Photos: Έφη Παναγιωτοπούλου

Ένα ακόμα ραντεβού ανάμεσα στον Stephan Groth και το αθηναϊκό κοινό έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στο Fuzz club, στα πλαίσια του διήμερου Norway In Athens Fest με την αναμενόμενη επιτυχία, δεδομένης της παρουσίας του σημαντικότερου electro σχήματος της συμπαθούς σκανδιναβικής χώρας.

Μεγάλη η προσέλευση του κοινού, ζεστή ατμόσφαιρα -τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά- και επί σκηνής, η γνωστή πετυχημένη συνταγή των Apoptygma Berzerk: poser EBM από τον Stephan and co (με τον drummer-Μελισσανίδη να κλέβει την παράσταση) με παρουσίαση -για μια ακόμα φορά- ενός ιδανικού best of setlist, πανομοιότυπο με εκείνο του περυσινού Ιουνίου. Μόνη διαφορά με την αντίστοιχη εμφάνιση στο Gagarin απετέλεσε η περισσότερο rock χροιά στις εκτελέσεις των κομματιών, κάτι που έφερε στο μυαλό την πρώτη εμφάνιση των APB στη χώρα μας, στο (ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται) Ρόδον club.



Αν εξαιρέσεις την εγγενή αδυναμία του Groth να αποδώσει με αξιοπρέπεια τα φωνητικά στα καταπληκτικά κομμάτια που έχει κατά καιρούς γράψει, τότε πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος performer που ξέρει πολύ καλά πως να παίξει με το κοινό του και πως να το ξεσηκώσει. Μια διαφορά που φάνηκε ανάγλυφα από τη μετάβαση των εντελώς άχρωμων –και εν πολλοίς αδιάφορων-συμπατριωτών του, Maika.



Έτρεξε, χόρεψε, κουνήθηκε, διάλεξε τα καλύτερα κομμάτια και γενικώς έκανε αυτό που έπρεπε για να αναγκάσει τον κόσμο να χορέψει, να χειροκροτήσει και τραγουδήσει μαζί του μερικά από τα καλύτερα EBM tunes που έχουν γραφτεί ποτέ. Είχες όμως την αίσθηση ότι το έργο αυτό το έχεις ξαναδεί. Έστω κι έτσι οι Apoptygma Berzerk σου έφεραν στο μυαλό πολλές clubbing αναμνήσεις και σε ξεκούνησαν από τη θέση σου για τα καλά το Σάββατο βράδυ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured