"Ο καπετάνιος της χρονομηχανής The Priory Of Brion, Robert Plant σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί που θα τον συνοδέψετε σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.


Η φωτογραφία είναι από την εμφάνισή τους στο Stoke-On-Trent της Αγγλίας, για την οποία είχε γράψει ο Ηλίας Πυκνάδας πριν λίγους μήνες.

Θα γυρίσουμε δυο-τρεις δεκαετίες πίσω, τότε που το ροκ βρισκόταν στην ακμή του. Θα γνωρίσουμε πολύ κόσμο, και ειδικά οι νεαροί επιβάτες μας - που αν βλέπω καλά ο πιο μικρός πρέπει να είναι 22 χρονών - θα χαρούν ιδιαίτερα που θα γνωρίσουν το έργο κάποιον ανθρώπων που όταν δημιουργούσαν, δεν είχαν γεννηθεί ακόμα. 

Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία - που είναι και η πλειοψηφία στην κατάμεστη Αποθήκη μας σήμερα - είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθείτε τα παλιά. 

Για παράδειγμα ακούστε τι θα έβγαινε αν έπαιζαν οι Led Zeppelin το "Houses Of The Holy" και οι Doors το "Break On Through" μαζί σε ένα ψυχεδελικό medley. Μήπως καταλάβατε ότι αυτό που ακούμε τώρα είναι το "Hey Joe"; Όχι; Δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς αυτό το ταξίδι φιλοδοξεί να δώσει μια ψυχεδελική και progressive μορφή στα τραγούδια που θα διασκευαστούν. 

Έχουμε ήδη ξεκινήσει όπως καταλάβατε και σας αφήνω να απολαύσετε τις διασκευές μας στους Animals, Valentines, Buddy Springfield, Jefferson Airplane, B.B.King, Tim Buckley, Jimi Hendrix, και πολλούς ακόμα που σκοπίμως δεν αναφέρω για να μην σας χαλάσω την έκπληξη. 

Πως είπατε κύριε; Πως γίνεται η φωνή μου να είναι σε τόσο άψογη κατάσταση, σαν να μην την έχει ακουμπήσει ο χρόνος; Δεν ξέρω να σας πω, χαίρομαι πάντως που σας βλέπω όλους να συμμερίζεστε αυτή την άποψη. Πάντως φαίνεστε λίγο μαζεμένοι, ίσως γιατί όλοι περιμένετε έστω και μια μικρή βόλτα με το πιο διάσημο αερόστατο στην ιστορία του ροκ. Θα σας απογοητεύσω λίγο αλλά δεν θα το επιχειρήσουμε αυτή τη φόρα. Ίσως την επόμενη…"

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured