The Lab Fest II w/ The Raindogs, Hirollers, Rosewood Brothers, 1000Mods

H LAB RECORDS  ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ!
HI ROLLERS / THE RAINDOGS! / ROSEWOOD BROTHERS & 1000 MODS ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ!

The Lab Records 2012,  releases:

- Rosewood Brothers - I got mine woman Pray for a better day -10'
- Hirollers - Juke Joint -cd
- 1000Mods - Valley of Sand -12"

Oι HiROLLERS παίζουν Swing και Rock n' Roll
Τα καυτά κιθαριστικά ριφάκια, τα slaps από το κοντραμπάσσο,το ξέφρενο αλλά και ρυθμικό drum-beat τα πιανιστικά ting-a-lings, και τά ξεσηκωτικά σαξόφωνασίγουρα θα παρακινήσουν το κοινό για χορό ακόμη και τους μη χορευτές.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 08-02-2013 21:00
Individual Price 5.00€
Τοποθεσία An Club
Παίζουν διασκευές αλλά παρουσιάζουν και τα τραγούδια των 2 c.d τους   ”HiROLLERS Boogie (2010) & Juke Joint (2012)”

Το SWING και το Rock n' Roll μας δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την δύσκολη σημερινή μας πραγματικότητα. Είναι μια ευκαιρία να ακούσουμε και να χορέψουμε μια μουσική φτιαγμένη μέσα σε δύσκολες εποχές σαν αυτήν την σημερινή...
Μπορεί οποιοσδήποτε να χορέψει χωρίς να ξέρει τον συγκεκριμένο χορό γιατί από μόνη της η μουσική σε κάνει να την νιώσεις .
Είναι σίγουρα ένα τρελό πάρτυ...

Oι HiROLLERS είναι:
Χρήστος Ζώης - Τραγούδι/Κοντραμπάσσο
Γιώργος Μανές - Κιθάρα/Φωνητικά
Άγγελος Τσουρέλης – Πιάνο/Φωνητικά
Λευτέρης Δερλός – Τενόρο Σαξόφωνο
Γιάννης Κασσέτας – Βαρύτονο Σαξόφωνο
Δημήτρης Κεφαλίδης–Ντράμς/Φωνητικά

The Raindogs!

Οι Raindogs γεννήθηκαν στην Αθήνα, την πόλη της καταστροφής και της ελπίδας, μια σημαδιακή χρονιά, το 2008. Από την πρώτη στιγμή, δεν δίστασαν να κάνουν εμφανές το ευρύ φάσμα των επιρροών τους: Μια ιδιαίτερη μίξη από punk rock στην πιο δυναμική του μορφή μαζί με νευρώδες ska και υπνωτικό dub, αλλά και garage και rock στοιχεία. H στιβαρή rhythm section αποτελεί τη βάση του ήχου τους, που πάνω της «ζωγραφίζουν» οι κιθάρες, με το horn section να συμπληρώνει ιδανικά το σύνολο. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος του 2008 με εμφανίσεις σε κλαμπ και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια της πόλης, αποκτώντας έναν αρχικό «σκληρό πυρήνα» από φίλους που τους συντροφεύει στις συναυλίες τους. Στις αρχές του 2009 μπαίνουν για πρώτη φορά στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους demo με τη συμμετοχή της Δήμητρας Σιδέρη στα φωνητικά. Συνεχίζουν το «ταξίδι» τους παίζοντας σε πολλές πόλεις της επαρχίας και διευρύνοντας το κοινό και τους ορίζοντές τους. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Σίμο Σεϊσίδη που πραγματοποιείται στο Θέατρο Πέτρας, μαζί με άλλους γνωστούς  μουσικούς και συγκροτήματα (Δ. Πουλικάκο, The Last Drive, Deus Ex Machina κ.ά).  Επίσης, τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς ανοίγουν την συναυλία των Sublime στην Αθήνα, αιχμαλωτίζοντας την προσοχή του κοινού. Τον Ιανουάριο του 2011 ξεκινούν στα A-Class studios  την ηχογράφηση του πρώτου full-length album τους, με τη βοήθεια στην παραγωγή του Jim Spliff (Villa 21, The Last Drive, The Earthbound, Nightstalker κ.ά.) και του Panos M. (The Earthbound). Ο δίσκος ηχογραφείται σε πλήρως αναλογικές συνθήκες, με την ταινία να αποδίδει ιδανικά τις δυναμικές εξάρσεις της μουσικής των Raindogs με το γνωστό χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα. Κάθε κομμάτι είναι μια μικρή ιστορία της πόλης σε δύσκολους καιρούς. Ο δίσκος κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Lab Records και τίτλο «Unleash the Six» Το μουσικό ταξίδι των Raindogs συνεχίζεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι Raindogs είναι:
Nikiforos   -  Vocals,Guitar
Thanos P. -  Guitar
Nikos F.   -  Drums
Thanos A. -  Bass
Nikos K.   -  Trumpet
Kostas     -  Trombone

Rosewood Brothers

Οι Rosewood Brothers είναι ένα οκταμελές, και πλέον, σχήμα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2009 και έφτιαξαν ένα δικό τους ύφος που βασίζεται στον παραδοσιακό αμερικάνικο blues ήχο, χωρίς να λείπουν αναφορές σε soul, funk και rock στοιχεία. Το συγκρότημα άρχισε τις ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα το Μάιο του 2010 στο 10o   Ευρωπαϊκό Jazz Festival. Από τότε έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες αθηναϊκές μουσικές σκηνές και σε αρκετές εκδηλώσεις.
Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους mini-LP με τίτλο Homemade Music, το οποίο μοιράστηκε δωρεάν σε 1000 αντίτυπα σαν ένα ευχαριστώ σε όλους όσους υποστήριξαν τη μπάντα στα πρώτα της βήματα. Το CD απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ενώ φιλοξενήθηκε και ως δίσκος του μήνα σε γνωστά μουσικά περιοδικά. Το CD είναι διαθέσιμο στην τοποθεσία http://bit.ly/rY3ogc σε ψηφιακή μορφή. Αυτό τον καιρό οι Rosewood Brothers έχουν έτοιμο το  νέο single με τίτλο I Got Mine Woman / Pray For A Better Day, το οποίο κυκλοφορεί σε 10" βινύλιο από την  The Lab Records.

1000 MODS

Φτιάχτηκαν το καλοκαίρι του 2006 και ως τώρα έχουν κάνει πάνω από 100 συναυλίες ανοίγοντας μπάντες όπως Brant Bjork, Colour Haze, Karma to Burn, My Sleeping Karma, Radio Moscow…
Με ψυχεδελικό ύφος, βαρύ αναλογικό ήχο και stoner rock διάθεση κυκλοφορούν στις αρχές του 2007 το πρώτο τους (αυτοχρηματοδοτούμενο) EP " “Blank Reality”σε CD και τον Δεκέμβριο του 2009 χτυπούν ξανά με ένα ολοκαίνουργιο 7'' EP με τον τίτλο "Liquid Sleep", που διατίθεται σε έγχρωμο (ανοιχτό πράσινο) βινύλιο από την SuiSound (CTS). Τον Οκτώβριο του 2010, ο παντοδύναμος Μπίλι Άντερσον, ο άνθρωπος πίσω από θρυλικά άλμπουμ (Sleep, Melvins, Neurosis, Om, Los Natas, Orange Goblin κλπ ...), επισκέφτηκε την Ελλάδα για να παράγει το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας "Super Van Vacation" ενώ η Malleus Art Lab Ροκ επιμελείτε το artwork..
Τον Σεπτέμβριο του 2011, το γερμανικό label Kozmik Artifactz κυκλοφορεί το άλμπουμ σε διπλό βινύλιο και η ελληνική CTS σε CD Digipack. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2011 περιοδεύουν την Ευρώπη, προκειμένου να προωθήσουν το νέο τους άλμπουμ. Έπαιξαν 25 συναυλίες σε 12 χώρες. Μερικά από τα highlights της περιοδείας τους ήταν όταν εμφανιστήκαν ως special guests στο Up In Smoke 3 ανοίγοντας για τους White Hills.

Πληροφορίες για τον χώρο - An Club

Το An club είναι το μοναδικό club της πόλης, που μπορεί και συνδυάζει όλους τους προηγούμενους καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα κοινό ικανό να καταλάβει τις πολιτισμικές, πολυφυλετικές κουλτούρες που ορίζουν τον αιώνα που ζούμε και δημιουργούν την σύγχρονη μουσική παράδοση.

Τηλ. 210 3305056