Ένα απολαυστικό και γενναιόδωρο ακουστικό σετ προσέφερε το ντουέτο από το Seattle που για καλή μας τύχη, μας θεωρούν φίλους τους. Όπως και εμείς άλλωστε…

Ένα πιστό κοινό κυρίως των Walkabouts αλλά και του side project του Chris Eckman και της Carla Torgerson, μαζεύτηκε στο Corto Maltese την Κυριακή για να παρακολουθήσει ένα έντονο συναισθηματικά δίωρο, γεμάτο τραγούδια από την αρχή της καριέρας τους μέχρι το φετινό ‘Fly High Brave Dreamers’.

Έχοντας κερδίσει ήδη το παιχνίδι της αμεσότητας λόγω χώρου, διεκδίκησαν και κέρδισαν πολύ σύντομα και το σεβασμό των ελάχιστων που είχαν έρθει για κουβεντούλα στο μπαρ (τους ζήτησαν ευγενέστατα να αποχωρήσουν) και από εκείνο το σημείο απολαύσαμε και τραγουδήσαμε τα μικρά διαμαντάκια της πολύχρονης πορείας τους. Από τα ‘Jack Candy’ και ‘Grand Theft Auto’ του New West Motel, τo ‘Dead Man Rise’ από το Scavenger, μέχρι το ‘Velvet Fog’ και ‘Take Me’ που κοσμούσαν το ντεμπούτο τους ως Chris & Carla, έφτιαξαν μια διαδρομή από την πολύχρονη πορεία τους, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο καθηλωτικά live των τελευταίων μηνών.

Η γενναιοδωρία τους και η αναπάντεχη διαπίστωση ότι τους στίχους δεν τους ξεχνάς ακόμα κι αν έχεις εδώ και χρόνια παρατήσει τους δίσκους τους να σκονίζονται στα ράφια σου, είναι αυτά που έδωσαν τροφή για συζήτηση μετά το τέλος της συναυλίας. Τελικά, το αν η εύκολη πρόσβαση στη μουσική σε συνδυασμό με την ακατάσχετη μανία του μουσικόφιλου να αναζητά καινούργιους ήχους, κάνει την ίδια ζημιά στην σχέση που έχουμε με τους δίσκους που ακούμε, με την ζημιά που έκανε το mp3 στην πολυεθνικές, είναι κάτι που δεν απαντήθηκε.

Πάντως όσοι αγόρασαν από την Carla το live cd των Walkabouts που ηχογράφησαν στην Πράγα θα δυσκολευτούν για λίγες μέρες τουλάχιστον να το αποχωριστούν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured