Η βραδιά ξεκίνησε με απόλυτη χρονική ακρίβεια και τους Brainwash να δίνουν καλά σημάδια επί σκηνής. Το σχετικά νεαρής ηλικίας group (20αρηδες το πολύ) άφησε καλές εντυπώσεις, με τη μουσική του να αποτελεί ένα μίγμα ska, reggae, punk και grunge. Οι πιτσιρικάδες έχουν τσαγανό και πολλή όρεξη και αυτό μπορεί να ειδωθεί με ιδιαίτερη συμπάθεια. Ένα μικρό προβληματάκι στον ήχο έκρυψε ελαφρώς τις κιθάρες, αλλά η καλή πρόθεση αρκεί όταν κανείς κάνει τα πρώτα βήματά του στη σκηνή. Περιμένουμε νεότερα!

Μετά τους Brainwash, οι New Model Army ανέβηκαν με μια μικρή καθυστέρηση, γύρω στις 22.40. Όπως ήταν φυσικό, η μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια παρουσία τους στη χώρα μας προκάλεσε θετικές αντιδράσεις στο κοινό. Ο χώρος είχε ήδη κατακλυστεί, η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική και δεν κουνιόταν καρφίτσα. Στριμωγμένοι κάπου κοντά στη σκηνή, ανάμεσα σε παλιές καραβάνες του αθηναϊκού punk τοπίου των ‘80s και δίπλα από εντυπωσιακές φούξια χαίτες, «αστερίες», μοϊκάνια και άλλες παρεμφερείς κόμες, προσπαθούσαμε να ανασάνουμε. Ωστόσο, η σκληρή μουσική διαμαρτυρία των Army ήταν το καλύτερο οξυγόνο.

Την ημέρα των πεντηκοστών γενεθλίων του (κάπου ακούστηκε κρυμμένο και το ριφάκι του Happy Birthday), ο αγέραστος Justin Sullivan έδωσε ό,τι είχε επάνω στη σκηνή, προκαλώντας ατέλειωτο head banging και ένα συνεχόμενο ανθρώπινο κύμα. To set ξεκίνησε με τα κομμάτια Whirlwind, Believe it και BD 3. Ο κόσμος ξεσηκωνόταν στο άκουσμα παλιών κομματιών, όπως τα Brother, Here Comes the War και 51st State (το οποίο τραγουδήσαμε άπαντες), ενώ υποδέχθηκε τις (τέσσερις στον αριθμό) νέες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο του group, Carnival. Το set ήταν απολαυστικό, αν και εκείνο που ίσως κούρασε ήταν τα σκαμπανεβάσματα ορισμένων συχνοτήτων των οργάνων εξαιτίας της ηχοληψίας. Το μπάσο και τα διπέταλα της μπότας υπερτερούσαν ώρες-ώρες τόσο πολύ, που χτυπούσαν δυνατά στο στομάχι μας καλύπτοντας τις κιθάρες. Αν αυτό εξέλειπε τότε όλα θα ήταν άψογα. Παρά αυτή τη λεπτομέρεια, όμως, ήταν ένα συναρπαστικό βράδυ και, μάλλον, μια από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς μέχρι στιγμής. Η αυλαία έπεσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με ένα ενθουσιώδες encore αποτελούμενο από τα The Charge (μάλλον αναπάντεχο), Green and Grey και I Love the World και το πλήθος να φεύγει εκτονωμένα ευτυχές…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured