Ο κύριος Andrew Bird;

Καλώς ήρθατε. Περάστε παρακαλώ, καθήστε.

Έχω εδώ μπροστά μου τον φάκελό σας, κύριε Bird –φάκελο που συνέταξαν με μεγάλη προσοχή και έπειτα από πολλή μελέτη οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας. Και πρέπει να πω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον η ιστορία σας.

Βλέπω εδώ ότι έχετε κυκλοφορήσει ένα κάρο δίσκους, με πιο πρόσφατο το Are You Serious. Τον οποίο ακούσαμε επισταμένως, κύριε Bird. Και πρέπει να παραδεχτώ ότι κάνατε πολύ καλή δουλειά, για ακόμα μία φορά. Πολύ καλή δουλειά, αν κανείς έχει πέσει στη λούμπα που έχετε φτιάξει, δηλαδή... Γιατί να ξέρετε, εμάς δεν μάς τουμπάρετε. Αυτό το στυλάκι το τάχα μου γραμματιζούμενο, αλλά συνάμα και φιλικό στον μέσο ακροατή, εμείς δεν το χάφτουμε μεσιέ. Είμαστε υποψιασμένοι.

Ανιχνεύσαμε διάφορα πράγματα ακούγοντας, κύριε Bird. Καταγράψαμε τη συνενοχή της δίδας Fiona Apple στο τραγούδι “Left Handed Kisses” και εντοπίσαμε τις συγγένειές σας με σεσημασμένους τύπους όπως ο κύριος Sufjan Stevens και η συμμορία που αυτοαποκαλείται The Handsome Family. Εγώ σε κάτι τέτοια πάρε-δώσε εντοπίζω οσμή συνωμοσίας, να το ξέρετε. Σημειώσαμε, επίσης, τη διαχρονική σας τάση να είστε επαμφοτερίζων: πότε λόγιος, πότε λαϊκός, πότε εκλεπτυσμένος, πότε ωμός. Κλασικό χαρακτηριστικό μπαγαπόντη, αν θέλετε τη γνώμη μου.

Και για να ‘χουμε καλό 'ρώτημα, για πείτε μου λίγο: αυτό το σφύριγμα που χρησιμοποιείτε εδώ κι εκεί στις ηχογραφήσεις σας, όπως στο ομολογουμένως νόστιμο single “Roma Fade”, μήπως είναι κάποιου είδους συνθηματικό; Εγώ έτσι νομίζω, και δεν μου το βγάζετε απ’ το μυαλό. Τελευταία το έχετε αρραιώσει, βέβαια, πράγμα που υποδεικνύει ότι ενδεχομένως έχετε πάρει χαμπάρι το ενδιαφέρον μας. Δεν σας υποτιμούμε καθόλου, κύριε Bird, ξέρουμε ότι δεν είστε τυχαίος. Πώς αλλιώς θα είχατε φτάσει ως εδώ; Η Υπηρεσία μας, άλλωστε, δεν ασχολείται με όποιον κι όποιον –μόνο με την «αφρόκρεμα».

Ναι, ΟΚ, γράφετε συμπαθητικά τραγούδια, σας το αναγνωρίζω αυτό. Κι είναι σαφές ότι, όποτε γκρουβάρετε, γουστάρετε. Εμείς, όμως, δεν γουστάρουμε καθόλου. Και θα τον βρούμε τον λάκκο που κρύβει η φάβα η οποία μάς σερβίρετε, πού θα μας πάει. Επειδή δηλαδή παίζετε το βιολάκι σας, νομίζετε ότι θα τη γλιτώσετε; Δεν είστε καθόλου σοβαρός, μίστερ...

Δεν μιλάτε ε; Ε βέβαια, τι να πείτε; Δεν πειράζει, εμείς άλλωστε σάς καλέσαμε εδώ για να σας προειδοποιήσουμε ότι στενεύουν τα περιθώριά σας. Άλλωστε, αυτά που θέλουμε να μάθουμε, τα έχουμε ακούσει ήδη στα τραγούδια σας: στη λεπτοϋφασμένη πλέξη ανάμεσα στις λέξεις και στις νότες έχουμε εντοπίσει τα ίχνη ενός κώδικα, τον οποίον είμαστε πολύ κοντά να σπάσουμε. Η Υπηρεσία μας επαγρυπνεί και γρηγορεί κι έχει στη διάθεσή της μερικούς από τους καλύτερους ερευνητές της πιάτσας. Είναι βέβαιο ότι θα σάς ξεσκεπάσουμε.

Αυτά είχα να σας πω. Και να είστε σίγουρος ότι θα τα ξαναπούμε.

Η έξοδος είναι ευθεία και αριστερά.

{youtube}RZwtWExDmoI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured