[Mια light ματιά στα έτσι κι αλλιώς light βραβεία]

Απόγευμα Τετάρτης, της τελευταίας του Αυγούστου, και η λεωφόρος Hollywood δε φαίνεται καν να έχει μπεί στο ρυθμό των WMAs. Το κόκκινο χαλί στήθηκε άρον-άρον, ο δρόμος έκλεισε αρκετά αργά και τίποτα δεν έμοιαζε να κινείται στον συνηθισμένο φρενήρη ρυθμό που έχει συνηθίσει το Κόντακ. Και για να μην νομίζετε οτι μόνο στην Ελλάδα έχουμε την τάση να καθυστερούμε, η είσοδός μας στο θέατρο έγινε 2 ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης και τα γυρίσματα της απονομής έγιναν με περίπου 1,5 ώρα καθυστέρηση.

Το Kodak Theatre είναι αν μη τι άλλο μαγευτικό. Μόνο η σκέψη οτι είσαι στο μέρος που γίνεται η τελετή απονομής των Όσκαρ αρκεί. Φοβερά αμφιθεατρικό –σχεδόν κυκλικό– με τρία διαφορετικά επίπεδα, καμιά δεκαριά πριβέ boxes και μια εκπληκτική ακουστική. Το σκηνικό που στήθηκε για τα WMAs ήταν απλό, με το σήμα του Μπέβερλι Χιλς, μερικούς φοίνικες, κάτι παράθυρα και μια γέφυρα, προφανώς μικρογραφία της Πόλης των Αγγέλων. Εκ αριστερών και δεξιών της σκηνής είχαν στηθεί τα αγαλματίδια των Awards και δυο τεράστιες σφαίρες ταλαντευόμενες πάνω από τα κεφάλια μας.

Περιμένοντας τους εναπομείναντες αστέρες λόγω καθυστέρησης των πτήσεων από Μαιάμι (μια κυρία ονόματι Κατρίνα έχει αναστατώσει όλες τις Νότιες πολιτείες με τους ισχυρούς της ανέμους), μας κράτησαν απασχολημένους με ένα soundtrack αποτελούμενο από Βανδή (δε σας κάνω πλάκα) μέχρι Delerium, Eric Prydz και όλα τα τελευταία χορευτικά χιτάκια.

‘Επειδή έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πρόβα του χορευτικού της Mariah Carey’, μας ανακοίνωσε η υπεύθυνη σκηνής. ‘Μην ανησυχείτε η Mariah θα είναι κι αυτή σε λίγο εδώ’. Γέλια και χειροκροτήματα. Η Mariah πλάκα-πλάκα γέλασε τελευταία, φεύγοντας με 3 –αν θυμάμαι καλά– βραβεία ανά χείρας στις κατηγορίες ποπ, r&b και entertainer της χρονιάς. Ο Santana κέρδισε το φετινό Legend Award (και τις εντυπώσεις με ενα εκπληκτικό performance), οι Bon Jovi πήραν το Diamond Award και έδωσαν μια λίγο πιο ροκ πτυχή με το ‘It’s My Life’, οι Killers ‘σκότωσαν’ όλους τους υπόλοιπους πρωτοεμφανιζόμενους για να κερδίσουν το βραβείο του bestselling καινούργιου γκρουπ και ο Έμινεμ κέρδισε τις ποπ/ροκ και ραπ/χιπ χοπ κατηγορίες (τώρα το πως συνδυάζονται αυτά τα 4 είδη μεταξύ τους είναι απορία πολλών). Οι αγαπημένοι του Αμερικανικού κοινού U2 έφυγαν με το βραβείο καλύτερης ροκ μπάντας, η Gwen Stefani και ο Game υπερίσχυσαν στις κατηγορίες πρωτοεμφανιζόμενου γυναικείου και ανδρικού καλλιτέχνη αντίστοιχα και οι γερόλυκοι Rolling Stones έφυγαν με το βραβείο για το καλύτερο touring band of all time, δικαιολογώντας έτσι τις απλησίαστες τιμές των εισιτηρίων τους ($400+).

Όσον αφορά στα κοσμικά, είδαμε μεταξύ άλλων μια κατάξανθη και ελαφρώς ενδεδυμμένη Carmen Electra (πλην του Navarro), μια βαριεστημένη-θα-προτιμούσα-να-μην-είμαι-εδώ-σήμερα Anna Kournikova, μια κεφάτη Toni Braxton και μια ανανεωμένη και εκρηκτική Mariah. Δεν είδα πουθενά την Paris Hilton (όχι πως την έψαξα και ιδιαίτερα), αλλά βέβαια μεταξύ συγγραφής βιβλίων, ταινιών και award ceremonies, που να πρωτοπρολάβει να πάει η κακομοίρα;

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης (μη σας τα αποκαλύψουμε και όλα...ασε που έχω και μια μνήμη σουρωτήρι...

Τα World Music Awards 2005 θα μεταδοθούν στις 19 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured