Η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Gagarin μύριζε μπαρούτι, διαμηνύοντας ότι το βράδυ αναμενόταν καυτό. Όχι μόνο λόγω της ανεβασμένης θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών του Μαΐου, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο λάιβ το περίμεναν πώς και πώς οι φίλοι του σκληρού ήχου. Ένα κοινό που ολοένα και αυξάνεται, με καινούργιες αξιόλογες μπάντες να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν. Στην κορυφή αυτής της σκηνής κατέχουν επάξια μια θέση οι Planet Οf Zeus –καθόλου άδικα και καθόλου τυχαία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα της Παρασκευής από την αρχή.

Planetze_2_Whereswilder

Έναρξη με τους Whereswilder, περίπου στις 21:15. Με ψυχεδελικές αναφορές αλλά και σαφείς επιρροές από τους Beatles, το συγκρότημα παρουσίασε καλοφτιαγμένες συνθέσεις όπως το “Snow” (από το επερχόμενο ντεμπούτο τους). Αν και αρκετά ανορθόδοξη επιλογή για support όσον αφορά στον ήχο, κανένας δεν έμεινε παραπονεμένος από τη μικρή μουσική στροφή στη δεκαετία του 1960 την οποία μας χάρισαν.

Planetze_3

Μετά την αποχώρηση των Whereswilder, ήρθε η ώρα για το μεγάλο πάρτυ. Από τη στιγμή που οι Planet Of Zeus ανέβηκαν στη σκηνή και ήχησαν οι πρώτες νότες του “Macho Libre”, ακολούθησε ο απόλυτος χαμός. Με κομμάτια από το τρίτο τους πόνημα Vigilante, αλλά και από τα δύο προηγούμενά τους άλμπουμ ElevenTheHardWay και MachoLibre, οι απεσταλμένοι του Δία πάτησαν τέρμα το γκάζι. Τραγούδια για κορίτσια με ψηλά τακούνια (“Sky High Heels”), για κορίτσια που τα θέλουν όλα (“A Girl Named Greed”), αλλά και το άκρως διεγερτικό –για να το πούμε κομψά– "The Great Dandolos" υπήρξαν ηχητικοί κεραυνοί, οι οποίοι έπεσαν ο ένας μετά τον άλλον. Μπύρες εκτοξεύονταν στον αέρα, το headbanging πήγαινε σύννεφο, ενώ το “Leftovers” και το “Supernothing” έδωσαν λίγο περισσότερο καύσιμο στη μηχανή. Το δε encore μάς αποτελείωσε, με το πολυαναμενόμενο “Vanity Suit” και το “Eat Me Alive”.

Planetze_4

«Όλοι εσείς είστε οι Planet Οf Zeus»! Αυτή ήταν η φράση που βγήκε από το στόμα του Μπάμπη, εν μέσω αλαλαγμών, λίγο πριν το τέλος της συναυλίας στο Gagarin. Και αντιπροσώπευε πλήρως τη σχέση που έχει αναπτύξει σε μικρό χρονικό διάστημα αυτή η καταπληκτική μπάντα με το κοινό της.

Planetze_5

Οι Planet Οf Zeus είναι φτιαγμένοι για να παίζουν λάιβ, όπως σωστά επισημαίνει στην πρόσφατη κριτική του για το Vigilante και ο συνάδελφος Άγγελος Γεωργιόπουλος (ο οποίος χοροπηδούσε δίπλα μου σαν το «καραφλό πιθήκι»)· για να δημιουργούν βραδιές βρώμικου ροκ εν ρολ, μικρές ενέσεις αδρεναλίνης και ηλεκτρισμού. Και κάθε φορά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Σεξ και βία στον Πλανήτη Δία, δεν λες τίποτα. Οι μάγκες τα έσπασαν. Νέτα, σκέτα, απλά και λαϊκά...

 

{youtube}zcV2W4QBNAQ {/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured