Super User

Που

Στην πόλη Roskilde (30’ από το κέντρο της Κοπεγχάγης).

Πότε

Σάββατο 25/6 με Σάββατο 2/7.

Πώς

Με την Aegean, η οποία πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις για Κοπεγχάγη από Αθήνα, Ηράκλειο και Καλαμάτα. Μπορείς να κλείσεις σήμερα κιόλας τα εισιτήριά σου στο aegeanair.com με την κάρτα σου, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 

Festivals16_Roskilde_2.jpg

Line up

Λόγω του όγκου των συμμετοχών, για το πλήρες πρόγραμμα μπορείς να ενημερωθείς από την ιστοσελίδα του Roskilde. Ωστόσο, ξεχωρίζουμε:

Τετάρτη 29/6: Red Hot Chili Peppers, Orchestra of Syrian Musicians+Damon Albarn+guests, Gramatik, Aurora, Hinds, At The Drive-in, Alex Vargas, Bring Me The Horizon, Wiz Khalifa.

Πέμπτη 30/6: PJ Harvey, Savages, House of Pain, Courtney Barnett, Blood Orange, Ghost, Macklemore & Ryan Lewis, Tenacious D, Grimes, Chvrches.

Παρασκευή 1/7: Neil Young & The Promise of the Real, Tame Impala, M83, James Blake, Peaches, Foals, Paper.

Σάββατο 2/7: LCD Soundsystem, New Order, The Last Shadow Puppets, Ana Tijoux, Shades, Mø, Los Piranas.

Festivals16_Roskilde_1.jpg

Εισιτήρια

Για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένου του camping και των επιμέρους φόρων) το κόστος ανέρχεται στις 2020 κορώνες Δανίας (270,98 ευρώ). Διατίθενται και ημερήσια εισιτήρια (σ.σ. εκτός της Παρασκευής 1/7 που είναι sold out) με κόστος 136,83 ευρώ με συμπεριλαμβανόμενες λοιπές χρεώσεις.

Διαμονή στο camp

Οι επιλογές για camping είναι πολλές, από χώρους διαμορφωμένους για τους επισκέπτες που έχουν μοτοσικλέτα μέχρι και sleep-in buses. Πιο ιδανική περίπτωση είναι το Silent & Clean, με ένα μικρό κόστος για προαγορά ύψους 5,37 ευρώ. Οι χώροι του camping ανοίγουν από την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ μέχρι και την Κυριακή 3/7.

Festivals16_Roskilde_3.jpg

Tips

•    Το γεγονός ότι το φεστιβάλ απέχει μόλις 30’ από το κέντρο της Κοπεγχάγης, είναι μοναδική ευκαιρία να το συνδυάσεις με την παραμονή σου στην παραμυθένια και άκρως ζωντανή πρωτεύουσα της Δανίας.

•    Είναι από τα λίγα φεστιβάλ που συνδυάζουν την αφρόκρεμα της μουσικής σε τόσο προσιτή τιμή!

•    Εκτός από τις άπειρες συναυλίες, το φεστιβάλ προσφέρει και πληθώρα events, όπως το Graffiti Ζone, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εκφραστείτε καλλιτεχνικά με graffiti, το Ghettoblaster που διοργανώνει πάρτι με τη συμμετοχή του κοινού και το Arts Zone, με ποικίλες εκθέσεις, street art και performances.

•    Από τις 07.00 έως τις 24.00 λειτουργούν shuttle buses από/προς την πόλη Roskilde για όσους επιθυμούν τουριστικές βόλτες συνδυαστικά με την παραμονή τους στο φεστιβάλ.

Festivals16_Roskilde_4.jpg

•    Είναι ένα απόλυτα οργανωμένο φεστιβάλ, με πάνω από 80 σημεία για φαγητό και ποτό, ενώ διαθέτει χώρους με πλυντήρια για τα ρούχα σας, ακόμα και σουπερμάρκετ (σ.σ. δέχεται μόνο κάρτες και όχι μετρητά). Είναι πλήρως εξοπλισμένο ιατρικά και φαρμακευτικά, καθώς και με ειδικά διαμορφωμένη πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα.

•    Μπορείς να φέρεις μαζί και το μαγιό σου (διαθέτει λίμνη), ακόμα και… τα σύνεργα ψαρέματος!

kopegxagi04.jpg

Πτήσεις για Κοπεγχάγη

Από την Αθήνα προς Κοπεγχάγη υπάρχουν έως και 5 απευθείας πτήσεις με την Aegean κάθε εβδομάδα, και από την Καλαμάτα μία απευθείας πτήση την εβδομάδα και από το Ηράκλειο έως και δύο πτήσεις την εβδομάδα.. Μέσω της εφαρμογής Low Fare Calendar της Aegean, έχεις τη δυνατότητα να οργανώσεις το ταξίδι σου, επιλέγοντας οικονομικά εισιτήρια!

Travel info

Φτάνοντας με την Aegean στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, υπάρχουν τρένα ανά μία ώρα για το Roskilde. Τρένα φεύγουν συνεχώς από Copenhagen Central Station, οπότε επιλέγεις αυτό που σε εξυπηρετεί. Το νυχτερινό λεωφορείο (ανά μισή ώρα από τις 24.00 έως τις 04.00) λειτουργεί από την Τετάρτη 29/6 έως τη λήξη του φεστιβάλ, με κόστος 80 κορώνες (10,76 ευρώ).

http://www.roskilde-festival.dk/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured