Μπορεί την ίδια στιγμή ο Bobby G να ανέβαινε για δεύτερη φορά στη σκηνή του Ρόδον, πιο στα συγκαλά του από την Παρασκευή από ότι μάθαμε, όμως εμείς το Σαββατόβραδο μας το αφιερώσαμε στον Bobby C, και στο ιδιαίτερο karaoke show του, όπως το αποκαλεί.

Ο Bobby Conn, άφησε την μπάντα του τους Glass Gypsies στην Αγγλία, όπου περιόδευε τις τελευταίες εβδομάδες και με μία ηλεκτρική κιθάρα στο χέρι, τα tapes του και φορώντας όσο πιο έντονο μπλε eyeliner μπορούσε έφτασε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο για να μεταφέρει τους λίγους, δυστυχώς αναμενόμενο, που βρέθηκαν στη Βεϊκου, στην δική του “Homeland”.

O Bobby Conn είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις καλλιτεχνών της σκηνής του Chicago. Εκκεντρικός, έχοντας υιοθετήσει εδώ και κάποια χρόνια μία αρκούντως αμφισεξουαλική περσόνα, σε διαστάσεις που ακόμα και με platform boots, κάνουν τον Prince να μοιάζει με γίγαντα. Μεταξύ άλλων, έχει στο ενεργητικό του μία εμφάνιση στο Reading Festival φορώντας μόνο ένα μοβ στρινγκάκι, και μία περίοδο πριν από κάποια χρόνια, όταν έκλεινε τα 33 του, που έλεγε παντού ότι στην πραγματικότητα είναι ο Αντίχριστος. Ο Bobby Conn λοιπόν σίγουρα ξέρει να τραβάει την προσοχή, ακόμα και του πιο ανυποψίαστου. Αρκεί βέβαια να του δοθεί η ευκαιρία να τον προσεγγίσει.

Πίσω από τα στρας και το δαιμόνιο χαμόγελο, στην πραγματικότητα κρύβεται ένας πολύ εκνευρισμένος και παθιασμένος άνθρωπος. Το καταλαβαίνεις, παρατηρώντας τις εκφράσεις του, καθώς εξαπολύει την προσωπική του επίθεση εναντίον του Αμερικάνικου Ονείρου και της μιλιταριστικής εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, σαν ένας μικροσκοπικός, Michael Moore on Glitter.

Καθώς χτυπάει απίστευτες ψηλές νότες με το ξεχωριστό του falsetto ή καθώς κατεβαίνει και τραγουδάει αγκαλιάζοντας το κοινό του, προσπαθώντας να μεταφέρει το μήνυμά του σαν ιεροκήρυκας, ο Conn τεστάρει τις αντοχές μας σε ένα μοναχικό ταξίδι παρέα μόνο με άτσαλα ορισμένες φορές προηχογραφημένα tapes των Glass Gypsies, πάνω στα οποία προσθέτει μόνο την φωνή και την κιθάρα του. Είναι funky, είναι glam, είναι μπασταρδεμένα μαύρo και ταυτόχρονα ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό καμπαρέ και το κωμικό freakshow.

Ακόμα και όταν ξεμένει από προηχογραφημένα και μένει γυμνός μόνο με την κιθάρα του, ή όταν διασκευάζει Caetano Veloso, o Bobby Conn μοιάζει να το εννοεί πραγματικά όταν μας λέει σαρδόνια για την μικρή βραδιά μαζί μας:
“It’s a wonderful party ; it’s vomit & glitter”.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured