρπιες μελωδίες από τον Μουρτζόπουλο και όλα υπό τους ρυθμούς και τα samples του Spyweirdos. Στο τέλος, πατώντας πάνω σε μια λούπα κλεμμένη από τις σπουδαίες big bands του παρελθόντος, έφτιαξαν το πρώτο κομμάτι που θα μπορούσε να σταθεί δίπλα δίπλα στο ‘Princess Crocodile’ των Gry & FM Einheit. Επιτέλους.

Δυστυχώς ήταν αδύνατο να αφήσουμε τον Deadbeat για να δούμε τον Leafcutter John αν και έγινε η προσπάθεια που τελικά αποδείχθηκε σχιζοφρενική. Από το dub του πρώτου στην πειραματική folk του δεύτερου, η απόσταση είναι μεγάλη και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μπούμε στο κλίμα και αποχωρήσαμε γρήγορα. Το μόνο κακό είναι ότι χάσαμε την εμφάνιση του Francisco Lopez, για την οποία πολύς κόσμος παραμιλά ακόμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured