Με αφορμή την (πολύ πρόσφατη) κυκλοφορία του τέταρτου EP τους, Ahead, οι Wise Lines πραγματοποίησαν το Σάββατο μια εμφάνιση στο Second Skin. Ομολογώ ότι κίνησα κάπως ανόρεχτος για του Ψυρρή, έπειτα από μια κουραστική μέρα και χωρίς να έχω ενθουσιαστεί –με μια πρώτη ακρόαση– από τα καινούργια κομμάτια της μπάντας. Έφυγα όμως με σαφώς καλύτερη διάθεση στο τέλος της βραδιάς.

Πέρα από τη διάθεσή μου, υπήρχαν κι άλλες ενδείξεις που δεν συνηγορούσαν για μια καλή συναυλιακή εμπειρία. Όπως, ας πούμε, ότι λίγη ώρα πριν την έναρξη η προσέλευση ήταν ισχνή –ούτε 15 δεν πρέπει να βρισκόμασταν στο Second Skin γύρω στις 22:15. Ευτυχώς λίγο αργότερα υπήρξε ένα μεγάλο κύμα αφίξεων και τελικά, όταν ο Θοδωρής Σουρβίνος και η παρέα του ανέβηκαν στη σκηνή, το κοινό αριθμούσε γύρω στα 40 με 50 κεφάλια. Δεν το λες κι επιτυχία –ειδικά για Σαββατόβραδο– ούτε όμως και αποτυχία.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του σετ έγινε σαφής η παρουσία και της τρίτης και σημαντικότερης τροχοπέδης της βραδιάς: ο προβληματικός ήχος. Μια θολούρα επικρατούσε γενικώς, το μόνο που ξεχώριζες άνετα ήταν τα –πολύ καλά παρεμπιπτόντως– τύμπανα του Γιώργου Στασινόπουλου, ενώ όλα τα υπόλοιπα (φωνές, κιθάρες, προηχογραφημένα συνθετικά μέρη) στροβιλίζονταν σε ένα αξεδιάλυτο ηχητικό νέφος, με πιο αδικημένη τη συνεισφορά του κιθαρίστα Δημήτρη Φλωράτου.

Wislin_2

Πώς σώθηκε λοιπόν το παιχνίδι; Από έναν και μόνο παράγοντα: την παρουσία του Σουρβίνου, ο οποίος έχει βέβαια την πείρα και την προσωπικότητα που του επιτρέπουν να μη μασάει στις αντιξοότητες. Κουλ τύπος, με το καπελάκι του και τις κινήσεις του, πότε με την κιθάρα του και πότε... σκέτος, υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και κέντρο της προσοχής ακόμα κι όταν απλά τραγουδούσε δεύτερα φωνητικά. Είχε ασφαλώς και αρκετή βοήθεια, από τις δύο νέες προσθήκες στη σύνθεση των Wise Lines, τις συμπαθέστατες νεαρές τραγουδίστριες Μαργαρίτα Δρίκου & Μαίρη Πούλια. Οι οποίες, ό,τι τους έλειπε σε φωνητική ακρίβεια και ευελιξία, το αναπλήρωσαν με τη δροσερή και γοητευτικά αμήχανη επί σκηνής παρουσία τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα πέντε καινούργια τραγούδια του Ahead διασκορπισμένα ανάμεσα σε επιλογές από τα τρία προηγούμενα EP, με την electro pop να αποτελεί την κύρια ηχητική κατεύθυνση. Ανάμεσα στις καλές στιγμές σημείωσα και μια διασκευή στο "Electric Dreams" των Human League.

Wislin_3

Τελικά, απ’ όσα πήρα είδηση γύρω μου, φύγαμε όλοι αρκετά ευχαριστημένοι, με δεδομένες τις... στραβές που έκατσαν στη μπάντα, έχοντας παρακολουθήσει ένα 45λεπτο σετ το οποίο θα θέλαμε, πάντως, να ήταν λίγο μεγαλύτερο. Ωστόσο, όπως λένε κι όσοι ξέρουν από σόου μπίζνες, καλύτερα να φεύγεις θέλοντας κι άλλο, παρά μπουχτισμένος από την υπερπροσφορά.

Setlist:

1.You

2. A Kiss With Chords

3. Move Ahead

4. The Guide

5. Another Day

6. So Strong

7. All I Need

8.Can’t Settle Down

9. WhatD’ You Want

10. Electric Dreams

11. Take Aim

 

{youtube}L_oUUY6bUKg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured