Ο Μάρτιος δίνει το σήμα εκκίνησης της άνοιξης με όχι ένα, αλλά δύο τριήμερα ανάπαυλας και ευκαιρίας για εξορμήσεις, γι’ αυτό τι καλύτερο από το να προμηθευθούμε μερικά νέα βιβλία που θα μας κάνουν παρέα σε αυτές. Ακολουθούν επτά επιλογές, από τις πρόσφατες κυκλοφορίες στα βιβλιοπωλεία.

Ιδιωτικές Άβυσσοι του Gianfranco Calligarich

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις Ίκαρος

Μετά την κυκλοφορία του Τελευταίο Καλοκαίρι στη Ρώμη στα ελληνικά, ο Gianfranco Calligarich επιστρέφει με μια καταβύθιση στα «ιδιωτικά σκοτάδια των ανθρώπων», σε μια ιστορία με φόντο την πιάτσα Ναβόνα της δεκαετίας του ‘60, το κοσμικό Κάπρι, εμβληματικές ευρωπαϊκές πόλεις και τις όχθες μιας ήσυχης ελβετικής λίμνης. Στο βιβλίο παρακολουθούμε την ιστορία ενός ηλικιωμένου επαγγελματία τζογαδόρου, που περνάει τους χειμώνες στο καζίνο μιας ανεμοδαρμένης ακτής, μη μπορώντας να αποβάλει από το μυαλό τους τις αναμνήσεις ενός μακρινού καλοκαιριού στη Ρώμη και της σπαρακτικής ερωτικής ιστορίας που το σημάδεψε. Μιας ιστορίας που ξεκίνησε μέσα από έναν βιαστικό γάμο, για να τελειώσει με τον ίδιο και το ταίρι του να έχουν χάσει τελικά τους εαυτούς τους.

Ο Μικρός Φίλος της Donna Tartt

Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος
Εκδόσεις Διόπτρα

Έχοντας πάρει τα δικαιώματα του έργου της, οι εκδόσεις Διόπτρα συνεχίζουν την επανέκδοση των βιβλίων της Donna Tartt, φέρνοντας αυτή τη φορά στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον Μικρό Φίλο, ακόμη ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για την παιδική ηλικία, την αθωότητα και το κακό που πάντα παραμονεύει. Η ιστορία μας μεταφέρει στον πόλη Αλεξάνδρεια της Πολιτείας του Μισισίπι, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, όπου ένα μικρό αγόρι βρίσκεται απαγχονισμένο σε ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η δολοφονία του παραμένει ανεξιχνίαστη και η οικογένειά του εξακολουθεί να προσπαθεί να διαχειριστεί μάταια την απρόσμενη απώλειά του. Έτσι λοιπόν η αδελφή του Ρόμπιν, η Χάριετ, που διακρίνεται για την ευφυία της και διαβάζει μετά μανίας τη μυθοπλασία του Κίπλινγκ και του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, θα επιχειρήσει να ανακαλύψει τον δολοφόνο του. Και τότε θα βυθιστεί στην ιστορία των απωλειών της οικογένειάς της.

Ανέβα Στο Βουνό Να Το Φωνάξεις του James Baldwin

Μετάφραση: Χρήστος Οικονόμου
Εκδόσεις Πόλις

Ο Τζον Γκράιμς είναι ένας ευαίσθητος και χαρισματικός έφηβος, που μεγαλώνει στο Χάρλεμ των ΗΠΑ. Διακαής πόθος της οικογένειάς του δεν είναι άλλος από το να τον δει να γίνεται ιεροκήρυκας. Όμως τη νύχτα που εκείνος θα κλείσει τα δεκατέσσερά του χρόνια, μια πρωτοφανούς έντασης ηθική και πνευματική κρίση θα τον κάνει να διεκδικήσει το να ορίσει ο ίδιος την τύχη και την πορεία του στον κόσμο. Μπορεί όμως ένας μαύρος νέος από ένα τόσο συντηρητικό περιβάλλον να αποφασίσει πραγματικά πώς θα πορευθεί στην Αμερική της δεκαετίας του ’30; Ο θρυλικός James Baldwin έρχεται για να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις, σε ακόμη ένα μυθιστόρημά του που μεταφράζεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πόλις και που επηρέασε συγγραφείς όπως οι Maya Angelou και η Toni Morrison.

Χόλι του Stephen King

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όταν η Πένι Νταλ επικοινωνεί με το πρακτορείο ιδιωτικών ερευνών Finders Keepers για να βρει την αγνοούμενη κόρη της, την Μπόνι, η Χόλι διστάζει να αναλάβει την υπόθεση. Κι όμως, η απελπισία στη φωνή της μητέρας θα τη μεταπείσουν ώστε να δώσει μια ευκαιρία στην υπόθεση, στην οποία μοιάζουν να εμπλέκονται και ένα ζευγάρι ευυπόληπτων καλλιεργημένων αστών, κατοίκων της περιοχής από όπου εξαφανίστηκε η κοπέλα. Οι καθηγητές Ρόντνι και Έμιλι Χάρις κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό στο υπόγειο του γεμάτου βιβλία σπιτιού τους και η Χόλι θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες της για να τους ξεσκεπάσει. Ακόμη ένα ανατριχιαστικό μυθιστόρημα του μαιτρ του τρόμου, Stephen King.

Το Λούνα Παρκ του Volker Kutscher

Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου
Εκδόσεις Διόπτρα

Ο Volker Kutscher επιστρέφει με ακόμη μια υπόθεση του εμβληματικού επιθεωρητή, Γκέρεον Ρατ, μεταφέροντάς μας ξανά στο κοσμικό μα και έτοιμο να παραδοθεί στο σκότος Βερολίνο του 1931. Σε αυτήν, όλα ξεκινούν όταν κάτω από μια σιδηροδρομική γέφυρα εντοπίζεται νεκρός ένας άντρας, ενώ δίπλα του βρίσκεται γραμμένο ένα κομμουνιστικό σύνθημα. Στον τόπο του εγκλήματος, ο Ρατ θα συναντήσει τον πρώην συνάδελφό του, Ράινχολντ Γκρεφ, ο οποίος εργάζεται πλέον για την Γκεστάπο. Και όταν θα βρεθεί και δεύτερος φαιοχίτωνας ξυλοκοπημένος μέχρι θανάτου, η υπόθεση θα λάβει διαστάσεις φόνων κατά συρροή, με τον αστυνόμο να εγκλωβίζεται σε μια δίνη καταιγιστικών εξελίξεων που θα τον φέρουν μπροστά από ασφυκτικά διλήμματα.

Μέρα Απελευθέρωσης του George Saunders

Μετάφραση: Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης
Εκδόσεις Ίκαρος

Ο βραβευμένος με Booker και πολυδιαβασμένος απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο, George Saunders, παρουσιάζει ακόμη μια συλλογή διηγημάτων με εννέα ιστορίες πολύ διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, που συνδέονται όμως άρρηκτα από την αμερικανική εμπειρία. Μια ωδή στη συνύπαρξη παρά τη διαφορετικότητα, σε ένα βιβλίο που εξετάζει διεισδυτικά ζητήματα εξουσίας, δικαιοσύνης και ηθικής μέσα από τη μικρή φόρμα.

Το Νυχτόσπιτο του Jo Nesbo

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Για το τέλος, ένας ακόμη Jo Nesbo στη φαρέτρα των εκδόσεων Μεταίχμιο, που μας μεταφέρει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, έναν μυστηριώδη τηλεφωνικό θάλαμο και ένα δάσος γεμάτο μυστικά. Σκοτεινή μαγεία και ψυχολογικός τρόμος μπλέκονται περίτεχνα στο νέο μυθιστόρημα του Σκανδιναβού μαέστρου του είδους, ο πρωταγωνιστής και αφηγητής της ιστορίας του οποίου δεν είναι μάλλον και ο πιο αξιόπιστος ήρωας στην ιστορία…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured