Φωτογραφίες: Σταμάτης Λεόντιος >

Περασμένες 11 και ο κόσμος μπαινοβγαίνει στον Σταυρό του Νότου. Μιλάει ακατάπαυστα, καπνίζει και περιμένει. Έχουν μαζευτεί πολλοί  πολλοί φοιτητές, πολλοί νέοι άνθρωποι, πολλά ζευγάρια. Υπάρχει μια ανεπαίσθητη υπεροχή του αντρικού πληθυσμού. Είναι δυνατόν η Νατάσσα Μποφίλιου να αγγίζει την αντρική ψυχολογία; Από ότι λένε οι πρόχειρες στατιστικές του παρατηρητή, μάλλον είναι. Πέφτει ένα δειλό χειροκρότημα και ξεκινάει η παράσταση. 

Όλη η μπάντα βρίσκεται επί σκηνής. Το βιολοντσέλο του Άρη Ζέρβα ξεχωρίζει. Ο Θέμης Καραμουρατίδης επί των πλήκτρων είναι ο μαέστρος και ο φύλακας άγγελος της Μποφίλιου. Η ίδια, ντυμένη μέσα στα μαύρα, φαίνεται να συνδυάζει τις ασύμβατες μορφές μίας δραματικής αρτίστας και μίας ντροπαλής έφηβης. Με τη διφορούμενη αυτή εικόνα να μεταβάλλεται συνέχεια μπροστά στα μάτια σου, στήνει ένα ολόκληρο πρόγραμμα πάνω στο προσωπικό της ρεπερτόριο. Τραγουδάει τα πάντα, από τη μόλις δυόμιση άλμπουμ δισκογραφική καριέρα της. Δεν κάνει άδικα, τα τραγούδια που έχουν γράψει γι’ αυτήν ο Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος έχουν κάνει γκελ στον κόσμο και έχουν αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές πολλών. “Αλεξάνδρας”, “Μέχρι Το Τέλος”, “Αεράκι”, “Εκκρεμότητα”, “Ασπιρίνη” είναι μερικά από τα κομμάτια που συγκινούν ιδιαίτερα στο live.

Η Μποφίλιου τα δίνει όλα. Υπερβάλει, ισορροπεί, ντρέπεται, χαίρεται, παραπονιέται, αστειεύεται. Οι αναφορές της φαίνονται. Φαίνεται να έχει μελετήσει, μα κυρίως να έχει – υπογείως – επηρεαστεί από τα γυναικεία πρότυπα της τέχνης της. Η θεατρικότητα της Τσανακλίδου, το παιχνίδισμα της Αφροδίτης Μάνου, η μεγαλοπρέπεια της Δημητριάδη, η εσωστρέφεια της Πασπαλά και η κραουνακική αισθητική αποτυπώνονται με σαφήνεια στις ερμηνείες και τη σκηνική της παρουσία. Το ταλέντο της είναι μεγάλο και έχει αποφασίσει, καλώς ή κακώς, να το διαχειριστεί πλήρως. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει, αλλά η ζωντάνια της συνεχούς πάλης της με τη σκηνή, τον κόσμο από κάτω και τα προσωπικά της φαντάσματα, μέσα σε ένα τρίωρο live, την κάνουν αντιφατική και παράλληλα γοητευτική.

Κοριτσάκια-φαν με φορεμένα T-shirt με λογότυπο-στάμπα «I love Bofiliou», μοιράζουν λαμπυρίζουσες πεταλούδες για να τις ανάψει ο κόσμος όταν η Μποφίλιου θα τραγουδήσει το “Εν Λευκώ”. Εφηβικές συνήθειες υπερβολικού ενθουσιασμού θα σκεφτεί κανείς, έλα όμως που η ερμηνεία της τραγουδίστριας είναι αποθεωτική και τα μικρά βεγγαλικά συμπληρώνουν το φόντο μιας δυνατής στιγμής. Ο Χατζιδάκις, ο Μικρούτσικός, ο Λοΐζος, ο Κραουνάκης και ο Καλαντζόπουλος μπαίνουν εμβόλιμα στην παράσταση για να επιβεβαιώσουν ότι η συγκεκριμένη τραγουδίστρια με τα πλούσια ξανθά μαλλιά και την ώριμη φωνή έχει ακόμα πολλές καλές παρατάσεις να μας δώσει. Εις ανώτερα και περισσότερα…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured