Δημήτρης Λιλής

Αν τυπικά δεν κλέβαμε το reconstruction των UNKLE στους MOb, τους Selofan και την VASSIŁINA από τον Μάρτιο, η δεκάδα του Λόκαλ Heroes Φεβρουαρίου στο Spotify δεν έβγαινε με σχετικό decent αισθητικό αποτέλεσμα. Τι εννοώ αν και τα έχω ξαναγράψει. Ασφαλώς και επίσημα σε streaming πλατφόρμες ή και ανεπίσημα σε Soundcloud / Bandcamp / Bootleg / Demos επίπεδο κυκλοφορούν καθημερινά δεκάδες δημιουργίες εγχώριων καλλιτεχνών, σε μηνιαία βάση θα μπορούσαμε να πούμε εκατοντάδες, και μάλλον από εκεί έλαβε το ερέθισμα η υπουργός Πολιτισμού με την ποσόστωση (πλάκα κάνω), αλλά οι παραγωγές που είναι ικανές να συνδυάσουν φρέσκο ήχο, σωστή ενορχήστρωση και μία μικρή έστω προοπτική διεθνής αναγνώρισης, έστω και σε specialist επίπεδο, δυστυχώς -για το δικό μου φίλτρο ενδιαφέροντος- κατά τον μήνα Φεβρουάριο δεν έφτασαν καν το διψήφιο και ζητούμενο δέκα στον αριθμό.

Ναι μεν, όλοι κυνηγάνε ένα συνδυασμό electro, synth pop με την ελπίδα να ανέβουν στο βαγόνι του Pan Pan (αυτό στο οποίο επίσης αλγοριθμικά και μάλλον από τύχη ανέβηκε η Billie Kark με ένα κομμάτι του 2022) αλλά, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, ακόμα και αν βάλεις στους στίχους όσες περισσότερες φορές μπορείς τις λέξεις "Αθήνα, party, ντίσκο, μ’αρέσει, αισθάνομαι" -που έλεγε και ο Σάκης- . Και make no mistake, ο αλγόριθμος θα σε βρει, μία, δύο, άντε τρεις φορές το πολύ. Μετά θα ψάξει τη νέα τάση, που εφόσον ήδη είναι τάση, μέχρι να βγει το κομμάτι σου θα έχει αρχίσει να ξεφτίζει.

Το δέχομαι, γράφω κάπως βαριά, αλλά πιστέψτε με ξόδεψα άπειρο χρόνο και άκουσα όντως δεκάδες κομμάτια για να προκύψουν τα παρακάτω που τουλάχιστον θα τα ακούς μερικούς μήνες μετά και δεν θα μετανιώνεις. Περισσότερα στο mixcloud σχολιάσμό και στο κείμενο που ακολουθεί. Σημειώστε ότι το μηνιαίο update σας με την εγχώρια σκηνή, έχει πλέον το δικό του επίσημο podcast με την επιμέλεια δύο δικών μας παιδιών, ακόμα κι αν -παρά την κοινή μας Avopolis στέγη- όπως είναι ευνόητο, το μουσικό γούστο και οι επιλογές είναι μία αμιγώς υποκειμενική υπόθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured