View More

Σταμάτης Κραουνάκης: Εύχομαι στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ξαναβρεί τη σχέση της με την κοινωνία, την έχει χάσει

«Δεν μου λείπει η παρέα της, έχω άλλη παρέα»

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» παραχώρησε συνέντευξη ο Σταμάτης Κραουνάκης το πρωί της Παρασκευής.

Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια του, τον Μίκη Θεοδωράκη, την πίστη του αλλά και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

«Μια φορά είχα μια σύγκρουση με τη Μαρινέλλα, αλλά κράτησε λίγο. Δεν θέλω να το θυμάμαι, γιατί την αγαπώ. Της είχα στείλει εξώδικο, όπως και στην Πρωτοψάλτη. Εύχομαι στην Άλκηστη να ξαναβρεί τη σχέση της με την κοινωνία, την έχει χάσει. Υπάρχει μια φράση της Νικολακοπούλου από ένα άλλο τραγούδι μας που απαντάει «είπα θα πάω τη φωτιά περιφορά». Ήταν μια κακή στιγμή και έχουμε μετανιώσει όλοι», ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης πρόσθεσε στην συνέχεια: «Δεν μιλάμε από τότε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την στραβή, δεν προσπάθησα να μιλήσουμε. Την ώρα που έδωσα την εντολή για το εξώδικο, εκείνη την ώρα σκότωνα 30 χρόνια από τη ζωή μου. Δεν μου λείπει η παρέα της, έχω άλλη παρέα».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε για το ιδιαίτερο αυτό καλοκαίρι που πέρασε λέγοντας πως: «Ήταν ένα καλοκαίρι που μου έφερε πάρα πολλά δώρα. Το πρώτο δώρο ήταν οι ‘Ιχνευταί’, το έργο του Σοφοκλή και η χαρά που είχα από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό να με φωνάξει να παίξω το γέρο Σειληνό στην παράσταση. Με πήγε πολύ ψηλά αυτό που μου συνέβη, είδα κάτι από τον Θεό μου».

Μετά από αυτήν την αναφορά του Σταμάτη Κραουνάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός τον ρώτησε αν πιστεύει στον Θεό και εκείνος απάντησε θετικά. «Δεν είμαι άθεος, έχω αγγέλους, αγίους που κουβαλάω στο κέντρο μου. Είμαι σε καθημερινό πανηγύρι μαζί τους. Τα νιώθω τα ξωτικά αυτά».

Μιλώντας για τον Μίκη Θεοδωράκη, ανέφερε ότι: «Τις μέρες που βιώσαμε το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, όλοι μας ξαναθυμηθήκαμε ποιοι είμαστε σε σχέση με αυτό το πρόσωπο. Πότε ακούσαμε τα τραγούδια του, τις μας ένωσε με αυτό» είπε ο συνθέτης φανερά συγκινημένος και συνέχισε: «Ένας άνθρωπος βαθύτατα πολιτικός και τεράστιος δημιουργός, παγκόσμιος. Δεν μπορεί ένας καλλιτέχνης να μην ανήκει στην Αριστερά. Το κόμματα είναι πια ντεμοντέ. Δεν έχω δει πολλούς δεξιούς καλλιτέχνες της προκοπής».

Πηγή: www.newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Lauryn Hill, Wyclef Jean και Pras Michel θα επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, σε ένα world tour όπου

Ποιο κομμάτι ερμήνευσαν οι δύο μουσικοί στο πάρτι γενεθλίων της σχεδιάστριας μόδας;

Το ιστορικό μέλος των Beach Boys κυκλοφορεί ένα solo piano album με διασκευές του συγκροτήματος

FEATURED TODAY

 Η επιστροφή του σημαντικότερου ηλεκτρονικού φεστιβάλ στον Βορρά είναι γεγονός και διατρέχουμε αυτά που περιμένουμε να δούμε πώς και πώς.

 Η τέχνη της διασκευής δεν είναι τόσο απλή όσο δείχνει και αυτές είναι 20 + 1 διασκευές που κατάφεραν να  κοντράρουν το πρωτότυπο ή και να το ξεπεράσουν. 

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την Δευτέρα μαγειρεύει junk food και μουσικές σε ένα μοναδικό Παρατηρητήριο από κάθε άποψη.

Top