avopolis.team

Εσύ μπορεί στα πηγαδάκια με φίλους και γνωστούς να υποστηρίζεις ότι "κανείς δε φτάνει τους Depeche Mode" ενόψει και του live τους στo TerraVibe Park στις 17 Μαΐου, με χορηγό τη Visa, ωστόσο ένα προσεκτικό βλέμμα στη μουσική ιστορία αρκεί για να διαπιστώσεις ότι πολλοί δεν έχουν ή δεν είχαν την ίδια άποψη. Για την ακρίβεια, κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν με copy paste να φτάσουν το αγαπημένο συγκρότημα και να το ξεπεράσουν.

Ετοιμάσου για αποκαλύψεις που θα σου φέρουν έκπληξη, αντίστοιχη με αυτή που θα βιώσεις στο πολυαναμενόμενο live, καθώς στον αποκλειστικό χώρο Visa, θα υπάρχουν εκπλήξεις, διαγωνισμοί και πολλά δώρα όπως προπληρωμένες κάρτες Visa, merchandise, μπύρες κτλ.

 

ΤΗΕ KNIFE
Walking in DM Shoes… όχι τόσο στον ήχο, αλλά στο electropop εκτόπισμα που απέκτησαν την τελευταία δεκαετία με άξονα το magnum opus τους Silent Shout το 2006.

Policy Of Truth… οι Σουηδοί δε στηρίζονται στο δράμα, είναι περισσότερο ηλεκτρονικοί, τα ψυχρά φωνητικά της Karen Dreijer Anderson είναι μερικές σέξι οκτάβες κάτω από τον Gahan και φυσικά υπολείπονται μερικών σπουδαίων άλμπουμ ακόμα.

JUNIOR BOYS

Walking in DM Shoes… περίπου ότι ισχύει και για τους The Knife – μπαίνουν στην ίδια πρόταση με τους Depeche Mode για τον τρόπο που εξελίσσουν άλμπουμ προς άλμπουμ τη δική τους synthpop πρόταση, μεγαλώνοντας τα ακροατήρια που τους αποδέχονται...
Policy Of Truth… αλλά είναι σαφέστατα πιο επηρεασμένοι και προσανατολισμένοι στην dance, άσε που αν δοκιμάσεις να μιλήσεις σε συνέντευξη με τον Jeremy Greenspan για «επιρροή των DM», δε θα τον ευχαριστήσεις ιδιαίτερα. Αντίστροφα, βέβαια, αν ρωτήσεις τους DM τη γνώμη τους για τους Junior Boys, μάλλον δεν θα έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα να τοποθετηθούν. Δοκίμασε το, αν τελικά θα είσαι ο τυχερός που θα ζήσει παρέα με έναν φίλο/ φίλη του, ένα μοναδικό  “meet & greet” μαζί τους. Την ευκαιρία στη δίνει η Visa, στο πλαίσιο της χορηγίας της. Εσύ απλά την αδράττεις και μακάρι!


MESH

Walking in DM Shoes… κανείς δεν έχει βγάλει τραγούδι με μεγαλύτερο DM πιστοποιητικό αυθεντικότητας από δαύτους. ‘Leave You Nothing’, 2002 – music for the masses.
Policy Of Truth… οι τύποι από το Μπρίστολ είναι ξεκάθαρα one DM wonders (το έβδομο άλμπουμ τους που βγήκε πριν από ένα μήνα θα ακουστεί μεταξύ συγγενών και φίλων).

LADYTRON

Walking in DM Shoes… το ξεκίνημά τους στο Λίβερπουλ λίγο μετά το millennium είχε αυτήν την electro αφέλεια των πρώτων DM ημερών, κάπως σαν το ‘Discotraxx’ να είναι το δικό τους ‘Photographic’ και τα λόγια του ‘Seventeen’ να έχουν βγει από το σημειωματάριο του Gore.
Policy Of Truth… σίγουρα τα γυναικεία φωνητικά μας απομακρύνουν από το DM σενάριο, όπως επίσης και η εμπορική εκτόξευση που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Η προσέγγιση πάντως δεν έχει αλλάξει.

WOLFSHEIM/SCHILLER



Walking in DM Shoes…
ένα ντουέτο κι ένας σόλο καλλιτέχνης (που μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους) – τρανές αποδείξεις ότι στη Γερμανία των mid ‘80s οι έφηβοι άκουγαν Depeche Mode και την επόμενη μέρα ξεκινούσαν να κάνουν μουσική.
Policy Of Truth… για τους πρώτους ότι 21 χρόνια καριέρας βασισμένης σε ανθυποdarkwave σε κάνουν το πολύ favorite στη Rebound, για τον δεύτερο ότι ένα ‘Dream Of You’ δε σώζει, ειδικά αν σε στέλνει κατευθείαν στην αγκαλιά του Paul Van Dyk και της trance.

SHE WANTS REVENGE

Walking in DM Shoes… λόγω του δεύτερου σκέλος στην εξίσωση της ταυτότητάς τους που είναι το Songs Of Faith And Devotion .

Policy Of Truth… το πρώτο σκέλος είναι η αναβίωση του ατόφιοι σκοτεινού post-punk. Και το κάνουν πολύ καλύτερα.


LOUDERBACH

Walking in DM Shoes… γιατί ο Dave Gahan θα σκότωνε να είχε κάποια κομμάτια του Autumn (2009, M_nus) στις σόλο δουλειές του κι ο Martin Gore θα ήθελε πολύ να είχε γράψει τέτοια techno beats στο περσινό αμήχανο reunion του με τον Vince Clarke ως VCMG
Policy Of Truth… η διαφορά των μεγεθών είναι αβυσσαλέα. Το αποδεικνύουν και τα γεγονότα... δεν ετοιμάζεσαι με καρδιοχτύπι να κλείσεις εισιτήριο για τους Louderbach αλλά για τους Depeche Mode. Είσαι ο πιο σπάταλος άνθρωπος αλλά έχεις καταφέρει και βάζεις λεφτά στην άκρη για να κρατήσεις στα χέρια σου το πολυπόθητο χαρτάκι. Δεν κάνεις εκπτώσεις! Μόνο τις... καλοδέχεσαι και ελπίζεις. Ετοιμάζεσαι να πατήσεις "αγορά με Visa", το πολύ ως τις 7 Μαΐου, μήπως και είσαι εσύ στους 1.000 τυχερούς που θα κερδίσουν έκπτωση 10€ στην τιμή του, χάρη στη Visa.

 

 

LIGHT ASYLUM

Walking in DM Shoes… η hipster παρέμβαση στην πορεία της DM κληρονομιάς στα ‘10s – Κοινό γνώρισμα; Μα τι άλλο από την θεατρική gay μελοδραματικότητα στην ερμηνεία του Shannon Funchess.
Policy Of Truth… κάτσε πρώτα να συμπληρώσουν μια δεκαετία και το ξανασυζητάμε.



DETACHMENTS

Walking in DM Shoes… γιατί παρότι μοιάζουν με μπάντα που έμεινε στα αζήτητα της Factory, προφανώς μεγάλωσαν γονατίζοντας καθημερινά 2-3 φορές μπροστά στο ευαγγέλιο του Black Celebration.
Policy Of Truth… πολύ noir και λίγο pop.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured