Η παγκόσμια μεταλλική κοινότητα θρηνεί για το θάνατο ενός από τα μεγαθήρια της metal σκηνής. Ο ιθύνων νους των Bathory, Thomas “Quorthon” Forsberg, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Στοκχόλμη στις 7 Ιουνίου από ανακοπή καρδιάς. Ο Quorthon ήταν μόλις 39 ετών και θεωρείται ως ένας εκ των πατέρων του black και του Viking/epic metal. Για 20 χρόνια προσέφερε πάρα πολλά στο metal και η μουσική του επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει πολλά νέα συγκροτήματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, ο υψηλόσωμος Σουηδός βρίσκεται στη Valhalla μαζί με τον πιστό του φίλο, το ποντίκι Råatis, στου οποίου τη μνήμη είχε αφιερώσει το επικό αριστούργημά του, Hammerheart.
Οι Blackmore’s Night θα κυκλοφορήσουν μια συλλογή με τα πιο απαλά και ερωτικά τραγούδια τους μέσα από τα τέσσερα albums τους με τίτλο “All Because Of You – The Romantic Collection”. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μέσω της SPV Records και θα περιέχει και bonus DVD.
“The System Has Failed” θα λέγεται το πολυαναμενόμενο καινούριο comeback-album των Megadeth και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου από τη Sanctuary Records.
Οι Φινλανδοί Sentenced δουλεύουν πάνω στο υλικό του επερχόμενου studio album τους, το οποίο πιαθανότατα να κυκλοφορήσει από τη Century Media Records στις αρχές του 2005. Το φθινόπωρο η μπάντα θα μπει στο studio για την ηχογράφηση και θα δουλέψει πάλι με τον παραγωγό των HIM, Hiili Hiilesmaa. Εν τω μεταξύ, το side-project συγκρότημα του τραγουδιστή του Ville Laihiala, Poisonblack, έχει τελειώσει τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο studio album τους που μάλλον θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς το βίντεο με το καστ του The Crown να κουνιέται στους ρυθμούς του "Good As Hell", χορεύει.
Δείτε το βίντεο κλιπ για το νέο κομμάτι στο οποίο η FKA Twigs ξανασυναντά τον Headie One και τον Fred again...
Η τραγουδίστρια των Big Thief έπαιξε το κομμάτι "Anything".
Γι' αυτή τη "home" εκδοχή του live για το NPR, η μπάντα μπήκε στο Carroll Baldwin Memorial Hall της Βαλτιμόρης.
Για να το πούμε με δικά τους λόγια, "Fuck you Covid-19".
Κάτι που δημιουργεί γενικότερα ερωτηματικά για το αν θα δούμε αυτό το καλοκαίρι μεγάλα μουσικά φεστιβάλ.
Το "Lo Vas a Olvidar" είναι εδώ.
Ο Joe Biden έγινε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, η Kamala Harris η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, η Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο, η Jennifer Lopez χώρεσε
Οι δύο φρέσκοι μουσικοί συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες μέσω του Avopolis Radio, για μια 90λεπτη συνομιλία με τον Δημήτρη Λιλή.