Δώδεκα τραγούδια σαν αποσπάσματα ημερολογίου. Δώδεκα πολύ προσωπικές στιγμές, δώδεκα όμορφες μελωδίες, δώδεκα καλά ενορχηστρωμένες συνθέσεις. Η Κατερίνα Παπαχρήστου χορεύει με τα εσωτερικά της λιοντάρια και φέρνει στην επιφάνεια μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της. Το Verba Time είναι απλώς η αρχή...

 

 

 

 

Γιατί αποφάσισες να διαλέξεις για εξώφυλλο του δίσκου σου έναν πίνακα του Nick Gentry;

 

Βρήκα το site του Nick Gentry τυχαία, ψάχνοντας κάτι σχετικό με τις τέχνες στο ίντερνετ. Όταν άρχισα να «ξεφυλλίζω» τη διαδικτυακή του έκθεση, μου τράβηξε την προσοχή το έργο “Verbatim”, το οποίο και διάλεξα για το εξώφυλλο. Απ' το “Verbatim” προέκυψε και το λογοπαίγνιο Verba Time, δηλαδή ο τίτλος του δίσκου.

 

Ποια είναι η πιο επιτυχημένη περιγραφή που έχεις ακούσει ή διαβάσει για τους Tango With Lions;

 

Ότι είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα! Όντως, κάπως έτσι είναι οι Tango With Lions. Έχουν συμμετάσχει πολλοί μουσικοί κατά καιρούς, κυρίως στα live!

 

Τi θα σκεφτόσουν για το Verba Time, αν δεν ήταν δικός σου δίσκος;

 

Δύσκολη ερώτηση… Δεν ξέρω αν μπορώ να δω το Verba Time αντικειμενικά. Θα αναγνώριζα όμως την ατμοσφαιρική και κάπως εξομολογητική διάθεση που κυριαρχεί στο άλμπουμ.

 

Και τώρα που είναι δικός σου δίσκος;

 

Τώρα που είναι δικός μου δίσκος, νιώθω ότι έχει εκπληρώσει τον σκοπό του: έχει ντύσει σελίδες προσωπικού ημερολογίου, κι αυτός ήταν εξ’ αρχής ο προορισμός του. Κάθε τραγούδι του Verba Time είναι μια προσωπική ιστορία που βρήκε τη μουσική προέκτασή της.

 

 

Σε ποιες πόλεις νοιώθεις να διαδραματίζεται καθένα από τα τραγούδια σου;

 

Δεν διαδραματίζονται σε πόλεις, είναι όλα κομμάτια από ιστορίες που διαδραματίζονται σε χώρους κυρίως, σε δωμάτια, στον δρόμο, στο παρελθόν, σε όνειρα. Το “Policeman” και το “House On Fire”, όμως, γράφτηκαν σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα.

 

Τι θα άλλαζες στο Verba Time αν το ηχογραφούσες τώρα;

 

Ίσως να έβαζα περισσότερα κρουστά, ατμοσφαιρικά. Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι θα άλλαζε κάτι τελικά. Από την αρχή των ηχογραφήσεων ήθελα να βγει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα που βγήκε.

 

Πώς φαντάζεσαι την ιδανική ακρόαση του Verba Time;

 

Στον δρόμο, σε κάποιο ταξίδι, βράδυ.

 

Τον ιδανικό ακροατή;

 

Σε ένα ταξίδι. Πολλές φορές βρισκόμαστε σε μια διάθεση που δεν θέλουμε να μιλήσουμε, απλά να κοιτάζουμε έξω απ' το παράθυρο. Ο ιδανικός ακροατής βρίσκεται λοιπόν σε μια τέτοια κατάσταση και απλά ακούει, δένει τις εικόνες που βλέπει με τη μουσική η οποία μπαίνει στ' αυτιά του εκείνη τη στιγμή.

 

Ποια είναι η διαφορά να δουλεύεις με τους My Wet Calvin ή τους Travel Mind Syndrome από το να δουλεύεις με τους Tango With Lions;

 

Είναι πολύ διαφορετικό, αλλά είναι το ίδιο συναρπαστικό. Πρόκειται για διαφορετικούς ρόλους. Oι Tango With Lions είναι κάτι πιο εσωτερικό, γιατί γράφω τους στίχους, γράφω μουσική, τραγουδάω, εκφράζομαι απόλυτα μέσα από αυτή τη διαδικασία. Σαν μπασίστρια, όμως, εκφράζω μια άλλη πτυχή της μουσικής μου πλευράς, η οποία διαθέτει περισσότερη ένταση (στις συναυλίες τουλάχιστον) και δεν εκτίθεται με προφανή τρόπο συναισθηματικά.

 

 

Ποιες γυναικείες φωνές αγαπάς περισσότερο και γιατί;

 

Της Nico, της Marianne Faithful, της Florence Welch και πολλές άλλες βέβαια, κυρίως επειδή είναι φωνές επιβλητικές και ζεστές και πάντα με φοβερές ερμηνείες!

 

Τι διαβάζεις αυτή την εποχή;

 

Αυτή την εποχή δουλεύω, οπότε δεν έχω βρει τον χρόνο να ξεκινήσω κάποιο βιβλίο. Με περιμένει όμως στη βιβλιοθήκη το Martian Time-Slip του Philip K. Dick!

 

Ποιος δίσκος βρίσκεται τώρα στο CD player σου;

 

Το Fur And Gold, από Bat For Lashes!

 

Ποιο καινούργιο ελληνικό σχήμα σ' αρέσει αυτή την εποχή και γιατί;

 

Μου αρέσουν πολύ οι Egg Hell. Παίξαμε μαζί στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι και εκεί τους άκουσα για πρώτη φορά. Americana στυλ, με εξαιρετικά φωνητικά και πολύ ωραίες συνθέσεις.

 

Ποιο είναι το κρυφό σου όνειρο για τους Tango With Lions;

 

Δεν είναι πολύ κρυφό, είναι το ίδιο όνειρο που μάλλον έχουν όλοι οι μουσικοί, όσοι τουλάχιστον πιστεύουν σ' ό,τι κάνουν. Βέβαια συνήθως παραμένει όνειρο. Θα ήθελα οι Tango With Lions να παράγουν μουσική για πάρα πολύ καιρό ακόμη, να κάνουν πολλές και ωραίες συναυλίες και να αναγνωριστεί και εκτός Ελλάδος αυτό.

 

«I've got a secret to tell you...» Έχεις ένα μυστικό να μοιραστείς με τους αναγνώστες του Avopolis, τώρα που τελειώνει αυτή η συζήτηση;

 

Λοιπόν... Οι Tango With Lions έχουν ξεκινήσει να γράφουν νέες συνθέσεις, τις οποίες έχουμε ξεκινήσει να παρουσιάζουμε και στις συναυλίες. Ίσως αρκετά σύντομα να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και στο στούντιο για περισσότερο νέο υλικό!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured