O DJ Vadim και η γλυκύτατη Yarah Bravo αναμένεται να δημιουργήσουν πανικό στις δυο εμφανίσεις τους στην Θεσσαλονίκη. Εμείς ζηλέψαμε και αποφασίσαμε να μιλήσουμε τον γνωστό παραγωγό και dj για τον νέο του δίσκο αλλά και την ζωή ως περιοδεύων καλλιτέχνης.

- 1992-2007... Έχουν περάσει 15 χρόνια, Η μουσική σημαίνει ακόμα το ίδιο για σένα;
Πολύ στρες, λίγος ύπνος, πονοκέφαλοι, πόνοι στην καρδιά, συνεχώς σε tour, αναμονή σε τεράστιες ουρές για να πάρεις visa, λίγος ύπνος και ακόμα λιγότερος ύπνος και καμιά φορά αλλά σπάνια, καλό φαγητό – μεσογειακό φαγητό!

- Κυκλοφόρησες ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ “The Soundacatcher” («παγίδα του ήχου») στο BBE. Ο τίτλος περιγράφει τον μουσικό τρόπο σκέψης σου;
Πιστεύω πως ο τίτλος περιγράφει ακριβώς το στυλ μου και το τι σκέφτομαι αυτή την περίοδο.

- Τι πιστεύεις για την κουλτούρα του hip-hop στο 2007;
Κοίτα υπάρχουν και πάντα υπήρχαν τα θετικά και τα αρνητικά. Και φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό ανάλογα με την κουλτούρα και την αντίληψη του καθενός. Ήδη 15 με 20 χρόνια πρίν, οι b boys ανά τον κόσμο είχαν ανέκαθεν μια κοινή ιδέα για το τι ήταν καλής ή κακής ποιότητας. Οι mcs είχαν περηφάνια και κότσια να προκαλέσουν οποιονδήποτε «μέτριο mc». Όλοι έχουν πολλά να χάσουν και αυτός είναι ο βασικός λόγος που φοβούνται. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ό,τι έιναι καλό στη σκηνή αμέσως μολύνεται από κάτι ερασιτεχνικό και έιναι δύσκολο για το κοινό λόγω της μεγάλης ποσότητας υλικού. Δυστυχώς τα περισσότερα κανάλια της τηλεόρασης και τα media γενικά τείνουν να προωθούν ένα μικρό μέρος του hip hop - κυρίως gangster, εγκληματικής και αρνητικής μορφής. Υπάρχουν όμως τόσα πολλά είδη που δεν έχουν καν την ευκαρία να αναδειχθούν, δεν ήταν έτσι παλιότερα.

- Μολις γύρισες από ένα τουρ στην Αμερική. Ποιά η διαφορά ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο κοινό;
Είναι υπέροχο να παίζεις για ένα κοινό που καταλαβαίνει τα Αγγλικά σαν πρώτη γλώσσα, καταλαβαίνουν τους στίχους των κομματιών και μπορείς να επικοινωνήσεις βαθύτερα με το μυαλό τους, ειδικά όταν γίνονται κάποια freestyles κ.τ.λ. είναι δύσκολο για μια χώρα όπου δε μιλούν αγγλικά να καταλάβουν απόλυτα τις ικανότητες κάποιου που χρησιμοποιεί αυτή τη γλωσσα.. Μπορείς να αναγνωρίσεις τη ροή του, την ενέργεια, τις μεθόδους του, την απόδοση και τη φωνή, αλλά όχι το μήνυμα και το αυτούσιο παιχνίδι των λέξεων, πράγματα τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι εξίσου σημαντικά. Από την άλλη, νιώθω πως η Ευρώπη βρίσκεται γενικότερα υπό την επίθεση ενός electro clash μείγματος, γεγονός τεράστιο παντού, εκτός της Αμερικής κι ας είναι δημοφιλές. Εκεί υπάρχει ακόμα μια πιστή υποστήριξη στο hip hop -κάτι που για να έιμαι ειλικρινής έχω δει μόνο σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία όπου το κοινό όμως είναι ασταθές...

- Τα μελλοντικά σου σχέδια;
Να κοιμηθώ, να κάνω διακοπές!

- Η μουσική σου είναι γνώστη και στο ευρύτερο κοινό, όχι μόνο στους οπαδούς του hip-hop. Πώς και έτσι;
Θέλω να πιστεύω ότι φταίει το γεγονός πως η καλή μουσική είναι για όλο τον κόσμο, όχι για ένα συγκεκριμένο κοινό.

- Τι θα έλεγες σε κάποιο μικρό παιδί που μόλις ξεκίνησε να παράγει μουσική;
Βρες το δικό σου στύλ.

- Βρίσκεσαι σε tour τον περισσότερο καιρό. Δεν έχεις κουραστεί;
Ναι, χρειάζομαι ύπνο, να φάω μερικές πίτες και να κάνω διακοπές!

- Αυτή η φορά δεν είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα... Αλλά είναι η πρώτη φορά που θα παίξεις σε μια 100% hip-hop διοργάνωση. Πως νιώθεις γι αυτό;
Όντως στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε ένα 100% hip-hop φεστιβάλ, αλλά εχω ξανακάνει κάτι τέτοιο σε πολλές άλλες χώρες όπως στην Αμερική, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία... Έτσι, πιστεύω πως φυσικά και θα είναι ενδιαφέρον να ζήσω μια τέτοια εμπειρία στην Ελλάδα. Θυμάμαι τον Freestyle από τους Αrsonists να μου λέει για την Ελλάδα και μου φαίνεται υπέροχο που θα έχω την δυνατότητα να εμφανιστώ και εγώ.

- Τι ξέρεις για την Ελλάδα και την παραδοσιακή ελληνική μουσική; Έχεις ακούσει ποτέ ελληνικό hip-hop;Sifu VERSUS. Αυτός είναι ο άνθρωπός μου, και θα φτιάξουμε και κάτι μαζί. Μόνο classic υλικό. Θεϊκή μουσική! (music from the gods)

http://www.zoltantribe.com
http://www.myspace.com/zoltantribe
http://www.myspace.com/zoltantribethhf

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured