Φωτογραφίες: Μυρσίνη Πατακάκη

Το βράδυ της Τρίτης βρεθήκαμε στο 8ball στα Λαδάδικα να δούμε τους Νάνους. Η αλήθεια είναι ότι πήγα περισσότερο από περιέργεια, μια και δεν γνώριζα τις μουσικές τους. Φυσικά, έπαιζε ρόλο και η ύπαρξη του Ασκληπιού Ζαμπέτα στο σχήμα (Mushrooms, Τρύπες, κ.α.). Οι Νάνοι λοιπόν βγήκαν στη σκηνή περίπου στις 23.10. Ξεκίνησαν με όρεξη κι έδειχναν να απολαμβάνουν πραγματικά αυτό που κάνουν. Το σχήμα περιλάμβανε τρεις κιθάρες, δυο φωνές, ένα βιολί, μπάσο και τύμπανα. Ο Σίμος (τραγουδιστής) ήταν μάλιστα τόσο υπερκινητικός όποτε δεν είχε κιθάρα στα χέρια του, ώστε η φωτογράφος μας δυσκολευόταν να τον «πιάσει» σε μια πόζα! Η Ευανθία (τραγουδίστρια) ήταν επίσης υπερκινητική, αλλά με περισσότερη χάρη και στυλ. Όλοι τους πάντως (ειδικά οι φωνές) έδειχναν να γίνονται ένα με τις μουσικές τους. Θα έλεγα ότι είχαν κάτι το θεατρικό στις κινήσεις τους.

 

Όπως είπαμε, οι τραγουδιστές ξεχώριζαν από άποψη σκηνικής παρουσίας. Αυτός όμως που ξεχώριζε από μουσικής άποψης, ήταν ο Ασκληπιός Ζαμπέτας. Πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι θυμάμαι το στυλ του κυρίως από τους Τρύπες, αλλά όποτε έπαιζε, ακόμα και χωρίς να κοιτάζω προς τα εκεί, ήξερα ότι ήταν αυτός. Πραγματικά βιρτουόζος της κιθάρας, με εξαιρετικά σόλο και ριφάκια, χωρίς να χάνει νότα. Αξιοσημείωτες ήταν και κάποιες διασκευές που έπαιξαν σε γνωστά κομμάτια. Ενδεικτικά, τα “As Tears Go By” των Rolling Stones, το “Venus In Furs” των Velvet Underground και μια rock εκδοχή του “Redemption Song” του Bob Marley.

 

Το 8ball, αν και σχετικά μικρός χώρος, δε γέμισε τελείως. Παρ' όλα αυτά, είχε ικανοποιητική προσέλευση κόσμου. Ο ήχος στο μαγαζί ήταν πολύ καλός, με μόνο μελανό σημείο κάποια υπερβολή στο μπάσο. Γενικά, ο χώρος είναι καλοστημένος, αλλά μόνο για live μικρού βεληνεκούς, μιας και δεν έχει χώρο για πολλά άτομα. Ο κόσμος ήταν κατά βάση από τους παλιότερους φίλους των Νάνων, οι πιο πολλοί άνω των 30 ετών δηλαδή. Ήταν από τις λίγες συναυλίες που ένιωθα... μικρός! Αναμενόμενα έτσι, ενώ οι παρευρισκόμενοι έδειχναν να τους αρέσει το σόου με θερμά χειροκροτήματα και επευφημίες, δεν είχαμε τις έντονες αντιδράσεις οι οποίες συμβαίνουν στις περισσότερες rock συναυλίες.

Σε γενικές γραμμές, ήταν μια ευχάριστη βραδιά, με καλές μουσικές και ωραίο κόσμο. Την επόμενη φορά, θα επιδιώξω να ξαναδώ τους Νάνους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured