Φεστιβαλική ατμόσφαιρα, λιακάδα, ξάπλα στο γρασίδι, κρύες μαργαρίτες, ξυλοπόδαρα, ακροβατικά και χαρούμενες εναλλακτικές φάτσες της πόλης σε μια ακόμα εκδρομή στην εξοχή συνέθεταν την όμορφη εικόνα της δεύτερης μέρας του 10ου Rockwave. Που για τους γκρινιάρηδες εξακολουθεί να μην δικαιούται να φέρει τον τίτλο του φεστιβάλ με μια και μοναδική σκηνή.



THE SUNDAY DRIVERS

Περί τις 5.30 βγήκαν οι νεαροί γενειοφόροι Ισπανοί, εν μέσω ντάλας, λίγου κόσμου και εντελώς χαλαρής ατμόσφαιρας με τους περισσότερους από εμάς να λιαζόμαστε αμέριμνοι. Συμπαθέστατοι, με σφιχτό ήχο και στατική σκηνική παρουσία κέρδισαν το χειροκρότημα με το χαμόγελο τους, την επιτυχία τους On My Mind και τη διασκευή τους σε Led Zeppelin και αποχώρησαν διακριτικά.

MECANO

Τα νεότερα μέλη του κοινού οπισθοχωρούν και αρχίσουν να μαζεύονται μπροστά στη σκηνή οι θιασώτες του πιο σκοτεινού ήχου για να δουν από κοντά αυτή τη θρυλική new wave μπάντα από την Ολλανδία που έχει στοιχειώσει τα underground στέκια με τους απόκοσμους στίχους και τη σαγηνευτική χροιά. Υπό τις απαγορευτικές συνθήκες για τέτοιου είδους συγκρότημα (δυνατός ήλιος, ανοιχτός χώρος), η έκπληξη που περιμένει τους λίγους πιστούς είναι απρόσμενη. Παρά τα παραπάνω, οι Mecano καταφέρνουν να δημιουργήσουν υποβλητική ατμόσφαιρα, με άψογες εκτελέσεις στα ατμοσφαιρικά down tempo κομμάτια τους, μαγεύοντας το κοινό το οποίο συνεπαρμένο, χειροκροτά με πραγματική θέρμη. Και μπορούσες να δεις την αληθινή ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο και τις αντιδράσεις του ξυπόλητου (και ντυμένου με ένα άσπρο πουκάμισο που έγραφε ‘’χαρμολύπη’’) Dirk Polac ο οποίος ευχαριστούσε με όλη του την καρδιά τον κόσμο για το ειλικρινές χειροκρότημα του. Πραγματικά υπέροχοι, έκλεισαν με μια καταπληκτική εκτέλεση του θρυλικού Untitled.

GREEN ON RED

Για τους περισσότερους, οι πατεράδες του desert rock ήταν μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση εν’ όψει των επόμενων ονομάτων. Σοβαροί στη σκηνή, με ήχο δεμένο, βγήκαν έπαιξαν, χαιρέτησαν και αντιμετωπίστηκαν σαν την αναγκαία γέφυρα για τα επόμενα ονόματα που σαφώς μετρούσαν περισσότερους οπαδούς μέσα στο πλήθος απ’ ότι οι Green On Red.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured