Με τα δυο γερμανικά τσοπανόσκυλά του να κρατάνε το ίσο, ο Mark Ronson αράζει στον κήπο του και μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τους… AC/DC.

Πόσο χρονών είσαι τελικά; Στο Internet σε κάνουν από 22 μέχρι 32.
Είμαι 31. Μοιάζω μικρότερος, ε; Μου το λένε συχνά αυτό. Από τη δισκογραφική μου με συμβουλεύουν να αναφέρω την ηλικία μου, αλλά την κρατάω μυστική με την ελπίδα ότι στη γρήγορη τεχνολογικά εποχή που ζούμε να περάσει απαρατήρητη.

Έχεις αλήθεια καμία σχέση με τον Mick Ronson, κιθαρίστα του David Bowie;
Όχι, καμία, αλλά έχω μια ωραία ιστορία να σου πω σχετικά με αυτό: είχε κυκλοφορήσει μια φήμη στο Διαδίκτυο ότι είμαι γιος του μακαρίτη κιθαρίστα των Spiders From Mars, γεγονός που ανάγκασε τον ίδιο το γιο του Mick Ronson να μου στείλει προσωπικά ένα e-mail και να μου ζητήσει να κάνω μια επίσημη δήλωση στο site μου ότι δεν έχω καμία συγγένεια με τον πατέρα του. Είναι κι ο ίδιος μουσικός και όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο προξενεί πρόβλημα στην επαγγελματική του πορεία. Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τόσο το παίξιμο του Ronson στην κιθάρα, όσο κι όλες εκείνες τις περίτεχνες ενορχηστρώσεις με τα έγχορδα που έκανε στους δίσκους του Bowie.

Τελικά τι είσαι; Ένας hip hopper με rock ψυχή ή ένας ροκάς που ντύνεται με φαρδιά παντελόνια και κόβει λούπες;
Αγαπώ γνήσια όλα τα είδη μουσικής και κάποιες στιγμές εκνευρίζομαι όταν ακούω οπαδούς της hip hop μουσικής να ξινίζουν αν παίξω ένα κομμάτι με δυνατές κιθάρες σε ένα από τα dj set μου σε κάποιο από τα κλαμπ της Νέας Υόρκης. Δεν πρόκειται να απολογηθώ επειδή μου αρέσει το «Back In Black» των AC/DC!

Όλοι όμως γνωρίζουν τον Mark Ronson ως «διασκευαστή» pop και rock τραγουδιών κι όχι ως τον άνθρωπο που έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της Amy Winehouse. Αν δεν ξεκαθαρίσεις σύντομα την κατάσταση, θα σε περάσουν για τον Manfred Μann των 00’s.
Ναι, είναι κάτι παρεξηγήσιμο αυτό, έχεις δίκιο, αλλά κι εγώ λόγω χαρακτήρα δεν γουστάρω να βγαίνω και να επαίρομαι «κοίτα να δεις, έχω γράψει αυτό κι αυτό κι αυτό το κομμάτι».

Ο Morrissey, ο Marr και οι υπόλοιποι τι είπαν για τις διασκευές σου;
Υπάρχει μια ρήτρα στις διασκευές που λέει ότι αν προτίθεσαι να αλλάξεις αρκετά ένα κομμάτι, πρέπει να πάρεις ειδική άδεια από τους συνθέτες του. Έτσι λοιπόν, προτού επιδοθώ στις όποιες διασκευές, πήρα πρώτα τη σύμφωνη γνώμη όλων όσοι μου δάνεισαν τόσο ευγενικά τα καταπληκτικά τους κομμάτια. Κι όλοι τους είχαν να πουν κι ένα καλό λόγο για τη δουλειά μου.

Ποιοι είναι οι παραγωγοί ήχου με τους οποίους θα ήθελες να συγκρίνεσαι στο μέλλον;
Ο Rick Rubin και ο Paul Epworth, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά με το ντεμπούτο τόσο των Bloc Party, όσο και των Maximo Park.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured