Πάρα πολλοί djs. Ευτυχώς, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα και αυτό είναι "δέσμευση" για όσα θα ακούσουμε φέτος από το avopolisradio.gr που βγαίνει στον αέρα με νέο πρόγραμμα, τη Δευτέρα 4 Οκτώβριου.

Με την πανδημία να πλησιάζει τα δύο χρόνια, τα ερτζιανά βρήκαν την ευκαιρία να επενδύσουν ακόμα περισσότερο στο αναμενόμενο playlist και την επανάληψη ίδιων κομματιών. Και αν δεν είσαι dj με συνεχόμενη ροή από set ώστε να μαθαίνεις από πρώτο χέρι τι πραγματικά θέλει ο κόσμος, είναι εξαιρετικά δύσκολο -πλέον- να πεις ακούγοντας το ράδιο ποιο είναι το hit  των ημερών.

Την τελευταία φορά που τα μεγάλα “εναλλακτικά” ραδιόφωνα της χώρας αποφάσισαν να εντάξουν στο πρόγραμμα τους djs της πιάτσας, ήταν λίγο μετά από την εμφάνιση του Tiesto στους Ολυμπιακούς. ‘Η τουλάχιστον, έτσι φαντάζει πια. Στην Ελλάδα μας,  που αβάδιστα ακολουθεί τις μουσικές μόδες αιώνες αφότου συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο, το οπισθοδρομικό playlisting των “παλιών και αγαπημένων”, ειδικά μέσα στην πανδημία “που ο κόσμος είναι κουρασμένος από τα μύρια όσα και θέλει κάτι γνωστό να ακούσει”, έγινε ο κανόνας.

Μοιραία, ο κόσμος που ενηληκιώθηκε στα χρόνια που σταμάτησαν να βγαίνουν περιοδικά και να δίνουν σήμα οι κεραίες, ξεκίνησε να ακούει και να μοιράζεται specialist εκπομπές από σταθμούς που είχαν καταλάβει πλήρως την δύναμη της διαφορετικότητας και του internet. Όταν τα BBC και NPR έγιναν διαθέσιμα διαδικτυακά, δεκαπλασίασαν τη δύναμη τους, ενώ η Apple Music  λανσάροντας το Beats 1, άλλαξε τους κανόνες του streaming για πάντα. Παράλληλα σταθμοί όπως οι NTS, Worldwide Radio, Dublab και άπειροι άλλοι βρήκαν την χαραμάδα που έψαχναν ώστε να μοιράσουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ακροατές από όλο τον κόσμο, σπάνια μουσική.

Στην Αθήνα, πρόσφατα, το ίδρυμα Ωνάση έδωσε ζωή στο ιντερνετικό movement radio, όπου είναι κάτι σαν άπιαστο στοίχημα για τον ακροατή να συντονιστεί και να πετύχει κομμάτι ή καλλιτέχνη που πιθανόν να ξέρει. Όμως, στην εποχή που όλα είναι ένα κλικ μακριά, αυτή είναι η νέα πρόκληση.

Μέρος από τις μικρές καθημερινές νίκες του σύγχρονου μουσικόφιλου είναι να ακολουθήσει το link που θα του δώσει τη μουσική που του ταιριάζει, χωρίς να το περιμένει. Να ακούσει κάτι που θα του φτιάξει τη μέρα, χωρίς να γνωρίζει απαραίτητα από πριν την υπαρξή του και να ανακαλύψει κάτι φρέσκο για να το προσθέσει στις λίστες του. Εκείνα τα 3 έως 103 λεπτά που θα μείνει στην ροή του προγράμματος κάποιου ιντερνετικού σταθμού, αφενός θα τον έχουν συντονίσει στη νέα παγκόσμια ραδιοφωνική νόρμα και αφετέρου θα του έχουν προσφέρει μία νέα, πρωτύτερα άγνωστη μουσική εμπειρία.

Στο restart κάθε φθινοπώρου, όπου η βελτίωση της καθημερινότητας είναι αυτοσκοπός, η πλοήγηση σε αχαρτογράφητους μουσικούς προορισμούς αντιστοιχεί με ευτυχία ανάλογη του να προσεγγίζεις μια όμορφη αλλά απάτητη παραλία. Όσες περισσότερες υποψήφιες παραλίες έχεις στον υποθετικό χάρτη σου, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις τη νέα σου αγαπημένη, και κάπως έτσι προσεγγίσαμε και εμείς τη ροή του φετινού προγράμματος στο ραδιόφωνο του avopolis. Ακόμα και αν χρειαστεί να θέσουμε γενικές ταμπέλες και τυπικά όρια ανά μουσικό είδος για τη διευκόλυνση σας, το περιεχόμενο που  θα μπορείτε οργανωμένα να στριμάρετε on demand όποια ώρα το επιθυμείτε, θα γίνει ο νέος σας μουσικός χάρτης, συνεχίζοντας την παράδοση 25 χρόνων που έχει στη μουσική επικαιρότητα της χώρας το avopolis.

Kαι να είστε σίγουροι πως όσο περισσότεροι εγχώριοι και διεθνείς djs με αξιόλογες δισκοθήκες προσφέρουν ως “guests” τον ήχο που προτιμούν και στον οποίον έχουν εμβαθύνει, τόσο πιο εύκολη και εκλεκτική θα γίνει η πλοήση των ακροατών του Αvopolis Radio σε  καινούρια ακούσματα. 

Για τα πρόσωπα και τη συχνότητα των εκπομπών, μείνετε συντονισμένοι από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

*Υπόσχεση. Aυτές οι 4 κυκλοφορίες θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της Δευτέρας. Μία για κάθε ημίωρο του 12-2μμ.

 

1.Parcels - Somethinggreater (Because Music)

Η πιο hot μπάντα της χρυσής bandcamp -DIY- εποχής, επιστρέφει με νέα μουσική και περιέργως έχει ακόμα να προσφέρει αρκετά. Η ψυχωμένη indie pop του "Somethinggreater" είναι ο ύμνος που έλειπε από τους πρόσφατους Kings Of Convienience με λίγο από το γκάζι που έχουν ξεχάσει να πατάνε οι Phoenix.

 

2. Charlotte Adigéry & Bolis Pupul - Thank You (DEEWEE)

Το αστείο με τις φοβερές κυκλοφορίες που κάνει η δισκογραφική των Dewaelle Brothers (Soulwax - 2ManyDjs) έχει παρατραβήξει και έχει η έρθει η ώρα για τη μαζική αναγνώριση. Με vibe που παντρεύει το coolness της Jain με τη νέα dance τάση του spoken word, όπως την ισχυροποίησε το  "Marea  (We’ve Lost Dancing)" της Blessed Madonna, το “Thank You” αναμένεται να βάλει την ετικέτα των  Βέλγων σε παγκόσμιες radio και club λίστες.

 

3. Glass Animals - I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance) (UMG)

Με τη φήμη τους να γιγαντώνεται στην Αμερική και τα κομμάτια τους να ξαναπαίρνουν ζωή στις φεστιβαλικές αρένες σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του album, οι Glass Animals είναι από τις λίγες μπάντες που δικαιούνται το παγκόσμιο ραδιοφωνικό crossover. Του λόγου του αληθές, το νέο single είναι ο ορισμός του “φτιάξε μου την μέρα” .

 

4. The Goods Feat.  Steve Spacek - FEELS 4 U (Bastard Jazz)

Η Bastard Jazz από το Brooklyn γίνεται, φέτος, 20 χρονών και ανοίγει τον χορό των exclusive κυκλοφοριών με νέα μουσική από τους Αυστραλούς The Goods και την συμμετοχή του θρυλικού soul τραγουδιστή Steve Spacek. Από τα κομμάτια κάνουν χαρούμενους τους ακροατές του Gilles Peterson.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured