Ροζίνα Αράπη

Πώς θα περιγράφατε τις «Τρομερές Κόρες» σε κάποιον που δεν έχει ξανακούσει για εσάς;

Οι Grausame Töchter είναι ένα ανεξάρτητο girl band. Είμαστε άγριες, αδάμαστες, σατανικές και λάγνες, και το ζούμε αυτό επί σκηνής. Δεν θέλουμε να σοκάρουμε το κοινό, αλλά να πάρουμε τον θεατή από το χέρι και να τον οδηγήσουμε στην άβυσσο της ψυχής του. Το μουσικό μας ύφος είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί. Αν έπρεπε όμως να το χαρακτηρίσουμε κάπως, θα το λέγαμε dark electropunk.
   
Από πού αντλείτε έμπνευση για τα τραγούδια σας;

Υπάρχουν πολλές επιρροές, από σχεδόν όλα τα μουσικά είδη: κλασική, techno, κινηματογραφικά soundtracks, punk κτλ. Αλλά και από πολλά ακόμα. Όμως πρόκειται για δευτερεύουσες επιρροές, όσον αφορά τα τραγούδια μας. Η πραγματική έμπνευση είναι οι σκοτεινές και περίεργες εικόνες στο κεφάλι μου. Επίσης, οι διάσημοι Γερμανοί συγγραφείς –όπως ο Franz Kafka ή ο Bertolt Brecht– με εμπνέουν περισσότερο από οποιοσδήποτε μπορεί να φανταστεί.

Απολαμβάνω την εμπειρία του να γράφω και να ηχογραφώ τραγούδια, είναι μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιώ. Σηκώνομαι καθημερινά στις  6 το πρωί, φτιάχνω τον καφέ μου και στις 6:15 κάθομαι στο πιάνο και αφήνομαι, ταξιδεύω. Μέχρι τις 9:30 συνήθως έχω μια καλή ιδέα για να δουλέψω μέχρι το μεσημέρι. Τρεις μέρες μετά επιστρέφω σε αυτή την αρχική ιδέα, τη διορθώνω και μετά κλείνω ραντεβού με το στούντιο ηχογράφησης.

Grausame_2.jpg

Τι να περιμένει το ελληνικό κοινό από την επικείμενη εμφάνισή σας στο Second Skin;

Να περιμένουν ένα συγκρότημα που δεν θα δώσει απλά μια performance, αλλά που ανεβαίνει στη σκηνή γιατί αυτή είναι η ορμή του –και γιατί του είναι απαραίτητο.

Τα live σας είναι θεατρικά, βίαια, σέξι –ενίοτε και σόκιν. Πώς σχεδιάζετε τα σόου σας; Τα μελετάτε ή δράτε ανάλογα τη στιγμή;

Όλα είναι προσεκτικά και με πολύ κόπο οργανωμένα. Η μουσική είναι τάξη. Ξεκινάμε από εκεί, καλοδεχόμαστε όμως και το απρόβλεπτο και το χάος. Οι ψυχές ακολουθούν το μονοπάτι τους, χωρίς κάποια σκέψη ή εμπόδιο.

Grausame_3.jpg

Έχετε αναφέρει ότι προσπαθείτε να βρείτε BDSM στοιχεία σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, στις σχέσεις λ.χ. ή στη θρησκεία –όπως κάνατε και στο τελευταίο σας άλμπουμ. Πόσο εύκολο είναι αυτό;

Δεν χρειάζεται να ψάχνω για BDSM στοιχεία, είναι παρόντα παντού και πάντα. Απλά πολλοί άνθρωποι δεν τα διακρίνουν. Τo BDSM είναι έμφυτο σε κάθε σχέση, ακόμα και αν κάποιοι δεν το παραδέχονται ή δεν το καταλαβαίνουν. Το BDSM απαιτεί κουράγιο να δεις μέσα στην ψυχή του άλλου, ενώ βγάζει στην επιφάνεια και τη δική σου αλήθεια. Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν την αλήθεια!

Δεν θέλετε να προκαλείτε, μας είπατε πιο πάνω. Είναι λοιπόν απλά ένας τρόπος ζωής για σας, όλο αυτό;

Δεν έχω ακόμα καταλάβει τι είναι αυτό που προκαλεί τους ανθρώπους. Είναι άραγε η γύμνια; Το BDSM; Οι ακραίες φαντασιώσεις; Ή αυτή η ιδιαιτερότητά μας; Όπως και να 'χει, ζω και συμπεριφέρομαι με τον τρόπο που φαίνεται σωστός για εμένα.

Grausame_4.jpg

Είστε επίσης θαυμάστρια των γερμανικών chansons, που κάποιες φορές ερμηνεύετε κιόλας. Πώς πρόεκυψε αυτή η αγάπη;

Τα γερμανικά chansons εμπεριέχουν πολύ σκοτεινά δράματα. Κινούνται κάπου μεταξύ εφιαλτικού εξπρεσιονισμού και ψυχρού ρεαλισμού και αποσκοπούν στην κάθοδο στον σκοτεινό πυρήνα της ψυχής. Το ωραίο είναι όμως ότι δεν έχουν καθόλου αδυναμία ή ασάφεια. Βρίσκω αυτό το μουσικό ρεύμα πολύ συναρπαστικό.

{youtube}3T13HGq9Jeo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured