Σε αυτήν εδώ την ταπεινή στήλη πού και πού εμφανίζονται κουλαμάρες, ξέρω. Αλλά τις πιο πολλές φορές το τελευταίο διάστημα δίνουν το παρών δίσκοι με εσωτερικά νοήματα για μένα, δίσκοι που κρύβουν πολλή αγάπη μέσα τους, με βάθος και αξία στο χρόνο. Έχουμε κάτι σαν σημαδούρα αν έχετε παρατηρήσει, αγαπάμε τις εποχές όσο υπάρχουν ακόμα και τοποθετούμε την μουσική βιωματικά μέσα σε αυτές. Ένα πράγμα που δεν έχει σχολιαστεί ποτέ (απ όσο θυμάμαι, διορθώστε με αν κάνω λάθος - φτάσαμε τα 137ο Diggin αισίως) είναι όλα αυτά τα albums που πήραν απότομα βαρύτητα αφού κυκλοφόρησαν σε βινύλιο μετά από χρόνια. Ναι, καλά καταλάβατε, αυτά που είχαν κυκλοφορήσει αρχικά μόνο σε CD.

Η μουσική είναι μουσική, όπως και να το κάνεις και εκεί πρέπει να εστιάζουμε. Το μέσο όμως δίνει λίγη περισσότερη μαγεία του και εμείς που αγαπάμε παθητικά τους δίσκους βινυλίου, χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν κυκλοφορίες (όπως αυτές των 90s) που είχαν βγει μόνο σε CDs τους δίνεται η ευκαιρία να βγουν στο σωστό, πιο μεγαλοπρεπές φορμάτ όλων, το βινύλιο. Έχω δύο μεγάλες αγάπες, τον Terry Callier και τους Massive Attack και ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια που μου θυμίζει αυτή που αγαπώ αλλά και όλη την διαδικασία της ανάγκης για εκείνη και της αλλεπάλληλης έλξης που υπάρχει. Ας πούμε ότι το ''Live with me'' πάντα θα είναι εκεί για μένα, για να μου θυμίζει πράγματα, να με κάνει να προσπαθώ για αυτά που αγαπώ, να μου θυμίζει γιατί η μουσική είναι η πιο επιδραστική στην ψυχή των τεχνών όλων κλπ.

Δεν θα σχολιάσω προφανώς το πόσο μοναδικό είναι να συνδέονται δύο τεράστιες μουσικές πλευρές σε έναν δίσκο όπως οι iconic Massive Attack και ο legendary Terry Callier και θα προχωρήσω γρήγορα στο περιεχόμενο του Hidden Conversations που το 2009 κυκλοφόρησε σε CD και φέτος για λογαριασμό της Record Store Day από τον πια τεράστιο Mr.Bongo, συλλέκτη και label owner ενός από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς καταλόγους παγκοσμίως που μετράει αρκετούς μουσικόφιλους να τον ακολουθούν με κλειστά τα μάτια. Σαν να μπλέχτηκε η σκοτεινή electronica της παρέας του Del Naja με την smooth folk-soul του Terry με απότέλεσμα όλος ο ήχος να γλυκάνει απότομα και να βγάζει ένα ανοιξιάτικο απότέλεσμα στα αυτιά. Εδώ λείπουν τραγούδια από το αρχικό tracklist και η εκτέλεση του ''Live with me'' δεν είναι αυτή από το best of των Massive που έγινε ευρέως γνωστή αλλά η βαρύτητα μένει και η έκδοση είναι καλά φροντισμένη για τους μουσικόφιλους που θα προμηθευτούν τον δίσκο.

It don't matter, when you turn
Gonna survive, live and learn.
I've been thinking about you baby
By the light of dawn, and in my blues
Day and night, I been missing you

I've been thinking about you baby,
Almost makes me crazy,
Come and live with me

Either way, win or lose,
When you're born into trouble you live the blues

I've been thinking about you baby

See it almost makes me crazy child
Nothing's right if you ain't here
I'd give all that I have just to, keep you near
I wrote you a letter and tried to make it clear
That you just don't believe that, I'm sincere.

I've been thinking about you baby

Plans and schemes, hopes and fears
Dreams I've denied for all these years

I've been thinking about you babe, living with me, well
I've been thinking about you baby, makes me wanna, child

Nothing's right, if you ain't here
I give all that I have just to keep you near
I wrote you a letter darlin', trying to make it clear
How much you just don't believe that I'm sincere.
Thinking about you baby, I want you near me

Αφιερωμένο για πάντα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured