Ανδρέας Κύρκος

Ιδιαίτερη και σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα το Up Festival, το οποίο θα διεξαχθεί για τέταρτη σερί χρονιά φέτος στην παραλία Πορί στα Κουφονήσια –17, 18 και 19 Ιουλίου, με ένα προφεστιβαλικό ακουστικό σετ από Moa Bones στις 16 (Sorokos bar) κι ένα εορταστικό DJ σετ από τον Κωνσταντίνο Δαχριτζίκο στις 20 (bar Καλάμια)– παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας σκηνής, παλαιότερα και νεότερα (Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Last Drive, Baby Guru, A Victim Of Society, Electric Litany κ.ά.). Οι διοργανωτές του μας είπαν δυο λόγια για τον εναλλακτικό του χαρακτήρα, αλλά και τον κόπο που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα στην καρδιά του καλοκαιριού...
 
 
Μιλήστε μας λίγο για την ιστορία του φεστιβάλ. Μοιάζει με προϊόν παρέας, χωρίς «κορπορατικές» λογικές...
 
Το Up Festival ξεκίνησε πράγματι πειραματικά, τον Αύγουστο του 2011, από μια παρέα φίλων. Η Άδεια Παραλία, όπως λεγόταν τότε το πρώτο φεστιβάλ, ήταν τόσο όμορφη και αθώα, ώστε ήταν σίγουρο πως θα υπήρχε κάποια συνέχεια. Σήμερα, λίγες μέρες πριν το 4ο Up Festival, η χαρά και η προσμονή παραμένει ίδια όπως και τότε. 
 
Μέσα στον κυκεώνα από πολυδιαφημισμένα καλοκαιρινά φεστιβάλ, τι φιλοδοξεί να δηλώσει το Up;
 
Δεν φιλοδοξούμε στην ουσία να δηλώσουμε τίποτα. Απλά μαζευόμαστε φίλοι και γνωστοί στο ομορφότερο νησί των Κυκλάδων, τα Κουφονήσια, και περνάμε ωραία. Έτσι απλά!
 
Upfstv14_.2
 
Η συνεύρεση δηλαδή μουσικόφιλων από την ίδια «φυλή», είναι ισχυρότερο ζητούμενο από τη μουσική και το performance; 
 
Το ζητούμενο στο Up Festival είναι η γνωριμία μεταξύ ανθρώπων που τους αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα, το φεγγάρι και η μουσική.
 
Αυτή η «αποκέντρωση» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα φεστιβάλ, πόσο ρίσκο έχει και ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα;
 
Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη αποκέντρωση στα φεστιβάλ... Απλά υπάρχουν 4-5 ακόμα προσπάθειες ανθρώπων με το ίδιο μεράκι με το δικό μας. Το μεγάλο στοίχημα, πάντως, είναι ο Φεστιβαλικός Τουρισμός. Ο οποίος ανθίζει παντού στον κόσμο εκτός από την Ελλάδα, όπου –ως συνήθως– είμαστε μερικά βήματα πιο πίσω.
 
Upfstv14_3
 
Πόση δουλειά χρειάστηκαν για να στηθούν και να οργανωθούν όλες οι εκδηλώσεις του φετινού τριημέρου;
 
Η δουλειά για το φεστιβάλ ξεκινάει τον Νοέμβριο και δεν τελειώνει ποτέ. Τώρα πια, βέβαια, είμαστε έμπειροι στη διοργάνωση τόσο δύσκολων εκδηλώσεων. Οπότε όλα καλά!
 
Μιλήστε μας λίγο για τα ονόματα που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι και για το πώς αντιμετωπίζουν τη φιλοσοφία του Up. Είχατε καλή επαφή και επικοινωνία;
 
Όλοι όσοι έρχονται στα Κουφονήσια γνωρίζουν τη φάση μας: μας εκτιμάνε και τους εκτιμάμε κι εμείς το ίδιο. Ξέρουν επομένως ότι, ερχόμενοι στο Πορί, θα συμμετάσχουν σε ένα πάρτυ που το κάνει μια παρέα, η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να γίνουν μέλη της.
 
Upfstv14_4
 
Τι να περιμένει λοιπόν ο κόσμος; Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά του Up;
 
Ο κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος για δυνατές στιγμές και συγκινήσεις, για χορό και για φλερτ. «Δυνατά χαρτιά» στο φεστιβάλ είναι όλοι: οι καλλιτέχνες, οι εθελοντές, οι DJs, ο κόσμος που μας τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του και φυσικά η ομορφιά του νησιού
 

{youtube}lQpIh33oZWQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured