Το Lido σήμερα, όταν είναι άδειο, θυμίζει αίθουσες χοροδιδασκαλίας. Χτισμένο το 1951 λειτούργησε ως κινηματογράφος σε μια περιοχή που βόλευε και τους Ανατολικογερμανούς, πολλοί από τους οποίους τον επισκέπτονταν τακτικά. Μια δεκαετία μετά την ανέγερση του τείχους μεταμορφώθηκε σε rock ντισκοτέκ με το όνομα Westside και ακολούθησαν χρόνια αδράνειας.

Πέρσι ξανάνοιξε ως club για ζωντανές εμφανίσεις καινούριων, λιγότερο γνωστών ονομάτων, όπως ο Just Jack, που το κοινό είχε την ευκαιρία να δει καταβάλλοντας στην είσοδο το αντίτιμο μισού CD (8,70 €). 40 λεπτά μετά την αναγραφόμενη ώρα έναρξης, ο Jack Allsop εμφανίζεται ντροπαλός στη σκηνή έχοντας πίσω του μια τετραμελή μπάντα (κιθάρα, μπάσο, ντραμς, πλήκτρα), μια κοπέλα που βοηθάει στα φωνητικά και ξεκινάει με το “Life Stories” τονίζοντας “forget ME this is all about YOU”.

Στις πρώτες σειρές δυο τρεις φωτογράφοι κάνουν άνετα τη δουλειά τους. Το κοινό, καμιά 150 άτομα, απέχει τουλάχιστον πέντε μέτρα από τη σκηνή… Coolness; Αμηχανία; «Πολλοί από σας δεν ξέρουν ποιοι είμαστε, γι’ αυτό χαίρομαι που ήρθατε…» προσπαθεί να σπάσει τον πάγο ο Jack πριν το “I Talk Too Much”. «Ελάτε πιο κοντά, μπορεί να είμαστε αρκετές μέρες στο λεωφορείο αυτές τις μέρες, αλλά δε βρωμάμε…» και μετά το “Snowflakes”.

Κάποιοι κάνουν μερικά διστακτικά βήματα προς τα μπρος. Κάποιοι άλλοι απλώς λικνίζονται νωχελικά. Ίσως να οφείλεται στην άνοιξη αυτή η ατονία, αφού ο Jack είναι μεν μάλλον άχαρος πάνω στη σκηνή, αλλά σίγουρα διαθέτει ταλέντο και φωνή που σε κερδίζει. Το “Starz In Their Eyes” παίζεται στο ραδιόφωνο και αρκετοί το αναγνωρίζουν. Πέρα από την προφανή σχέση με τον Mike Skinner, υπάρχουν στιγμές που τα τραγούδια του μου φέρνουν στον νου τη Joolz (πόσοι θυμούνται ακόμη αυτή την punk ποιήτρια που είχε συνεργαστεί και με τον Jah Wobble;) και …spooky, «το καινούριο μας τραγούδι λέγεται “Goth InThe Disco”». Είναι πολύ καλό και το κοινό ανταποκρίνεται αμέσως. Ακολουθούν το “No Time” «σε καινούρια μίξη», το “Glory Days”… Διάρκεια 45 λεπτά.

Όπως είπα στην αρχή, η αίθουσα θυμίζει χοροδιδασκαλείο. Μόνο που κανείς δε χόρευε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured