Φωτογραφίες: Nikos Z>

Αν παρακολουθείς πιστά εδώ και μια δεκαετία ένα συγκρότημα που συνεχώς εξελίσσεται και αναζητεί νέους ορίζοντες στη συνύπαρξη παραδοσιακών δρόμων και μουσικής τεχνοτροπίας –βάζοντας στο μπλέντερ και γερές δόσεις electronica κουλτούρας– τότε το ραντεβού για την παρουσίαση του ολόφρεσκου Electrifying Nature, έμοιαζε απλά μ’ ένα ελκυστικό στοίχημα. Για δύο ώρες ο σκοτεινός-καμίνι χώρος του 6 D.O.G.S έπλεε σε ηπειρώτικα, dub, space-ethnic, oriental, afro, ικαριώτικα τοπία, τα οποία άφησαν τον κόσμο σε ένα ξέφρενο πνεύμα πάρτι και εορτής.

 

Κατά καιρούς ο ήχος των Palyrria έχει χαρακτηριστεί ως world electro και η αλήθεια είναι ότι η τελευταία τους δουλειά –λίαν ισορροπημένη και η πιο ολοκληρωμένη για μένα– διαθέτει αυτό το μοναδικό υβρίδιο που συναντάται όλο και πιο δυναμικά στο διεθνές μουσικό προσκήνιο. Με το “Syndromo” άνοιξε λίγο μετά τις 11 η συναυλία, όπως γίνεται και στο άλμπουμ, δίνοντας το ανάλογο ανατολίτικο-ποντιακό ηχόχρωμα πάνω στις ρίμες του Misha για ανταλλαγή ιδεών, συναλλαγή για την αλλαγή και δεσμούς αλληλεγγύης. Ένας αλλιώτικος “Karsilamas” μας πήρε κατόπιν τα αυτιά με τις fusion δονήσεις του, προτού αφεθούμε στα σμυρνέϊκα dub φωνητικά της ακατάμηχητης Λόλας, η οποία, με το “Kanon”, μας γύρισε πίσω στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί η παρουσία της αιθέριας και λίαν μεσογειακής χορεύτριας Εριφύλης γίνεται ένα με το πλήθος και ενθουσιάζει τους πάντες. H σύμπραξη δε της υπέροχης γκάιντας του Strider με το afrobeat δίνει το γήινο “Afrobul”, ώστε να επιστρέψουμε ηλεκτρικά για λίγο στο παλιό άρωμα των “Kakavia Express” και “002”.  

Το απαραίτητο διάλειμμα υπό τους playback ήχους τού “End Of Kronos” αποτέλεσε μια ανάσα για να συνέλθουμε από το καταιγιστικό κύμα των Palyrria –και φυσικά να ανταμώσουμε γνώριμες ψυχές, όλες φανατικές οπαδούς της μπάντας. Αμέσως έπειτα, μια βουτιά στην αλλοτινή Methexy μάς αφήνει με ένα electronic τρέξιμο, όπου παρελαύνουν οι ακατέργαστες εικόνες των “Ioli” και “Kenta Zala” που θα δώσουν το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί το αγαπημένο μου “T.R.E.W.A” –σύνθεση των Palyrria με τον Αχιλλέα Περσίδη– σε ατμοσφαιρικά drum n bass πεδία. Η ραδιοφωνική (και όχι μόνο) επιτυχία “Pyrovasia 1208” παρασύρει και τους πιο ακατάδεκτους ή με δυο αριστερά πόδια σε ένα συνεχές χορευτικό ξέσπασμα, το οποίο απογειώθηκε τελικά σε ικαριώτικο γλέντι. Ένας τεράστιος κύκλος σχηματίζεται αμέσως που θα ολοκληρωθεί με τις κρητικο-ποντιακές κατανύξεις του “Zonae” και του ανάλογου τρελού encore. Είναι η ώρα που τα μόνιτορ σπάνε κυριολεκτικά τα ποτήρια και τα μπουκάλια που βρίσκονται δίπλα, εκστασιασμένες υπάρξεις πατάνε η μια την άλλη και το πάρτι βαράει κόκκινο.  

Η ώρα έχει πάει 1 και τελικά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ο ιδρώτας και η μέγιστη ικανοποίηση συνοδεύουν πολλά χαμόγελα κατά την έξοδό μας και για άλλη μια φορά όλοι κλείνουμε ραντεβού για το επόμενο γλέντι των Palyrria. Πέμπτη βραδάκι η Electrifying Nature των Palyrria είχε αρχή, μέση, τέλος και το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί μια υπολογίσιμη πρόταση στην ανήλια μουσική περίοδο την οποία διανύουμε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured