Δυστυχώς δεν πρόλαβα το support. Όχι όμως, εξαιτίας δικού μου φταιξίματος, αφού αυτήν την φορά, παρόλο που ήμουν στην ώρα μου, το πάσο μου καθυστέρησε κάπου στον δρόμο.

Οι Deus ξεκίνησαν με το ‘’Pocket Revolution’’ και με εμάς να αναρωτιόμαστε που πήγαν όλοι, αφού κάποια μέλη της μπάντας έχουν αντικατασταθεί, όπως ο κιθαρίστας Mauro Pawlowski, ο μπασίστας Alan Gevaert και ο ντράμερ Stephane Misseghers. Ο ήχος ήταν μάλλον κακός, όπως και τα φώτα, τουλάχιστον για την πρώτη μέρα, γιατί την δεύτερη, τα οποία τεχνικά προβλήματα είχαν λυθεί, όπως μάθαμε.

Με το ‘’Instant street’’ ο κόσμος βγήκε από την αμηχανία που έμοιαζε να βρίσκεται, με τον βιολιστή Klaas Janzoons, αν και αρκετά αλλαγμένο, να κάνει τα γνωστά κόλπα του θυμίζοντας παλιές καλές μέρες, που το ιndie μεσουρανούσε. Ακολούθησε το ‘’Fall of the floor’’, ο πανικός, και το ‘’Real Sugar’’ που αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο Mark Sandman των Morphine. O κόσμος δυστυχώς φάνηκε να μην γνωρίζει το ‘’Pocket Revolution’’, αφού αντιδρούσε κυρίως στα παλιότερα κομμάτια, πλην του υπέροχου ‘’Nothing Really Ends’’, το οποίο έχει αποτελέσει, μεταξύ άλλων, τραγούδι που έχει χορευτεί σε γάμο από την νύφη και τον γαμπρό (!) σύμφωνα πάντα, με έγκυρες πληροφορίες.

Επειδή δεν θα δούμε ποτέ τον Τom Waits στην Ελλάδα, κάποιος έπρεπε να μας τον θυμίσει, έστω και για λίγο, και φρόντισαν για αυτό με το ‘’Theme from Turnpike’’. Στο ‘’For The Roses’’, προσωπική αδυναμία, και όχι μόνο, χορέψαμε, ενώ ίσως να αναρωτηθήκαμε που πήγαν οι μέρες που το MΤV είχε τους Deus για θεούς. Αμέσως μετά, ο Τom Barman έψαξε την ετυμολογία της λέξης "ρε" ύστερα από την προτροπή μιας θαυμάστριας! Με το ‘’Little Arithmetics’’ αγκαλιαστήκαμε, με τα ‘’What We Talk About (When We Talk About Love)’’ και ‘’Serpetine’’ μελαγχολήσαμε. ‘’Bad Timing’’ στο ancore, που κάθε άλλο παρά κακό ήταν, αφού στο ‘’Suds n’ Soda’’ που ακολούθησε, απολαύσαμε headbanging!

Ήταν μια βραδιά που κάποιοι από εμάς, πέρασαν πολύ καλά, ενώ κάποιοι λιγότερο καλά, από όσο περίμεναν. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι θα παραμείνουν οι αγαπημένοι μας Βέλγοι, ακόμα και αν αυτή δεν ήταν η καλύτερη τους συναυλία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured