Φωτογραφίες: Τζένη Καπάδαη

Καθιερωμένο πλέον το ραντεβού με τους Last Drive στο Gagarin τον Μάιο και ελέω καινούργιου δίσκου, τελείως διαφορετικό. Μακριά από το συγκινησιακό της επανασύνδεσης, η πιο αντιπροσωπευτικά rock n’ roll μπάντα της χώρας (πάντα άσχημα αισθάνομαι όταν το γράφω αυτό) κυκλοφόρησε δίσκο (για τη διάρκεια της περιοδείας τους θα τον βρίσκετε μόνο στις συναυλίες και μετέπειτα θα υπάρχει στα δισκάδικα) που εκ πρώτης (στην κυριολεξία) ακούγεται «μπόμπα». Heavy Liquid ο τίτλος του αλλά οι πρώτες εντυπώσεις ακολουθούν στην συνέχεια.

Στη συναυλία του Σαββάτου τη βραδιά άνοιξαν οι Rockin’ Bones χωρίς δεύτερο κιθαρίστα, αφού δεν πέρασε πολύς καιρός από τον θάνατο του «fuzzy» Παπαχρόνη και ακόμα κι εγώ δεν μπορώ να μην το σκέφτομαι όταν τους ακούω. Η ουσία είναι ότι, αν και ποτέ δεν κινήθηκα στα μουσικά τους λημέρια πέρα των βασικών, έχουν και δυναμισμό και υπηρετούν τον ήχο τους πιστά και χωρίς εφέ και στολίδια.

Γύρω στις 11.30 εμφανίστηκαν οι τέσσερις Drive και με αφετηρία το “Me N’ My Wings” ξεκίνησε η συναυλία που ξεκαθάρισε οριστικά σε ποια από τις δύο μουσικές τους περιόδους θεωρούν οι ίδιοι ότι ανήκουν. Έτσι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στους πρώτους τρεις δίσκους τους, αφήνοντας στην άκρη – δυστυχώς για κάποιους από μας – σχεδόν όλα τα τραγούδια από το F*Head Entropy (1992) και πιθανότατα τον πιο αδικημένο αγγλόφωνο δίσκο όλων των εποχών Subliminal (1994). Ακολουθεί το tracklist (με τη βοήθεια, τη μνήμη και τον φανατισμό του φίλου Σωτήρη Τ.) οπότε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μουσικά έγκειται στον καινούργιο δίσκο που παρουσίασαν σχεδόν ολόκληρο. Το πρώτο που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί – κι ας είναι προσωπική αίσθηση: οι Last Drive κυκλοφορούν καινούργιο δίσκο γιατί βγήκε το υλικό στο στούντιο. Το απολαυστικό και κολλητικό σε επίπεδο massive hit “Glass Of Broken Dreams” μοιάζει εκκρεμότητα του Καρανικόλα από τις μέρες των Blackmail.

Η διασκευή τους στο “Alabama Blues” του J.B. Lenoir αποτέλεσε highlight ολόκληρης της βραδιάς, ενώ από κοντά ακολουθεί το “Mountains” με τις φοβερές του κιθάρες. Επίσης ξεκάθαρο ότι είναι μια rock n’ roll παρέα χωρίς άγχη ή ανάγκη να αποδείξει κάτι. Το τελευταίο θα μπορούσε να λειτουργεί αρνητικά σε σχεδόν όλες τις μπάντες που ξέρω και έχω δει ζωντανά. Περιέργως υπάρχει μια ολοκληρωτική αποδοχή για ότι κάνουν, με αποτέλεσμα η συναυλία τους να εξελιχθεί σε πάρτυ, που έφτιαξε ακόμα και την παντελώς διαλυμένη μου διάθεση για οτιδήποτε. Έτσι τα μεγάλα προβλήματα στον ήχο και κάποια τραγούδια τα οποία χαθήκαν κάπου στον δρόμο θα μπορούσαν και να μην αναφερθούν καν.


Άλλωστε το προχωρημένο μεθύσι του Αμοργινού μπορεί να μας στέρησε τουλάχιστον ένα μισάωρο μουσικής (και το “Blood From A Stone”, που απλά πρέπει να παίζεται στον αιώνα τον άπαντα), αλλά οι Last Drive – ακριβώς επειδή βρίσκονται τόσο κοντά στο κοινό τους – μετά από μια 20λέπτη παύση που όλοι πίστεψαν ότι σήμανε το τέλος της συναυλίας, επέστρεψαν και με το “Blue Moon” μας καληνύχτισαν.


Tracklist (με μια ανασφάλεια για τα καινούργια κομμάτια, ενώ λείπει κι ένα κομμάτι που έπαιξαν πριν το Pantherman και δεν θυμάται κανείς πιο ήταν):


1. ME 'N MY WINGS  Underworld Shakedown LP
2. OVERLOADED  Blood Nirvana LP
3. THE SHADE OF FEVER Underworld Shakedown LP
4. MAGDALENE Heavy Liquid LP
5. HAVE MERCY Time EP
6. FINAL KICK Subliminal LP (Αφιερωμένο στα γεγονότα του Δεκέμβρη)
7. VALLEY OF DEATH Underworld Shakedown LP
8. GET OFF MY WORLD Heavy Liquid LP
9. BLACK LIMO Time EP
10. HANG THE BONE Heavy Liquid LP
11. KILLHEAD THERAPY F* Head Entropy LP
12. GLASS OF BROKEN DREAMS Heavy Liquid LP
13. GOLDFISH Heavy Liquid lp
14. HOLE IN THE WALL Heavy Liquid lp
15. EVERY NIGHT Underworld Shakedown LP
16. BABY IT'S REAL Heatwave LP
17. ALABAMA BLUES Heavy Liquid LP
18. PANTHERMAN Heavy Liquid LP
19. I LOVE CINTY Heatwave LP

ENCORE:

20. POISON Underworld Shakedown
21. HUMMAN FLY (Αφιερωμένο στον Lux Interior των CRAMPS)
22. BAD ROADS Blood Nirvana LP
23. GONE GONE GONE Heatwave LP
24. MOUNTAINS Heavy Liquid LP
ENCORE:
25.BLUE MOON Underworld Shakedown LP

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured