Νέα φουρνιά britpop, νέες μπάντες, από τις οποίες, αναμφισβήτητα, οι Λονδρέζοι διεκδικούν το καλύτερο και πιο πετυχημένο εμπορικά όνομα. Το Avopolis επικοινώνησε ένα αγουροξυπνημένο πρωινό με τον μπασίστα του τρίο, Greg Churchouse και μίλησαν για…

Το πώς βγήκε το συγκεκριμένο όνομα…
«Έπεσε στα χέρια μας ένα προσκοπικό εγχειρίδιο των ’00s (του περασμένου αιώνα) με παιδικές κάρτες. που λεγόταν ‘Scouting For Boys’. Απλά, όπως καταλαβαίνεις, έπρεπε να αλλάξουμε τον τίτλο…».

Τον ήχο της μπάντας…
«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε μια ακόμα μπάντα που κάνει «big happy pop tunes». Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας όταν γράφουμε μουσική. Αυτό που θέλουμε είναι να παράγουμε καλοφτιαγμένα κομμάτια, να βγάζουμε τη δεξιοτεχνία μας και φυσικά να δείχνουμε ότι έχουμε pop ποιότητα».

Το αν τους βοήθησε περισσότερο το ΝΜΕ ή το my space…
«Και τα δύο. Αλλά κυρίως το net, που ήταν το πιο σημαντικό προωθητικό εργαλείο όταν δεν ήμασταν γνωστοί και δεν είχαμε υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο. Το ΝΜΕ αναλαμβάνει αφού βάλεις την υπογραφή σου και σε απογειώνει (με όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει κανείς γι’ αυτό)».

Το κομμάτι τους “Fitter In You’re Myspace Picture”, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο album…
«Παίζει ένας στίχος στο κομμάτι, «From Facebook to Myspace, I asked you round my place» και γενικά είναι ένα σχόλιο πάνω σε αυτή την τρέλα της ιντερνετικής δικτύωσης. Εμείς πάντως τα χρησιμοποιούμε τα παραπάνω εργαλεία για την επικοινωνία της μπάντας και όχι σαν κινητό τηλέφωνο. Ίσως, τελικά, έπρεπε να το συμπεριλάβουμε στο tracklisting».

Τις επιρροές τους…
«Κλασικά πράγματα. Τα 1960s, η χρυσή εποχή της britpop στα 1990s και κυρίως οι Blur, οι Madness, το σύγχρονο post-rock των Sigur Rós».

Το πώς βλέπει τη νέα γενιά της βρετανικής pop και το αν μπορούν να συνεχίσουν την τεράστια κληρονομιά της…
«Νομίζω ότι είναι ολοζώντανη, «alive and kicking»! Αναπτύσσεται, βγάζει μπάντες και φυσικά ποτέ δεν πεθαίνει. Δες συγκροτήματα όπως οι Wombat ή οι Pigeon Detectives, δες το σπουδαίο ντεμπούτο της Kate Nash».

Το αν θεωρεί όμως ότι αυτή η νέα φουρνιά είναι επηρεασμένη και από άλλα μουσικά είδη, περισσότερο απ’ ότι τα αντίστοιχα συγκροτήματα του παρελθόντος…
«Η μουσική διαρκώς περνάει από κύματα, βιώνει τη δική τους ανακύκλωση κι εξελίσσεται. Πόσω μάλλον στην περίπτωση της εποχής μας, όπου οι indie μπάντες είναι ασφαλώς επηρεασμένες και από τη χορευτική σκηνή ή ακόμα και το rap».

Το nu rave…
«Μια ακόμα ετικέτα κατηγοριοποίησης ανθρώπων και καλλιτεχνών, με την οποία έγινε χαμός εδώ στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά η οποία - νομίζω – ότι μόδα ήταν και πάει, ανήκει στο παρελθόν».

Το επόμενο μεγάλο όνομα, κατά την άποψή του…
«Η Duffy. Τα τραγούδια της είναι πραγματικά υπέροχα και καλοφτιαγμένα (σ.σ. μια λέξη που χρησιμοποίησε περίπου 1 εκατομμύριο φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης). Ποτέ δεν είναι τυχαία μια τέτοια επιτυχία».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured