Βασίλης Σεβδαλής

Αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή 23 του μήνα, η SAE Athens σας περιμένει στο καθιερωμένο Open Day της (16.00-21.00, είσοδος ελεύθερη), δίνοντάς σας την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δωρεάν σεμινάρια και workshops με θέμα Audio Engineering & Production (Τετάρτη) και Digital Film Making (Παρασκευή). Στα πλαίσια δε των αυριανών δρώμενων, η SAE παρουσιάζει και το Band Complete, project των σπουδαστών του τμήματος Music Business & Creative Industries. Εμείς, με την ευκαιρία, αναλάβαμε να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω γι’ αυτό το πρωτοποριακό project γύρω από τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας και της μουσικής παραγωγής...

Πώς θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το Band Complete μέσα σε λίγες γραμμές; 

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό project γύρω από τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας και της μουσικής παραγωγής. Οι σπουδαστές αυτών των τμημάτων στήνουν μια δική τους ομάδα παραγωγής –το Band Complete– και συμμετέχουν σε όλα τα στάδια ολοκλήρωσης, προώθησης και παρουσίασης ενός καλλιτέχνη.

Πού αποσκοπεί;

Κύριος στόχος είναι φυσικά η πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα όταν σου δίνεται η ευκαιρία να εφαρμόσεις όσα μαθαίνεις, όταν δηλαδή η θεωρία γίνετε πράξη. Μέσω του project, η ομάδα του Band Complete συνεργάζεται με επαγγελματίες του χώρου και αναλαμβάνει πολλές και διαφορετικές αρμοδιότητες, έχοντας πρώτα παρακολουθήσει έναν κύκλο διαλέξεων και workshops.

Bandcomplete_2

Διεθνή καινοτομία, διεθνείς συνεργασίες, διακεκριμένοι επαγγελματίες... Στοχεύετε ψηλά ή επενδύετε σε βιώματα και εμπειρίες;

Και τα δύο!

Πόση είναι η διάρκεια του project και ποιο το πλάνο κατά τη διάρκεια αυτού;

Το project διαρκεί 12 μήνες, όσο διαρκεί δηλαδή και η ακαδημαϊκή χρονιά. Δουλεύουμε πάνω σ’ ένα χρονοδιάγραμμα με εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ενδεικτικά οι εργασίες αυτές συμπεριλαμβάνουν την παραγωγή του ηχογραφήματος, τη σύνθεση του promo kit, τη φωτογράφηση της μπάντας, τη δημιουργία ενός βιντεοκλίπ, τη διοργάνωση μιας συναυλίας και, στο τέλος, την παρουσίαση όλων των παραπάνω μέσα από ένα rockumentary. 

Σε ποιους απευθύνεται το Band Complete;

Κατ’ αρχήν, το project αφορά τους σπουδαστές των τμημάτων του Music Business and Creative Industries και του Creative Media and Advanced Audio. Από ’κει και πέρα το Band Complete και τα συγκεκριμένα τμήματα απευθύνονται σε όσους τους συναρπάζει η σύγχρονη μουσική βιομηχανία και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτήν.

Για τι μέγεθος team μιλάμε και από ποιους αποτελείται;

Η ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται μέσω του Band Complete αποτελείται από τους σπουδαστές, τους εισηγητές τους, το συγκρότημα και επαγγελματίες του χώρου με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Ένας από αυτούς μάλιστα, είναι ο υποψήφιος για Grammy μουσικός παραγωγός, Chris Tsangarides.

Bandcomplete_3

Ποιο συγκρότημα παρουσιάζει φέτος το Band Complete;

Το συγκρότημα για φέτος είναι οι Puta Volcano. Μια τετραμελής μπάντα, η οποία συνδυάζει τον σκληρό ροκ ήχο με γυναικεία φωνητικά. 

Γιατί όμως να εμπλακεί ένα συγκρότημα στο project;

Γιατί του δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσει πιστούς και ορεξάτους συνεργάτες, σε μια περίοδο όπου πολλοί καλλιτέχνες αποδυναμώνονται από την έλλειψη υποστήριξης και καθοδήγησης.

Πώς ακριβώς γίνεται η επιλογή του συγκροτήματος;

Όσον αφορά στη φετινή χρονιά, επιλέξαμε ένα γνωστό μας συγκρότημα το οποίο πληρούσε τις προϋποθέσεις που χρειάζεται το project. Πλέον μελετάμε τη διαδικασία επιλογής για από ’δω και πέρα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και σε συγκροτήματα που εκτιμούν το Band Complete, να διεκδικήσουν μια θέση σ’ αυτό.

Σε τι βαθμό εμπλέκεται η SAE Athens στο Band Complete κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους;

Ο βασικός ρόλος της SAE Athens έγκειται στον σχεδιασμό του εγχειρήματος, στον συντονισμό του, στην επίβλεψη της ροής του και στη διαρκή εξέλιξή του με νέες ιδέες και με σημαντικές συνεργασίες.

Bandcomplete_4

Πότε ολοκληρώνεται το project;

Το project για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο. Παράλληλα, θα ξεκινήσει το επόμενο για τα νέα τμήματα.

Τι να περιμένουμε δηλαδή στη συνέχεια;
 
Πλέον το Band Complete θα αρχίσει να επικοινωνεί το έργο που ετοίμαζε τους προηγούμενους μήνες. Σύντομα θα ακούσετε δηλαδή τα τραγούδια των Puta Volcano, τα οποία και θα κυκλοφορήσουν σε μια συλλεκτική έκδοση CD, θα δείτε το πρώτο τους βιντεοκλίπ, ενώ θα ανακοινωθεί και η συναυλία τους –θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Επίσης, αύριο Τετάρτη (21 Σεπτεμβρίου), στα πλαίσια του Open Day της SAE Athens, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του project για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured