Οι Relevant Box με πήραν τηλέφωνο πριν από δύο εβδομάδες και μου υποσχέθηκαν ένα cd-ep με τα τρία πρώτα τους τραγουδάκια, για να τα ακούσω και αν θελήσω να γράψω κάτι στο avopolis. Το cd το πήρα, το άκουσα και μου άρεσε. Την Κυριακή που μας πέρασε συνάντησα δύο απ’αυτούς με σκοπό για μία ανεπίσημη και πρόχειρη συνέντευξη για να συλλέξω κάποια βασικά στοιχεία για την παρουσίαση που διαβάζετε τώρα. Συναντηθήκαμε στο κατεξοχήν alternative cafe της πόλης (Χάρτες) και μεταξύ ποτών και αναξυκτικών (θα εξηγήσω παρακάτω) είπαμε μερικές κουβεντούλες όσον αφορά την εμφάνιση τους αύριο στο Aν Club για την ημιτελική φάση του Battle Of The Bands και για την ιστορία τους so far. Aυτό που μου έκανε εντύπωση από την αρχή αλλά και μετά καθότι τα ίδια τα μέλη φρόντισαν να μου κάνουν γνωστό το γεγονός ότι δεν είναι και ούτε θέλουν να γίνουν μία συνηθισμένη ελληνική (έστω αγγλόφωνη) rock’n’roll μπάντα. Ωραίο και εύλογο. Αν θα το καταφέρουν δεν το γνωρίζω ούτε το απεύχομαι. Ότι έχουν τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο όσο παράδοξο και δύσκολο αν ακούγεται, αυτό το γνωρίζω. Το γεγονός όμως ότι ζούμε σε μία χώρα που δεν έχει να επιδείξει κάτι ουσιώδες και «διαπλανητικό» από την εποχή των Last Drive είναι ανησυχητικό και ίσως τελικά οι Relevant Box επιβάλλεται να κάνουν τη διαφορά. Δεν είμαι απαισιόδοξος ούτε κακεντρεχής, αλλά κάποιες παρόμοιες ελπίδες που είχα στο παρελθόν με κάποιες υποσχόμενες μπάντες οδηγήθηκαν στα σκουπίδια. Τώρα αν οι φιλοδοξίες των Box είναι μία συμπαθητική underground αισθητική, τότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Απλά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση, πως τα παιδιά είναι απογοητευμένα από την τρέχουσα rock’n’roll κίνηση της χώρας και θέλουν να κάνουν ακριβώς κάτι ριζοσπαστικό και ρηξικέλευθο όχι τόσο για να λάμψουν αλλά για να ξεχωρίσουν ,άσχετα από τις δύο πλευρές που περιέχονται στη λέξη «ξεχωρίζω».









Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή και να επικεντρωθούμε στη μουσική που είναι και ο πρώτος παράγοντας της γνωριμίας. Στα τρία τραγούδια που περιέχονται στο ανυπόγραφο και home-made cd που έλαβα, το opening track (Μοrning Song) είναι καταπληκτικό. Το είχα πρωτοακούσει όπως και οι περισσότεροι από εσάς σε ένα από τα cd που συνοδεύουν το Ποπ&Ροκ και είχα ενθουσιαστεί. Τα υπόλοιπα δύο κομμάτια (a.l.c.a.n και drifting with the tide) είναι και αυτά πολύ καλά αλλά δεν φτάνουν σε ποιότητα και φρεσκάδα το πρώτο. Από αυτά τα τρία τραγουδάκια καλούμαι και εγώ μέσα από τη στήλη Demo να δηλώσω τη γνώμη και να προτρέψω κάποιους από εσάς να ακούσουν τη μουσική των Box. Και θα το κάνω. Και είχα σκοπό να το κάνω προτού τους συναντήσω, γεγονός που τους ανέβασε στην εκτίμηση μου γιατί άκουσα κάποιες απόψεις και κάποια αισθητικά ερεθίσματα από αυτά που ελπίζουμε να έχουν οι μπάντες που ακούμε, αλλά σπάνια βγαίνουν και τα λένε.



Για να δούμε λοιπόν. Οι Relevant Box είναι από το Άργος. Κατά τα 4/5 τουλάχιστον. Τη μπάντα αποτελούν οι Λεωνίδας Οικονόμου (vocals, guitar), Άγγελος Πάνου (bass), Δημήτρης Λιλής (drums), Μάρω Μπαβέλη (keyboard) και Γιώργος Φραντζής (guitar). Μέσος όρος ηλικίας τα 20 χρόνια (ιδανικό νούμερο), και μία μικρή αλλά πολύ σοβαρή εμπειρία ως τώρα στο χώρο των live εμφανίσεων.









Αν θυμάστε πριν από λίγο καιρό έπαιξαν support στους Teenage Fanclub και το ίδιο θα έκαναν και στην επερχόμενη συναυλία του Steve Wynn, αλλά εκεί η δουλειά «στράβωσε». Προς το παρόν, κυνηγούν την καταξίωση στο Battle of The Bands και όπως μου εξομολογήθηκαν λατρεύουν να παίζουν live. Βρίσκονται προ των πυλών για υπογραφές με γνωστή δισκογραφική εταιρία και ας ελπίσουμε ότι θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει. Σε κάποια πιο προσωπικα επίπεδα τώρα, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ούτε καπνίζουν ούτε πίνουν στάλα αλκοόλ , γεγονός που παραβαίνει το τρίπτυχο που γαλούχησε γενιές και γενιές (Sex, Drugs & Rock’n’roll) αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Τα παιδιά υποστηρίζουν , όταν τους ρώτησα για το συγκεκριμένο γεγονός, αυτό το οποίο έγραψα και πιο πριν. Θέλουν απλά να είναι διαφορετικοί. Με όποιο μέσο αν γίνεται. Και εννοείται ότι δεν πρόκειται να τους ζητήσει κάποιος το λόγο για την αποχή από το αλκοόλ, γιατί θα ήταν γελοίο. Όσο για τα μουσικά ακούσματα των Box αυτά κυμαίνονται στον 90’s χώρο και μεταξύ άλλων περιέχουν τους Radiohead, dEUS, Mogwai, Belle & Sebastian, Sonic Youth, Portishead και Godspeed You Black Emperor!. Eιδικά για τους τελευταίους μου έδωσαν να καταλάβω πως τους λατρεύουν τόσο για τη μουσική που παράγουν όσο και για τρόπο ζωής τους. Aυτό που με στεναχώρησε λίγο ήταν ένας μικρός φόβος και έλλειψη εμπιστοσύνης για παλαίοτερη μουσική όπως π.χ. 60’s. Οι δοκιμές και ακροάσεις δεν βλάπτουν.

Κλείνοντας τη σημερινή παρουσίαση, θα κάνω για ακόμα μία φορά την παρακινδυνευμένη αλλά αναγκαία ευχή για μία ενδεχόμενη επιτυχία των Relevant Box. To αξίζουν κυρίως για τη μουσική τους όπως και για τις απόψεις τους. Δεν προτίθεμαι να προβλέψω τι μέλλει γεννέσθαι γιατί η χώρα που ζούμε δεν επιτρέπει τέτοιου είδους θρασύτατα εγχειρήματα, αλλά νομίζω ότι ο μόνος δρόμος είναι ο ανοδικός δρόμος.


ΤΙΤΛΟΣ DEMO: Morning Song E.P.
TRACKS: 1. morning song

2. a.l.c.a.n.

3. drifting with the tide

CONTACT: http://www.geocities.com/relevantbox/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured