Ο JD Twitch και o JG Wilkes που εδώ και 12 χρόνια τρέχουν το θρυλικό club night Optimo (Espacio) στην Jamaica Street, της Γλασκώβης θεωρούνται απο τους πιο ταλαντούχους μεν, υποτιμημένους δε djs της Ευρώπης. Στις αρχές αυτής της δεκαετίας το ιδιαίτερο γούστο τους στις επιλογές των κομματιών και ο μοναδικός τρόπος που έχουν εφεύρει για να τα συνδιάζουν (μιξάρουν) τους οδήγησε σε μια σειρά απο gigs υπο το όνομα Optimo, σε διάφορες Ευρωπαικές πόλεις και η φήμη τους δεν άργησε να τους φέρει μια σειρά απο προτάσεις για την επιμέλεια mixed compilations με νοοτροπία ανάλογη των ανατρεπτικών dj set τους.

Το "αξεπέραστο" Kill The Dj Pt.2 για λογαριασμό του ομώνυμου Παριζιάνικου label πίσω στο 2004, συγκέντρωνε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζει κανείς για την εναλλακτική μουσική μέχρι τότε, μέσα σε 42 tracks. Tα 72 λεπτά στο πρώτο cd ύψωναν το μεσαίο δάχτυλο στην mash up / electroclash κουλτούρα και το 2ο cd ήταν ο ορισμός του random μουσικού εκλεκτισμού ξεκινώντας με Angelo Badalamenti και τελειώνοντας με το Baby's On Fire των Creepers. Έκτοτε ακολούθησαν άλλες 3 συλλογές ("Psyche-Out" -2005- Eskimo Recordings / "Walkabout" - 2007 - Endless Flight recs / "20 Years Underground" -2008-Soma Recs) και η πλέον πρόσφατη κυκλοφορία τους ("Sleepwalk" - 2009 - επίσης συλλογή καθότι αυτό ειναι που ξέρουν να κάνουν καλύτερα) για λογαριασμό της Domino records είναι αυτή που τους φέρνει για πρώτη φορά και τους δύο μαζί στην Αθήνα.

Ενόψη της πολυαναμενόμενης εμφανίσης τους στο Bios,την Παρασκευή 27 Μαρτίου, είχαμε την ευκαιρια μιας mini συνέντευξης μέσω ichat και στις σειρές που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τι απάντησαν οι 2 Optimo για το θρυλικά parties στο Sub Club αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.


Πού και πότε ξεκίνησε το Optimo (Espacio) και που πιστεύετε ότι θα τελειώσει;
Ξεκίνησε στο Sub Club, στην Jamaica Street στην Γλασκώβη και θα σταματήσει όταν πάψει να είναι διασκεδαστικό πάλι στο Sub Club, στην Jamaica Street της Γλασκώβης.

Περιέγραψε μας μια τυπική μέρα σου στην Γλασκώβη.
Wilkes: Ξύπνημα στις 7.00, πρωινό με τα παιδιά μου. Στις 8.00 οδηγώ τον γιό μου στο σχολείο και στις 9.30 πηγαίνω την κόρη μου στο πάρκο για να παίξει. Στις 11.00 πάμε μαζί για καφέ (καφέ εγώ , χυμό αυτή), μετά πάω στην τράπεζα ή στο ταχυδρομείο, κάνω μερικά ψώνια και συνήθως στις 12.00 παίρνω τις αφίσες απο το club. Στις 13.00 πάω την μικρή στο νηπιαγωγείο και στις 13.30 περίπου συναντώ τον Keith ( J.D Twitch) για να στήσουμε το πρόγραμμα τις εβδομάδας (πτήσεις , διαβατήρια κλπ.) και να μιλήσουμε για το club. Στις 14.00 πάμε στο studio για να ακούσουμε μουσική ή να δουλέψουμε σε κάποιο remix / παραγωγή , στις 18.00 δείπνο με τα παιδιά μου, στις 19.00 bedtime stories for kids στις 20.00 απαντάω τα emails και κλείνω όποιες εκρεμότητες σε επίπεδο γραφιστικών, μουσικής κλπ.Μετά λίγο τηλεόραση και γυρω στα μεσάνυχτα ύπνος.

Τι ιδιαίτερο πρέπει να έχει ένας δίσκος για να μπει στα σετ σας;
Θα πρέπει να έχει κάτι αυθεντικό στο άκουσμα του.

Ποιο είναι το μυστικό για να διατηρεί κανείς φρέσκο ένα clubnight ακόμα και 10 χρόνια μετά;
Είναι σχεδόν 12 χρόνια πια (σ.σ. το εβδομαδιαίο residency τους στο Optimo (Espacio)) και το μυστικό είναι να ακολουθείς τίποτα άλλο πέραν απο την καρδία σου και να το κρατάς διασκεδαστικό.

Άκουσες κανέναν καλό dj τελευταία που θα ήθελες να "κλείσεις' για την βραδιά σας;
We don't book dj's, only bands.

Ποια η βασική διαφορά του να παίζετε και οι δύο μαζί απο το να παίζετε ξεχωριστά;
Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και έχουμε να διαλέγουμε κομμάτια βάση της μουσικής ιδέας που θα ρίξει ο ένας στον άλλο πέραν απο αυτό που έχει ο καθένας στο νου του ξεχωριστά.

Πόσες ώρες της ημέρας ξοδεύετε στο να ακούτε μουσική;
Περιπού μια ώρα την ημέρα ακούω μουσική στο αυτοκίνητο και απο μηδεν εως πέντε στο σπίτι / στούντιο. Μερικές φορές βέβαια δεν θέλω να ακούσω καθόλου μουσική, ειδικά αν είναι Δευτέρα. (σ.σ. το Optimo (Espacio) τρέχει πάντα Κυριακές)

Σας ενδιαφέρει η δουλειά του παραγωγού; Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον της Optimo Music;
Εγώ (Wilkes), ετοιμάζω κάποια κομμάτια προς κυκλοφορία απο την Eskimo, την Mule Musiq (Japan) και την Thisisnotanexit. Το project μου ονομάζεται Naum Gabo.Το "Optimo Music" είναι το νέο label των Optimo και το λανσάραμε στις αρχές αυτού του μήνα. (σ.σ. Τσεκάρετε οπωσδήποτε την παρθενική κυκλοφορία του label, το 12ιντσο "Release The Beast" απο τους Den Haan. )
J.D Twitch - Θα υπάρξουν επίσης μερικάν νέα "Optimo REmixes" μέσα στο 2009.

Για πόσο καιρό ακόμη θα ασχολείστε με το djing; Τι σκοπεύετε να κάνετε μετά;
Για όσο καιρό το διασκεδάζουμε. Μετά, ποιος ξέρει, είμαστε και οι δύο απασχολημένοοι με μπόλικα projects.

Ποια είναι η εκτιμησή σας για την φάση που διανύει η μουσική βιομηχανία στις μέρες μας;
Βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο αλλαγής των δεδομένων που επηρέαζει πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το dj δίδυμο των Optimo θα βρίσκεται για πρώτη φορά απο κοινού στην Αθήνα αυτή την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Bios στα πλαίσια των Disco Pogo parties (Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00. Τιμή Εισητηρίου: 10 Euros). Επίσης, λίγο πριν το ίδιο βράδι μπορείτε να ακούσετε το αποκλειστικό 30λεπτο radio dj mix των Σκοτσέζων για την ραδιοφωνική εκπομπή των Lilis Brothers στον www.offradio.gr. Η εκπομπή αρχίζει στις 21:00 και το μιξ των Optimo θα μεταδοθεί στις 22:30. Τέλος, να σημειωθεί ότι το εν λόγω άρθρο αντικαθιτσά το incoming αυτής της εβδομάδας, καθώς και ότι η πρωτότυπη μορφή της συνεντευξής (στα Αγγλικά) βρίσκεται ήδη στο σχετικό post στο http://wearefleshgordon.wordpress.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured