Photo: Effie Panagiotopoulou

It started with two turntables and a mic...

O ghetto philosopher από το Boston, μέλος της σπουδαίας Definitive Jux, μετέτρεψε για μια ώρα το υπόγειο του Αν σε ναό του underground hip hop. Άλλοτε δυναμικός, άλλοτε θεατρικός και πάντα πολιτικοποιημένος, γνήσιο τέκνο των μεγάλων hiphopers της περασμένης δεκαετίας -βλέπε Public Enemy και Ultramagnetic MC's τους οποίους και ο ίδιος μνημόνευσε.

Μαζί του ένας επίσης δυνατός mc από την Def Jux, o Metro των Sa Smash (ή αλλιώς ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ όπως μας παρουσιάστηκε) και ο πληθωρικός DJ Big Wiz, ο οποίος μας φιλοδώρησε και ένα τρομερό scraching interlude κάπου στη μέση της συναυλίας.

Πριν τον Mr Lif τη σκηνή κατέλαβαν οι έλληνες Flowjob, με ένα σχήμα με 5 mcs και 2 djs. Οι Flowjob διαθέτουν ισόποση δόση χαβαλέ αλλά και ηχητικής συνέπειας και αρκετό πάθος μια και το παλεύουν με από αρκετές συναυλίες και μια πρώτη κυκλοφορία που διαθέτουν δωρεάν από το internet (www.myspace.com/flowjobteam).

Πίσω πάλι στον Mr Lif, ο οποίος εμφανίστηκε με σκληροπυρηνικό look, κουκούλα κάτω από τα μάτια, ρίχνοντας τους στίχους του σε ασταμάτητες ριπές. Δε έχανε την ευκαιρία να πετά καυστικά σχόλια είτε για το γιάπικο lifestyle είτε για την αμερικάνικη υπεροψία. Το να καυτηριάζεις την φιλοπόλεμη αμερικανική ηγεσία μπορεί να ακούγεται τετριμμένο σε εμάς, έχει όμως σημασία όταν αυτό προέρχεται από αμερικάνους καλλιτέχνες, η οποίοι λούζονται και τις συνέπειες των λεγόμενων τους εδώ που τα λέμε.

Το άσχημο ήταν ότι το κοινό ήταν ολιγάριθμο, αποτελούμενο από καμιά διακοσαριά άκρως συνειδητοποιημένους και ενθουσιώδεις οπαδούς, οι οποίοι γνώριζαν την πορεία του Lif από την εποχή του Emergency Rations. O Lif το εκτίμησε δεόντως, τιμώντας αρκετά το παλιό του υλικό και κυρίως δηλώνοντας συνεχώς ενθουσιασμένος που βρέθηκε μετά από 9 χρόνια στην Ελλάδα. Έπαιξε και κάποια σκετσάκια με τον Metro, βγάζοντας την κουκούλα και φορώντας γραβάτα, έριξε ένα acapella και αποχαιρέτισε υποδεικνύοντας μας να κάνουμε το σήμα της ειρήνης.

Η μεγαλύτερη συναυλιακή hip hop χρονιά για την Ελλάδα συνεχίζεται, με εναλλαγές mainstream και underground παρουσιών. Ελπίζουμε αυτό το εντυπωσιακό κρεσέντο να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά στο είδος και κυρίως -όπως είπε ο ίδιος ο Lif- κοπέλες, που όπως παρατήρησε ότι μειοψηφούσαν (προτίμησαν τον Jay-Z).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured