Photos: LiveAlive Pictures / Kissadjekian

“I had too much to dream (last night)”, αλλά έμεινε μια ολίγον πικρή γεύση.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενα reviews, η παρουσία σε live concert συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’60 στις μέρες μας, αποτελεί ρίσκο. Μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και να δώσει το άρωμα του ήχου, της εποχής, της κουλτούρας και της κοινωνικής στάσης που επικρατούσε σε μια συγκεκριμένη περίοδο του 20ου αιώνα και που σημάδεψε όσο καμιά άλλη την μουσική εξέλιξη του ιδιώματος που ονομάζεται rock (και όχι μόνο). Μπορεί, όμως, από την άλλη να εγείρει και ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα των περιοδειών αυτών των groups, αρκετά χρόνια μετά από την εποχή που μεσουρανούσαν.

Η παρουσία μας στο αναφερόμενο live έγινε για "ιστορικούς" λόγους. Οι Electric Prunes βγήκαν στην σκηνή κατά τις 23:00 παίζοντας για περίπου 75 λεπτά, παρουσιάζοντας κομμάτια του νέου τους album “California” (τα οποία δεν είχαν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν στη μουσική ιστορία και το ειδικό βάρος του ονόματος τους), αλλά φυσικά και αρκετά από τις κλασσικές επιτυχίες του group. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος διεξαγωγής του live. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα “I had too much to dream (last night)”, “The Great Banana Hoax”, “Train for Tomorrow”, “Get Me To The World On Time”.

Ο ήχος που έβγαζε το group είχε ξεκάθαρο hard rock χαρακτήρα, μελαγχολικά μακριά από το ύφος, την χροιά και το άρωμα της ψυχεδέλειας και του garage. Αυτό σε συνδυασμό με τη μικρή διάρκεια του show, μας άφησαν μια ολίγον πικρή γεύση. Σίγουρα θετικό γεγονός και άξια αναφοράς ήταν η φωνή του James Lowe που παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Χωρίς ίχνος μετάνοιάς μας για την παρουσία στο live, οι Electric Prunes απλά «δεν το είχαν» και συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα group – θρύλους της δεκαετίας ‘60 που έχουμε ακούσει live (βλέπε “Arthur Lee” και “The Seeds”), oι εν λόγω κύριοι ήταν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών μας.

Δυστυχώς, λόγω καθυστερημένης εισόδου στο Gagarin δεν προλάβαμε να δούμε τους “Alison”, το support group, αλλά ακούσαμε κολακευτικά σχόλια από τους διπλανούς μας συνδαιτυμόνες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured