Photos: Olga K.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη ήταν ένα από τα πιο «γεμάτα» των τελευταίων μηνών: Love Parade και Green Day στο homecoming σόου τους στο SBC Park (ανταπόκριση στο SONIK που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες) το Σάββατο, Folsom Street Fair (S&M γιορτή) την Κυριακή και το φεστιβάλ μπλουζ όλο το Σαββατοκύριακο, το Σαν Φρανσίσκο δίκαια έχει τη φήμη της πόλης που «ψάχνεται» συνεχώς για πάρτι, παρελάσεις και γιορτές παντός είδους.

Το Love Parade με ενθουσίασε ιδιαίτερα σαν ιδέα, γιατί δεν είχα πάει ποτέ σε dance φεστιβάλ επί Αμερικανικού εδάφους. Τα floats δυστυχώς δεν τα πρόλαβα στην βόλτα τους γύρω από το κέντρο, τα είδα όμως όταν πάρκαραν τις μουσικές τους γύρω από το δημαρχείο της πόλης, όπου και γινόταν ο τζερτζελές μέχρι αργά το βράδυ (και για όποιον ήθελε να συνεχίσει να παρτάρει, μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ της πόλης όπως το Ruby Skye και το Mezzanine είχαν διάφορα events μέχρι πρωίας).

Με μπάσα και ηχεία ικανά να γκρεμίσουν όλα τα κτίρια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, οι Lee Burridge, Carl Cox, Ferry Corsten, ο «δικός» μας Dimitri Mykonos και καμιά διακοσαριά ακόμα djs κράτησαν ευτυχισμένους πάνω από 50.000 παρευρισκόμενους υπό την συνοδεία drum & bass, house, techno, break beats και όλα σχεδόν τα είδη κάτω από ηλεκτρονική μουσική ομπρέλα.

Ο κόσμος ήταν ένα μείγμα Love Parade ρέιβερς με Folsom Street Fair φετιχιστές και ένα καλειδοσκοπικά πολύχρωμο μείγμα χαρακτήρων που μόνο σε αυτή την πόλη μπορείς να συναντήσεις. Κορίτσια με πολύχρωμα φτερά και πούπουλα, πανκιά, go-go boys, φακίρηδες, χίπηδες, stilt-walkers, μουσικοί, σκειτμπόρντερς, αγόρια με δερμάτινα ρούχα, αγόρια χωρίς καθόλου ρούχα (δε σας κάνω πλάκα!), οικογένειες με μωρά, φωτογράφοι, πιτσιρικάδες με πιπίλες και σφυρίχτρες (τι ρετρό θεέ μου) εν μέσω πολλών smart drinks (και ένας θεός ξέρει τι άλλο…).

Καμία σχέση με τα εξωφρενικά τρελά Love Parade της Αγγλίας στο Leeds, όπου ο κόσμος στην κυριολεξία «καίγεται». Και για να σας προλάβω, δεν πρόλαβα τα Parades του Βερολίνου, οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Σε μέγεθος πάντως αυτό του Σαν Φρανσίσκο υστερεί. Ο χώρος ήταν υπερβολικά μικρός για να χωρέσει με άνεση όλα τα floats (τώρα το πώς τα χώρεσαν είναι μια άλλη ιστορία), ένα παράπονο που άκουσα γενικά από πολλούς.

Πριν κλείσω, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη σας πω δυο λόγια για τις Sisters of Perpetual Indulgence (αρκετές από τις οποίες συνάντησα εκείνο το Σάββατο στο Love Parade – δείτε τις φωτογραφίες), οι οποίες αποτελούν τουριστική ατραξιόν της πόλης. Δημιουργήθηκαν το 1979 και εδρεύουν στο Castro, την κατεξοχήν γκέι γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο. Με τζαζιάρικα ονόματα όπως Sister Anal Receptive και Sister Lolita Me Into Temptation, τις συναντά κανείς ντυμένες καλόγριες στο δρόμο να μοιράζουν φυλλάδια για το AIDS, προφυλακτικά και μπόλικο lube σε αγοράκια και κοριτσάκια που συναντούν στο διάβα τους. Only in San Francisco my friends!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured