Photos: Olga K.



Το γεγονός ότι μια συναυλία διεξάγεται στο στάδιο Καραϊσκάκη τείνει να αποτελεί ένα επιπλέον ατού πέρα από το ίδιο το όνομα που πρόκειται να παίξει μπροστά στα μάτια μου, οι συνθήκες μέσα στις οποίες παρακολουθείς ένα συγκρότημα μοιάζουν οι απολύτως ιδανικές. Κάνει δροσούλα εκεί κοντά στη θάλασσα, η μπύρα είναι παγωμένη, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τώρα τι δουλειά είχα εγώ να βλέπω ένα τέτοιο όνομα, θα πρέπει να αναζητήσετε τους λόγους στο πρόσφατο review για τους Placebo. Από την άλλη, ένας γραφιάς που θέλει να έχει άποψη για τα πάντα οφείλει να πηγαίνει κάποτε και σε εκείνα που δεν του αρέσουν, για να ξέρει τι γίνεται γενικώς, ειδικά σε όσα αφορούν το πλατύ κοινό.



Όχι ότι διαπίστωσα κάτι διαφορετικό από εκείνο που υποψιαζόμουν εξ αρχής: οι Evanescence είναι ότι ήταν οι Scorpions πριν από 20 χρόνια, το συγκρότημα που έντυνε με τις μουσικές του τα teenage πάρτυ και που με τις μπαλάντες του τα αγόρια πλησίαζαν τα κορίτσια, τα ζητούσαν σε χορό, κι εκεί επάνω ήταν που γίνονταν όλες οι προσπάθειες να κερδίσουν την καρδιά τους κι ένα φιλί αν ήταν τυχεροί.



Πού το κακό θα μου πείτε; Πουθενά, αλίμονο, απλά μου κάνει εντύπωση που από όλα τα συγκροτήματα του κόσμου, αυτοί ήταν που κατάφεραν να αποσπάσουν την αγάπη του κόσμου. Το ψευτό-επικό ποπ μέταλ τους δεν έχει μελωδίες (παρά μόνο όταν η Amy Lee κάθεται μόνη της στο πιάνο και αφήνει έναν επίπλαστο λυρισμό να ξεχυθεί από την ψυχή της), και απορώ που το οδηγεί ο ντεμέκ δυναμισμός στο παίξιμό του. Η μπροστάρισα σώζεται με τη φωνή της και τον τίμιο ιδρώτα που χύνει επί σκηνής, κι αυτό είναι όλο που χρειάζεται το κοινό της για να ενθουσιαστεί.



Το γκρουπ δεν αρκείται σ' αυτά και προσφέρει επιπλέον πιστές εκτελέσεις των κομματιών που όλοι περιμένουν να ακούσουν, συν ένα ροκάδικο θέαμα από την πλευρά του ντράμερ. Ότι δηλαδή κάνουν και οι Scorpions εδώ που τα λέμε, πράγμα που κάνει τους Evanescence τους Scorpions του σήμερα. Και τους Scorpions τους Evanescence του χτες. Να περιμένουμε μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές; Να έχουμε στα υπόψην μας τη συμμετοχή της Amy Lee και της κεφάτης παρέας της στο επόμενο Scorpions Festival που είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθεί στη χώρα μας και την επόμενη χρονιά; Πρέπει να ξέρω για να κανονίσω το πρόγραμμά μου για το επόμενο καλοκαίρι…



 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured