Μετά τους Mesh και VNV Nation, ήταν η σειρά των ηγετών του νορβηγικού ΕΒΜ Apoptygma Berzerk νακλείσουν το Electro Wires Festival το οποίο κράτησε σεεγρήγορση τους Έλληνες fans της Electro σκηνής γιαολόκληρο σχεδόν τον Οκτώβριο.

Η εμφάνιση των ΑΡΒ, σε αντίθεση με εκείνες των Meshκαι VNV που έπαιξαν στο Gagarin, έγινε στο Ρόδον Clubπροφανώς λόγω της μεγάλης προπώλησης την οποία μάλλονούτε και οι ίδιοι οι διοργανωτές δεν περίμεναν.

Το club ήταν γεμάτο από νωρίς, με ένα ομολογουμένωςετερόκλητο πλήθος, το οποίο -ως συνήθως- ταλαιπωρήθηκεαπό την καθιερωμένη πια καθυστέρηση. Για όσους δενήξεραν τι να περιμένουν, το live των Νορβηγών EBMersήταν όντως μια έκπληξη. Εμφανίστηκαν στη σκηνή με ένασχεδόν πλήρες rock line-up: κιθαρίστα, drummer,programmer και φυσικά τον ηγέτη και βασικό συνθέτη τηςμπάντας Stefan Groth στα φωνητικά.

Οι εκπλήξεις όμωςδεν τελείωναν εκεί. Τον αρχικό ενθουσιασμό στο γνωστόMourn με το οποίο ξεκίνησαν, διαδέχθηκε ένα μούδιασμα(το οποίο παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Stefan), καθώς όσοπερνούσε η ώρα γινόταν φανερό ότι η μπάντα είχεεπιλέξει ένα πιο "rock" και συνεπώς λιγότερο danceχαρακτήρα για το live της. Αυτό δημιούργησε ανάμεικτασυναισθήματα στον κόσμο, τον οποίο με φιλότιμεςπροσπάθειες, όλα τα μέλη του group προσπαθούσαν ναξεσηκώσουν. Ο ήχος δεν τους βοήθησε ιδιαίτερα, ενώ ταφωνητικά θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

Το set list περιελάμβανε κομμάτια από όλες τιςδουλειές των ΑΡΒ, 4 από το τελευταίο album Harmonizer(Unicorn, Until The End Of The World, Suffer InSilence, Spindizzy) και σίγουρα άφησε ικανοποιημένουςτους fans (κάποιοι παραπονέθηκαν για την απουσία τουParanoia). Από τις πολύ δυνατές στιγμές του live ήταντο super hit Eclipse και το Starsign καθώς και το LoveNever Dies, ενώ το set συμπλήρωσαν τα κλασικά Bitch,Kathy's Song, Non-stop Violence, Deep Red.

Συμπερασματικά, οι ΑΡΒ έκαναν ένα πραγματικά τίμιοlive (σε αντίθεση με τους Ιρλανδούς VNV Nation λίγεςμέρες νωρίτερα), με τις καλύτερες των προθέσεων, τοτελικό αποτέλεσμα όμως δεν τους δικαίωσε απόλυτα,επακόλουθο του "διαφορετικού" ήχου που επέλεξαν ναπαρουσιάσουν.

Παρ'ολ'αυτά ο Stefan Groth μιλώντας στο avopolis.gr μετά το τέλος της συναυλίας, είπε πωςβρήκε το κοινό φανταστικό, έμεινε εντυπωσιασμένος απότο γεγονός ότι οι fans ήξεραν όλα τα τραγούδια καιτους στίχους (α, και από τις Ελληνίδες!). Πριν έρθει,δεν ήξερε τι ακριβώς να περιμένει, όμως πολλοί φίλοιτου τον είχαν πληροφορήσει ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύκαλό μέρος για να παίξει κανείς και τελικά συμφώνησεαπόλυτα μ'αυτό, δίνοντας μας ραντεβού για το μέλλον.Ελπίζουμε να τους δούμε ξανά σύντομα κοντά μας.

Σαν επίλογο, θα μπορούσαμε να πούμε πως τώρα που τασυναυλιακά πράγματα στο χώρο του Electro στην Ελλάδαέχουν αρχίσει να κινούνται και να μπαίνουν σε κάποιολούκι, ίσως είναι καιρός οι promoters να σκεφτούνονόματα που αποτελούν θρύλους για τους fans τηςσκηνής, όπως οι De/vision και οι Wolfsheim. Ο δρόμοςέχει ανοίξει...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured