Balearic Mike, Joe Cash & The Crocodiles

Οι Joe Cash & The Crocodiles και το Ρομάντσο παρουσιάζουν τον Balearic Mike, έναν από τους πιο γνωστούς σύγχρονους εκπροσώπους του Balearic Beat το Σάββατο 17 Μαΐου.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 17-05-2014 23:00
Τοποθεσία Ρομάντσο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Balearic Beat ως μουσικό στυλ έχει προκύψει από την ατμόσφαιρα των club της Ιμπίθα, νησι των Βαλεαρίδων νήσων στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90 και συγκεκριμένα από τα sets του DJ Alfredo, resident του πιο εναλλακτικού τότε club του νησιού, του Amnesia.

Ως όρος  αρχικά δεν προσδιόρισε κάποιο καινούριο μουσικό είδος, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει το ανακάτεμα των ήχων και των μουσικών στυλ στα πολύωρα τότε DJ set στο τουριστικό θέρετρο. Από τα  πρώτα house tracks μέχρι pop και rock classics της εποχής, όλα χωρούσαν σε ένα Balearic set, αρκεί να είχαν αυτό το feel good στοιχείο που ταίριαζε με την εικόνες του νησιού.

Η συνέχεια και η άνθηση του Balearic beat συνέβη περιέργως στην Αγγλία και σε βροχερά τοπία του Λονδίνου και του Μάντσεστερ που δεν θύμιζαν σε τίποτα το ηλιόλουστο σκηνικό της Ιμπίθα, αφού κάποιοι Βρετανοί παραθεριστές ενθουσιάστηκαν τόσο με τον ήχο του Alfredo που τον υιοθετήσαν, κουβαλώντας τον πίσω στην Αγγλία και διαμορφώνοντας τότε μια καινούρια μουσική σκηνή. 

Από το βροχερό Μάντσεστερ έρχεται και ο Balearic Mike, βετεράνος του ήχου και γνωστός για τα ιδιαίτερα DJ set του, έχει εμφανιστεί σε γνωστές club, βραδιές και φεστιβάλ στην Αγγλία και σε όλο τον κόσμο όπως:  The Electric Chair, Horse Meat Disco, Festival Number 6, Ministry Of Sound (M. Βρετανία), Electric Elephant (Κροατία), Pacha & Space (Ισπανία), Slow Blow (Σουηδία), Tape (Βερολίνο), Chillits & The Plunge (Καλιφόρνια), The Do-Over (Λος Άντζελες), Apt. (Νέα Υόρκη), Synch (Αθήνα) και πολλά άλλα.  Ο Balearic Mike έχει επιμεληθεί την πρώτη κυκλοφορία της σειράς Originals στην Claremont 56 με τον φίλο και συνεργάτη Moonboots, ενώ το 2013 δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Ashley Beedle και του Dave Jarvis να συμμετάσχει στο Heavy Disco collective.