search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

10 Χρόνια Λατέρνατιβ

10 Χρόνια Λατέρνατιβ

14 Απρ 2018 16:00

Six D.O.G.S.

10 Χρόνια Λατέρνατιβ

Οι Λατέρνατιβ εκτός από φίλοι μας είναι ταυτόχρονα το αγαπημένο μας ραδιοφωνικό ντουέτο. Στις 14 Απριλίου γιορτάζουν μαζί μας τα 10 τους χρόνια, οπότε ο λόγος δικαιωματικά σε αυτούς.

Μια καλή μας φίλη είχε γράψει στα 5 χρόνια της εκπομπής: «Κάθε γενιά έχει τα δικά της σύμβολα εναλλακτικής διανόησης όπως οι γέροι Statler και Waldorf του “Muppet Show” στα 80s και oι Beavis & Butthead του MTV στα 90s. Εκεί που φαινόταν ότι τα 00s θα υστερούσαν σημαντικά σε αυτό τον τομέα, προς τα τέλη της δεκαετίας – συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 2008– έκαναν το νυχτοπερπάτημά τους στη συχνότητα του Σκάι 100.3 ο Παναγιώτης Μένεγος και ο Σταύρος Διοσκουρίδης με την εκπομπή “Λατέρνατιβ”».

Την ευχαριστούμε, αν κι εμείς αυτοπροσδιοριστήκαμε σε κάποιο social media bio ως «κωμικοί/φιλόσοφοι/διασκεδαστές». Σε κάθε περίπτωση, τα 5 χρόνια έγιναν 10, το ραδιοφωνικό μας σόου από «καλύτερη μουσική εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο χωρίς να παίζει μουσική (εποχές διαμάχης ΣΚΑΙ - ΑΕΠΙ» μετακόμισε στον Εν Λευκώ 87.7, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη μεσημεριανή ζώνη και πια σας καλεί σε εγερτήριο στα όπλα κάθε πρωί στις 7.00 (μέχρι τις 10.00).

Για τα δέκατα γενέθλια ήμασταν φιλόδοξοι. Πήγαμε στους καλούς μας φίλους στο six d.o.g.s. και τους ζητήσαμε το ίδρυμα το Σάββατο 14/4 αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. Για 15 ώρες.

Το μενού:
16.00-20.00 live ραδιοφωνική εκπομπή από το Gallery Space της Αβραμιώτου με καλεσμένους εξέχοντα μέλη της Λατέρνατιβ κοινότητας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μερικούς από όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σε κάποιο Ping Pong Challenge. Υπάρχουν φήμες ότι κοκτέιλ και πιάτα με το όνομά μας μπορεί να προστεθούν στον κατάλογο εκείνες τις ώρες. Αν είστε εκεί, θα σας δώσουμε μικρόφωνο και όλο και κάποια δωράκια θα έχουμε για σας…

20.30 Bingo με τον Ηλία Φραγκούλη και την Ίριδα Λαμπροπούλου.
Το δημοφιλές παιχνίδι, προσαρμοσμένο στην ποπ κουλτούρα με τη μοναδική παρουσίαση του Ηλία Φραγκούλη, έρχεται σε Λατέρνατιβ έκδοση. Ετοιμαστείτε να αναγνωρίσετε τα αγαπημένα και τα μισητά μας τραγούδια, να γυρίσετε πίσω στα 80s και τα 90s και να θυμηθείτε τα tracks που σημάδεψαν τη δεκαετία του Λατέρνατιβ (2008-2018). Επίσης, θα τραγουδήσετε Καραόκε. We won’t take no for an answer…

22.30 Lip Forensics (live).
Ένα από τα αγαπημένα μας νέα σχήματα της αθηναϊκής εναλλακτικής σκηνής που τόσο έχει συνδεθεί με την εκπομπή αυτήν την δεκαετία ανεβαίνει στην σκηνή του Gig Space, παρουσιάζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα electronica πρόταση που έχει δείξει στις πρώτες του κυκλοφορίες.

23.30 Live έκπληξη.
Δε λέμε τίποτα παραπάνω. Θα σας αρέσει και σας έχει λείψει.

00.30 μέχρι τελικής πτώσεως
DJ sets.
Θα παίξουμε εμείς και οι καλοί μας φίλοι που στάθηκαν δίπλα μας όλες τις δύσκολες μέρες (και κυρίως νύχτες) της δεκαετίας, ξεκρεμώντας μετά από καιρό τα ακουστικά τους.

Οι μετρονόμοι του σκότους, Untitled (Νικήτας Μαντάς και Γκέντι Μοντεκρίστο).
Οι φλόγες της disco, Fantasy (Κατερίνα Καραλή και Χριστίνα Σταυροπούλου)
Οι εντιμότατοι δόγηδες του indie, Armani Had A Softer Touch (Φώτης Βαλλάτος και Θεοδόσης Μίχος).
Κι εμείς οι Λατέρνατιβ (Σταύρος Διοσκουρίδης και Παναγιώτης Μένεγος), τα δικά σας παιδιά.


×