Το Avopolis τα είπε εν τάχει με τον μπασίστα των Editors, Russell Leetch...

Πώς σκεφτήκατε αλήθεια το όνομα “Editors”; Είναι πολύ πετυχημένο...

Λοιπόν, δεν έχει καθόλου να κάνει με κάποια ιστορία πίσω από την μπάντα και δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά. Θεωρήσαμε ότι ήταν ένα όνομα εύηχο, που μπορούσε να σταθεί καλά στη δισκογραφία. Αυτό είναι όλο!.

Το An End Has A Start του 2007 είναι το τελευταίο σας cd. Πώς νιώθεις όταν ακούς αυτά τα τραγούδια σήμερα;

(γέλια) Νιώθω καλά μπορώ να πω! Δεν πέρασε δα και τόσος καιρός από τότε… Κάθε νέος δίσκος είναι ξέρεις μια μετάβαση. Προστίθενται νέα στοιχεία, αλλά και χαρακτηριστικά. Και στο νέο μας cd έχουμε μια μετάβαση σε κάτι διαφορετικό.

Μια που το ανέφερες, τι μπορείς να μου πεις σε αυτή τη φάση για το νέο άλμπουμ;

To νέο cd είναι αρκετά πιο πειραματικό. Δουλεύουμε ήδη αρκετούς μήνες, πάνω από τρεις, στην παραγωγή των κομματιών. Μπορώ να πω ότι έχει αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία και μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο ως ηλεκτρονικός ο ήχος, παρά rock.

Γιατί έγινε αυτή η αλλαγή;

Eίναι μέρος της μετάβασης που σου έλεγα και πριν... Κάποια πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν, κάποια όχι. Θα το ξέρουμε όταν βγει, από τις αντιδράσεις του κόσμου. Θέλουμε πολύ να πειραματιστούμε πάντως.

Δέχεσαι ότι ο μέχρι τώρα τουλάχιστον ήχος σας είχε γενικότερα να κάνει με μια τάση αναβίωσης του βρετανικού ήχου της δεκαετίας του 1980;

Ναι, αλλά όχι μόνο αυτού του ήχου. Οι επιρροές μας δεν προέρχονται μόνο από τα 1980s. Έχουμε πάρει στοιχεία από ό,τι μας έχει αρέσει και επηρεάσει στα χρόνια κατά τα οποία ακούμε μουσική. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αναφορές και από άλλες δεκαετίες.

Πες μου κάποια σημεία αναφοράς των Editors.

Nirvana, Sonic Youth, Cabaret Voltaire, Smiths, Echo & The Bunnymen....

Εσένα ειδικότερα, ποιοι μπασίστες σε έχουν αλήθεια επηρεάσει;

Αρκετοί. Oπωσδήποτε ο Colin Greenwood από τους Radiohead και ο Les Pattinson από τους Echo & The Bunnymen!.

Πώς είναι η σχέση μεταξύ σας; Έχει αλλάξει κάτι μετά την ξαφνική δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια;

Ευτυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όλα είναι καλά μεταξύ μας. Αν και το πρόγραμμά μας είναι αυτό που έχει αλλάξει πολύ, εμείς παραμένουμε η ίδια παρέα που πηγαίνουμε μαζί να πιούμε και να περάσουμε καλά. Ήμαστε αρκετά δεμένοι.

Πιστεύεις ότι με την τεχνολογία και το ίντερνετ έχει αλλάξει ο τρόπος που ακούμε τη μουσική;

Σίγουρα το ίντερνετ έχει αλλάξει τη ζωή των νέων και οπωσδήποτε και τον τρόπο που καταναλώνουν μουσική. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να ακούσεις πολλά πράγματα, να τα απορρίψεις πιο εύκολα, γιατί ακριβώς έχεις αυτή την ευκολία και την ποσότητα στη μουσική. Πιστεύω επίσης ότι ο μουσικός έχει σήμερα περισσότερες επιλογές, αλλά το να μπορέσεις να ξεχωρίσεις εξακολουθεί να έχει να κάνει με την ποιότητα που βγάζει η μουσική σου και αυτό κοστίζει πολύ. Για να κάνεις καλή μουσική εξακολουθούν να χρειάζονται πολλά χρήματα, χρειάζονται καλά στούντιο. Το νέο άλμπουμ είναι εξαιρετικά προσεγμένο σε αυτό το κομμάτι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured