Εργάσιμη μέρα η Παρασκευή, και για κάποιους τραβάει ενίοτε λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο. Κάπως έτσι συνέβη και χάσαμε τους Birthmark, οι οποίοι άνοιξαν τη φετινή, τέταρτη εκδοχή του Let Me Know! Festival: φτάσαμε στο Χυτήριο όταν πια το αθηναϊκό κουιντέτο κατέβαινε από τη σκηνή.

Letme15-1_2.jpg

Ο κόσμος λιγοστός στην έναρξη της 1ης μέρας του φεστιβάλ που στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής alternative σκηνής, στην κορύφωση όμως της βραδιάς είχαν πια μαζευτεί περί τα 200 άτομα –σύμφωνα με τη σίγουρα συντηρητική εκτίμηση του ματιού.

Letme15-1_3.jpg

Letme15-1_4.jpg

Τη σκηνή ανέλαβαν γύρω στις 10 οι Sexy Christians, με την εμφάνισή τους να είναι το πρώτο πράγμα που έκλεβε τις εντυπώσεις. Φούξια μπλουζάκι συνοδευόμενο από παντελόνι βινύλιο, αγόρια ντυμένα κορίτσια, κουκλάκια και εσώρουχα να πετιούνται προς το κοινό και όλα τα σχετικά. Το συγκρότημα υποστήριζε μάλιστα την εμφάνιση αυτή με μια εξίσου εξαντρίκ performance: ουρλιαχτά, υστερικά γέλια από μικροφώνου και γενικά μια θεατρική παρουσία, που έδενε ιδανικά με εκείνο το γκαραζο-ροκαμπίλι με Gun Club αισθητική το οποίο παίζανε. Διασκευή εξάλλου σε Jesus & Mary Chain και στα καπάκια Donna Summer, με σφήνα από Spice Girls, οφείλεις να την παραδεχτείς!

Letme15-1_6.jpg

Letme15-1_5.jpg

Στη συνέχεια οι My Drunken Haze, συγκρότημα που μετράει ήδη 5 χρόνια ύπαρξης και έναν ωραίο περσινό δίσκο. Πήραν λοιπόν στα χέρια τους τα όργανά τους και κατάφεραν να συνδυάσουν διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, με όμορφο τρόπο. Στην αρχή μας γκάζωσαν σε στυλ Raveonettes, ξεσηκώνοντας τους θεατές και εισπράττοντας το ένθερμο χειροκρότημά τους. Από ένα σημείο και μετά, πάλι, έγιναν ονειρικοί και ταξιδιάρικοι, ξυπνώντας αναμνήσεις από shoegaze εποχές και δίνοντας έμφαση σε αργόσυρτες, βραδυφλεγείς μελωδίες. Το δε κλείσιμό τους, υπήρξε οργιαστικό: βουτώντας με τα μούτρα στο feedback των ηλεκτρικών κιθάρων και των ενισχυτών τους, αποχαιρέτησαν κερδίζοντας και τις τελευταίες εντυπώσεις.

Letme15-1_7.jpg

Letme15-1_8.jpg

Όσο για τους Keep Shelly In Athens, που έκλεισαν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, κατάφεραν να συνεχίσουν από εκεί όπου σταμάτησαν οι My Drunken Haze –ως προς το ταξιδιάρικο μέρος. Με νέα πλέον τραγουδίστρια στη θέση της Sarah P, αλλά με τη γνώριμή τους μουντάδα και γλυκόπικρη διάθεση, κατάφεραν να δημιουργήσουν νοητά ντουμάνια κάπνας και φωσφοριζέ, νέον φώτων. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από την όλη εμπειρία κι αυτή η πες την downtempo, chillwave, πες την και μεταλλαγμένη trip hop αν θέλεις άποψή τους για τη μουσική, με την οποία ο RΠЯ φρόντιζε να μας τροφοδοτεί πίσω από το λάπτοπ του. 

Letme15-1_9.jpg

Τα φυσικά τύμπανα δώσανε πάντως έναν πιο ζωηρό χαρακτήρα στα κομμάτια τους, ενώ και η κιθάρα πρόσθεσε το κάτι παραπάνω στον παράγοντα «ταξίδι». Σε ορισμένες μάλιστα επιλογές του σετ, η γκρούβα που έβγαινε από τα ηχεία έδειχνε ένα συγκρότημα το οποίο θέλει να πειραματιστεί και με λίγο πιο δυναμικά στοιχεία. Όσο για την επιλογή των κομματιών, αυτή περιλάμβανε παλιά αλλά και καινούργια, με τη μπάντα να προσπαθεί να τα ενοποιήσει σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

Κάποιοι βέβαια από το κοινό ή κουράστηκαν ή δεν εκτίμησαν εξίσου με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους τη μουσική των Keep Shelly In Athens. Κι έτσι, όσο η ώρα περνούσε –ειδικά από τη μέση της εμφάνισής τους και μετά– ο κόσμος στο Χυτήριο μειώθηκε αισθητά. Δεν τον έλεγες και τον καταλληλότερο αποχαιρετισμό προς ένα συγκρότημα που έκανε την τελευταία του ελληνική εμφάνιση πριν φύγει για μια συζητημένη περιοδεία στη Βόρεια Αμερική.

{youtube}HCdbYyoKLQc{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured